Skip to main content

Havfiske på Fedje i mai

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

REISEFAKTA

DATO: 06.-10.mai 2021

PÅMELDINGSFRIST: 06.april 2021

IKKE INKLUDERT:

 • Tillegg enkeltrom 4 netter: kr 2 000,-
 • Leie av fiskestenger med utstyr 100,- kr per dag (ordnes på stedet)
 • Fergebillett Sævrøyna – Fedje
 • Drikke

 

Skulle Boreal Reiser være nødt til å kansellere turen pga. covid-19 restriksjoner eller av andre grunner, vil alle innbetalte beløp bli refundert i sin helhet. Ønsker man å melde seg av turen selv, uansett årsak, gjelder betingelser og frister iht. Boreal Reiser sine Reisevilkår.   

Overnatting: Overnatting i hus i dobbeltrom evt. hytte for ekstra kapasitet. Huset har moderne kjøkken fullt utstyrt, stor spisestue, 2 gode salonger og 2 bad. Kabel-TV og wifi. Sengetøy og håndklær følger med, og utvask trenger man ikke tenke på.

Bevertning: Full pensjon under hele oppholdet. 3-retters middag ved ankomst. Frokost alle dager. Ettersom vi går ut på sjøen rett etter frokost blir det som regel spist lite under fiskingen, men vi tar med kaffe/vann, brød og enkelt pålegg i hver båt. Med en gang vi kommer i land lager vi lunsj av dagens fangst på gassbluss i naustet, mens fisken renses og pakkes. Senere på dagen blir det skikkelig felles middag. Siste kvelden legger vi opp til en god avslutningsmiddag med krabbebord på festnaustet i røff maritim stil, med langbord, bålpanne, musikk og kos. Snacks, snop, brus, alkohol etc. må man ha med selv. Det finnes dagligvarebutikk med ølutsalg ved fergekaien, ca. 10 min gange fra der vi bor.

Fisking: vi legger opp til at det blir 4-5 timer på havet, fra vi legger fra kai til vi er i land igjen. Vi må deles inn i puljer, som fisker på forskjellige tider, og benytter to båter, en speedsjark og en Master 740. Er det litt ruskevær går vi kanskje bare 10 minutter før vi starter fisket. Da er typisk fangst , torsk 1-5 kg , hyser 1-4 kg , brosme, langer opp til 8-10kg. Om det er strålende vær og vi ønsker å jakte storfisk som langer på 20+ , sei på 10+, torsk 10+ kg, lysing, steinbit mm. så går vi ca en time til havs mot nordvest, da blir det ca 3,5-4t fiske. Her kan vi gjøre en vurdering fra dag til dag i forhold til vær- og sjøforhold, og hva det er ønskelig å fiske etter. Hvis strøm- eller værforhold krever det så kan det være at man kan fiske færre samtidig og rotere, dette er en vurdering som båtfører vil gjøre fortløpende, og som vi må rette oss etter for å unngå vaser og forsinkelser. I det hele tatt så stoler vi på vertskapet som har lokalkunnskapen og vil gjøre sitt beste for å legge til rette for at alle skal få en god fiskeopplevelse. Det er sjelden at man avlyser pga. været.

Annen info:

Det finnes 6-7 frysebokser til nedfrysing av fangst. Ta med poser, tape, tusj, isoporkasser etc. for å pakke/merke/transportere fisken.

Ta med godt fottøy, superundertøy og eventuelt en tynn genser og lue. Flyte/fiskedress er inkludert i prisen, størrelser fra small – XXXL.

Søk reise

Dagsprogram

 • 06. mai: Avreise

  Møt din reiseleder Arne Auestad på avtalt sted for avreise til Bergen. Vel fremme i Bergen venter innleid buss som tar oss med videre nordover til Sævrøy fergekai, beregnet kjøretid ca. 2 timer. Vi tar med oss bagasjen og spaserer om bord i fergen, turen ut til Fedje tar ca. 30 min. Når vi kommer i land venter Tore med bil og frakter bagasjen vår til huset der vi skal bo, mens vi spaserer de 700-800 siste metrene fra fergekaien. Vel innsjekket venter 3-retters middag og litt informasjon fra vertskapet om hva vi har i vente de neste dagene.

  Avreise
 • 07.-09. mai: Havfiske på Fedje

  Vertstkap: Som mangeårig sports-havfisker verden rundt har Tore god greie på fiske, og har laget utstyr som passer til ulike arter fisk. Hanne-Mari er flink å hjelpe til på dekk med alt av kroker, agn, klepping, bløgging og legge fisken på is slik at kvaliteten er på topp selv om sola steiker. Under hele oppholdet sørger de for at vi bor og spiser godt, samt legger til rette for de gode fiskeopplevelsene.

  Havfiske på Fedje
 • 10. mai: Hjemreise

  Vertstkap: Som mangeårig sports-havfisker verden rundt har Tore god greie på fiske, og har laget utstyr som passer til ulike arter fisk. Hanne-Mari er flink å hjelpe til på dekk med alt av kroker, agn, klepping, bløgging og legge fisken på is slik at kvaliteten er på topp selv om sola steiker. Under hele oppholdet sørger de for at vi bor og spiser godt, samt legger til rette for de gode fiskeopplevelsene.

  Hjemreise