Skip to main content

Indias gylne sirkel

Pris fra og med:
26 990,-
Dager:11
Avreisedato:23.10.2019
 • Reiseleder fra Boreal Reiser
 • Flyreise Stavanger – Delhi t/r
 • Overnatting 10 netter på hotell inkl. frokost
 • 9 middager
 • 9 lunsjer
 • Engelskspråklig lokalguide som følger oss under hele oppholdet
 • Rickshaw tur i Delhi
 • Inngang på monumenter og severdigheter som beskrevet i program
 • Safari i Ranthambore med åpen minibuss
 • Elefant / Jeep tur Fort Amber i Jaipur
 • Bollywood Show på Kingdom of Dreams, inkl. middag
 • Program og utflukter som beskrevet
 • All transport med egen buss med air-condition iht. til programbeskrivelse
 • Tips til guider, sjåfør og andre iht. program
TransportType:Fly
Bestill reise

En rundreise i Indias gylne triangel, fra hovedstaden New Delhi, via Agras berømte Taj Mahal og dyrerike nasjonalparker, til Rajasthans rosa by Jaipur samt mye mer! Underveis opplever vi også lysfesten "Divali" – en av hinduenes viktigste feiringer.   

 

Reiseleder på turen blir Gunhild Skrede Vaardal-Lunde. Gunhild har lang erfaring som reiseleder for Boreal Reiser (tidligere Sør-Vest reiser), blant annet på vår tur til India i oktober 2018.

 

DAG 1 Avreise fra Stavanger

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking. Avreise med fly kl. 09:00 , via Oslo og Istanbul, ankomst Delhi kl. 04:35 (+1). Ved ankomst drar vi umiddelbart til hotellet "The Suryaa" for innsjekk (3 netter) og avslapping etter reisen.

 

DAG 2 Delhi & New Delhi

Etter å ha brukt formiddagen til avslapping på hotellet er vi klare for å bli kjent med India! Vi skal utforske Delhi, Indias nest største by. Byen er delt i den gamle delen Delhi, og den nyere delen New Delhi som ble bygget av britene  på 1900-tallet og i  dag er hovedstaden i landet. På vår rundtur ser vi de mest kjente landemerkene som Raj Gat (minnesmerke etter Mahatma Gandhi), India Gate, Humayun Tomb og en rekke regjeringsbygg. På ettermiddagen besøker vi lokal indisk familie for en kulinarisk opplevelse, med matlaging og tips for hvordan lage ekte, indisk mat.

 

DAG 3 Old Delhi

I dag skal vi utforske den gamle delen av Delhi. Det røde fortet var i 200 år stormogulenes residens, og har i dag er det et ikonisk symbol for India. Jama Masjid moskeen er ble bygd av rød sandstein og marmor på 1600-tallet. Raj Ghat er et minnesmerke dedikert til Mahatma Gandhi, laget av sort marmor på stedet han ble kremert i 1948. Dette og mer ser vi på vår runde med lokalguiden. Til slutt tar vi oss en tur i "rickshaw", sykkeltaxiene  som er så typiske for India.

 

DAG 4 mot Agra

Etter frokost setter vi kursen mot Agra, den tidligere hovedstaden til mogulene i delstaten Uttar Pradesh. I byen som sies å ha en behagelig og avslappet atmosfære drar vi på sightseeing til Baby Taj, ofte beskrevet som et "smykkeskrin" og inspirasjon for Taj Mahal. Også dette er et mausoleum, bygget i hvit marmor og utsmykket med halvedelstener.  Senere  overværer vi også et trylleshow med en profesjonell tryllekunstner. Overnatting på Ramada Plaza i Agra (2 netter).

 

DAG 5 Taj Mahal

Vi begynner dagen med besøk til Agras Røde fort, som var forgjengeren til det vi så tidligere i Delhi. Her veltet mogulene seg i luksus, og de fantastiske utsmykkede bygningene har gitt det 2,5km lange fortet UNESCO status.  Videre til Indias mest kjente severdighet  – Taj Mahal! Det overdådig vakre mausoleet ble bygget i hvit marmor av stormogulen Shah Jahan til minne om hans yndlingskone Mumtaz Mahal. Mausoleet kombinerer elementer fra indisk, islamsk, persisk og tyrkisk arkitektur til noe helt unikt som ikke kan oppleves andre steder.

Denne dagen feires også Divali – den hinduistiske lysfestivalen som er en av årets største feiringer og markerer begynnelsen av hinduenes nye år.  Hjemmene gjøres rent, det pyntes og tennes tusenvis  av lys å feire tradisjonen med at gudinnen skal komme på besøk. En helt spesiell begivenhet som vi er så heldige å få med oss!

