Skip to main content

Havfiske ved Fedje

Velkommen til øykommunen Fedje  - "landsbyen i havet". Fedje består av over 100 småøyer og holmer, og ligger ca 80km nordvest for Bergen. Fedje nok den beste destinasjon i Norge for å få stor lange hele året og stor sei (sesong mars-nov). Ellers er det gode forhold for å få annen fisk som torsk, lysing, brosme, uer, lyr og hyse. Man trenger ikke noen forhåndskunnskap for å få drømmefisken, her har nybegynnere fått 25 kilos fisker.

 

Søk reise

Turinfo for havfiske ved Fedje

Turinfo for havfiske ved Fedje

Hvordan reiser vi til Fedje? Med fly blir nærmeste større flyplass Bergen lufthavn Flesland. Herfra er det ca. 80km å kjøre til Fedje. Siste biten ut til Fedje går med ferge (30min) fra Sævrøy. Vi kan organisere transport, eller man kan ankomme i egen bil. 

Vertskap: Som mangeårig sports-havfisker verden rundt har Tore god greie på fiske, og har laget utstyr som passer til ulike arter fisk. Hanne-Mari er flink å hjelpe til på dekk med alt av kroker, agn, klepping, bløgging og legge fisken på is slik at kvaliteten er på topp selv om sola steiker. Under hele oppholdet sørger de for at du bor og spiser godt, samt legger til rette for de gode fiskeopplevelsene.

Overnatting: Overnatting i hus i dobbeltrom evt. hytte for ekstra kapasitet. Huset har moderne kjøkken fullt utstyrt, stor spisestue, 2 gode salonger og 2 bad. Kabel-TV og wifi. Sengetøy og håndklær følger med, og utvask trenger man ikke tenke på.

Bevertning: Etter avtale og ønske. Full pensjon under hele oppholdet kan ordnes og er å anbefale. Det blir som regel spist lite under fiskingen, men vi tar med kaffe/vann, brød og enkelt pålegg i hver båt. Med en gang vi kommer i land kan vi lage vi lunsj av dagens fangst på gassbluss i naustet, mens fisken renses og pakkes. Senere på dagen kan vertskapet lage skikkelig felles middag. Siste kvelden anbefaler vi en god avslutningsmiddag med krabbebord på festnaustet i røff maritim stil, med langbord, bålpanne, musikk og kos. Snacks, snop, brus, alkohol etc. må man ha med selv. Det finnes dagligvarebutikk med ølutsalg ved fergekaien, ca. 10 min gange fra der man bor.

Fisking: Man kan benytte to båter, en speedsjark og en Master 740. Er det litt ruskevær går vi kanskje bare 10 minutter før vi starter fisket. Da er typisk fangst , torsk 1-5 kg , hyser 1-4 kg , brosme, langer opp til 8-10kg. Om det er strålende vær og vi ønsker å jakte storfisk som langer på 20+ , sei på 10+, torsk 10+ kg, lysing, steinbit mm. så går vi ca en time til havs mot nordvest, da blir det ca 3,5-4t fiske. Her kan vi gjøre en vurdering fra dag til dag i forhold til vær- og sjøforhold, og hva det er ønskelig å fiske etter.

Hvis strøm- eller værforhold krever det så kan det være at man kan fiske færre samtidig og rotere, dette er en vurdering som båtfører vil gjøre fortløpende, og som vi må rette oss etter for å unngå vaser og forsinkelser. I det hele og store er det lurt å stole på vertskapet som har lokalkunnskap og vil gjøre sitt beste for å legge til rette for at alle skal få en god fiskeopplevelse. Det er sjelden at man avlyser pga. været.

Annen info: Det finnes 6-7 frysebokser til nedfrysing av fangst. Ta med poser, tape, tusj, isoporkasser etc. for å pakke/merke/transportere fisken. Ta med godt fottøy, superundertøy og eventuelt en tynn genser og lue. Flyte/fiskedress er inkludert i prisen, størrelser fra small – XXXL.

Kart