 

DAG 6 Fatehpur-Sikri

Senere på formiddagen drar vi videre mot Ranthambore, og besøker på veien Fatehpur-Sikri. Fatehpur-Sikri  er en middelalderby bygd av Akbar den store på 1500-tallet, med en rekke bygninger bygget i rød sandstein. Videre til en av landest største og mest kjente nasjonalparker, hvor vi sjekker inn på Treehouse Anuraga for 2 netter.

 

DAG 7 Ranthambore nasjonalpark

Ranthambore har et rikt dyreliv og er først og fremst kjent for sin bestand av indisk tiger. Parken dekker et område på om lag 392 kvadratkilometer, med flere innsjøer  og elver. Vi drar på sightseeing i en av de spesialbygde, åpne bilene både på formiddagen og ettermiddagen. På denne måten er sjansen størst for å oppleve flest mulig av utallige forskjellige fugler, hovdyr, reptiler, rovdyr og annet  i aktivitet, på en behagelig og trygg måte. 

 

DAG 8 til Jaipur

Frokost og transfer til Jaipur, den største byen i delstaten Rajasthan. Jaipur er kjent som "den rosa byen" på grunn av fargen på mange av bygningene i gamlebyen. Byen er relativt ung,  designet av byplanleggeren Bhattacharya på 1700-tallet basert på gamle hinduistiske byggetradisjoner. Jaipur har mange tradisjonelle butikker som selger antikviteter og handverk, og disse kan vi utforske på ettermiddagen. Det blir også mulighet til å oppleve en klassisk indisk film i en av de eldste kinoene i Jaipur for de som ønsker. Innsjekk 2 netter på Ramada Jaipur.

 

DAG 9 Jaipur

I dag besøker vi Jaipurs største severdigheter. Fort Amber ble bygd i 1592 av rød sandstein og hvit marmor, og for å komme opp til det på toppen av åsen blir vi transportert av elefanter – slik de kongelige i Rajastathan en gang ble.  Hawa Mahal palasset er selve ikonet på Jaipur, det bikube lignende bygget har 953 vinduer slik at damene ved hoffet kunne følge med på hverdagslivet utenfor. Til slutt skal vi lære å kle oss som indere, menn ved å "snurre" en turban på riktig måte, og kvinnene hvordan de skal forvandle 6 meter silke til en sari.

 

DAG 10 mot Dehli

Etter frokost drar vi tilbake til Delhi og sjekker inn på hotellet. På kvelden tar vi del i et forrykende Bollywood show inkl. middag. Restauranten Kingdom of Dreams beskrives som Indias svar på Paris' Moulin Rouge, med et show som holder absolutt ypperste klasse.

 

DAG 11 Hjemreise

Vår utforsking av eksotiske India er ved veis ende. Transfer til flyplassen for hjemreise, avgang fra Delhi kl. 06:55, via Istanbul og Oslo, ankomst Stavanger kl. 20:25. 

 

REISEFAKTA

DATO: 23.10-02.11 2019

PRIS: 26 990,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 21.08. 2019

 

PRISEN INKLUDERER:

 • Reiseleder fra Boreal Reiser
 • Flyreise Stavanger – Delhi t/r
 • Overnatting 10  netter på hotell inkl. frokost
 • 9 middager
 • 9 lunsjer
 • Engelskspråklig lokalguide som følger oss under hele oppholdet
 • Rickshaw tur i Delhi
 • Inngang på monumenter og severdigheter som beskrevet i program
 • Safari i Ranthambore med åpen minibuss
 • Elefant / Jeep tur Fort Amber i Jaipur
 • Bollywood Show på Kingdom of Dreams, inkl. middag
 • Program og utflukter som beskrevet
 • All transport med egen buss med air-condition iht. til programbeskrivelse
 • Tips til guider, sjåfør og andre iht. program

 

IKKE INKLUDERT:

 • Enkeltromstillegg 10 netter: 4 100,- kr
 • Turistvisum: ca 750,- kr (kan ordnes selv)
 • Drikke på måltidene

Søk reise

 

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
23/10Indias gylne sirkelMer enn 826 990,-Bestill

PRAKTISK INFORMASJON OM REISEN: 

Selv om det på ingen måte er påbudt, så anbefales det å ta enkelte vaksiner før man reiser til India. Bakteriekulturen er en ganske annen enn den vi er vant til, og selv om man er forsiktig så kan man være uheldig. Dette er den enkeltes ansvar.

Alle reisende bør kontakte sin fastlege som kjenner den enkeltes helsesituasjon best og rådslå seg. Din fastlege vil også kunne informere deg om nærmeste sted for å få tatt de vaksinene du trenger.

Folkehelseinstituttet anbefaler følgende vaksiner i forbindelse med reiser til India:

 • dTP-IPV (difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine)
 • Hep A (hepatitt A vaksine) – to sprøyter
 • I tillegg  anbefales å ta med drikkevaksinen Dukoral (beskytter mot turistdiare). Dette er en drikk som kan kjøpes på apoteket.

 

https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-asia/     

Vaksinasjon kan gjøres en rekke steder i Stavangerregionen, blant annet:

Smittevernkontoret Stavanger kommune, Torgveien 15C i Hillevåg, 4016 Stavanger

Telefon: 51 91 33 39 / epost vaksinasjonskontoret@stavanger.kommune.no

https://www.stavanger.kommune.no/helse-og-omsorg/vaksiner-og-smittevern/

 

Stavanger sentrum

Centrum Vaksiner www.centrumvaksiner.no  

Maskinveien 6, 4033 Stavanger

Telefon: 51 93 86 80

 

Reisemedisinsk Senter / Stavanger Universitetssykehus

Telefon: 51 51 33 55

 

Sandnes: Reisevaksiner

Julie Eges gt. 6, 4 etg.

Telefon: 51 33 58 16

Alle disse stedene vil ha kunnskap og anbefalinger hva man bør ta av vaksiner foran en slik tur.

 

Vi anbefaler å lese Utenriksdepartementets reiseinformasjon for reiser til India, her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_india/id2414743/#innreise               

 

VISUM:

Alle reisende til India trenger turistvisum. Det kan man ordne selv eller vi kan ordne det for deg mot visumets faktiske kostnad - minimum 750,- kr per person.

Det kan søkes om visum til India maks 34, og minimum 4, dager før ankomst. Man kan med andre ord tidligst søke om visum 19. september.

 

Ønsker du å gjøre det selv gjøres det her: https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html#   Ikke søk om visum før turen er bekreftet av oss, og gi oss beskjed om at du ordner dette selv. 

Det er viktig å kun bruke Indias eget offisielle nettsted (ovenfor), da mange andre mer eller mindre seriøse nettsteder tilbyr seg å ordne med visum mot betaling.

For å få visum trenger man:

* Gyldig pass. Passet må være gyldig minimum 6 måneder frem i tid fra ankomstdato i India, altså minimum gyldig til mai 2020.

*Passfoto (skannet). Format: JPEG. Størrelse 10-300kb. Høyde og bredde på bildet må være den samme.

Ditt pass må for øvrig ha to ledige sider for stempling ved ankomst India.

 

Ønsker du at vi gjør det må du gjøre følgende:

For å kunne ordne med visum for deg trenger vi å skanne ditt pass. Det kan skje på tre måter:

 • Du skanner pass og passfoto selv, printer og sender dette til: Glenn Walberg c/o Boreal Reiser, Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord / eller som vedlegg på epost til glenn.walberg@boreal.no                  

Evt. du kommer innom kontoret vårt på overnevnt adresse og vi skanner passet for deg, samt mottar passfoto.Du sender oss passbilde + passet ditt i posten på overnevnt adresse, så returnerer vi det til deg i posten.

 

VIKTIG: Bilde og detaljer i passet må komme frem tydelig på skanningen.

Selv om det foreløpig ikke haster, må dere gjerne ta kontakt og levere disse dokumentene/bilde først som sist.

 

Visumets kostnad er anslått til (minimum) 750,- kroner per person, som evt. blir etterfakturert. 

 

Praktisk informasjon:

Strømstyrken i India er den samme som i Norge: 220 V. Det er imidlertid ustabil strømforsyning i store deler av landet, og strømstyrken kan svinge betydelig. Mobiltelefoner har stort sett god dekning, spesielt i byene. Retningsnummer for samtaler fra Norge til India: + 91.

Tidsforskjell til Norge: Vinter - 4,5 timer, sommer - 3,5 timer.

Myntenhet: Indisk rupee (INR), 1 rupee = 100 paise, 100 rupees = ca 12,1 NOK

Difteri, stivkrampe, hepatitt A og B og tuberkulose forekommer. Det samme gjør tyfoid og kolera. Det anbefales å ta kontakt med lege og/eller Folkehelseinstituttet for å få oversikt over hvilke vaksiner som anbefales for din reiseplan.

God hygiene er viktig for å unngå fordøyelsesinfeksjoner. Man bør være nøye med håndvask bruke hånddesinfeksjonsmiddel. Frukt og grønnsaker som ikke skrelles, bør desinfiseres. Ukokt vann bør verken drikkes eller brukes til tannpuss. Springvann bør aldri drikkes, siden det kan inneholde bakterier, giftstoffer og tungmetaller.

Er noe uklart eller du har spørsmål, ta kontakt med undertegnede. 

Vennlig hilsen / Best regards


Glenn H. Walberg
Turansvarlig Indias gylne sirkel
Tel | +47 415 85 230
E-mail | glenn.walberg@boreal.no
Web | www.borealreiser.no

Boreal Travel AS
Treskeveien 5 | 4043 Hafrsfjord | Norway
Tel | +47 51 59 90 60

Org NO | 942 962 568