Skip to main content

Georgia & Armenia

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

 

Georgia & Armenia                                                                               01.-12.10 2019

Georgia og Armenia er et eldorado for deg som søker spektakulære naturopplevelser. Georgias hovedstad har de siste årene blitt revitalisert og fremstår som et meget trygt reisemål og en moderne storby, gamle inntrykk kan legges bort.  Gjennom 12 dager går vår ferd gjennom storbyer og et landskap som Knut Hamsun beskrev som "Æventyrland".

Dag 1 avreise

Møt din Boreal Reiser reiseleder på Stavanger lufthavn Sola for avreise. Avgang med AirBaltic kl. 18:55 til Riga, ankomst 22:10. Videre til Tbilisi kl. 23:05, ankomst kl. 03:25(+1). Ved ankomst Tblisi venter lokalguide og innled buss som tar oss umiddelbart til Holiday Inn 4* for innsjekk 2 netter.

 

Dag 2 bysightseeing i Tbilisi

Rolig morgen til avslapping etter reisen. Lunsj på hotellet. Etter lunsj er vi klare for å utforske Georgias vakre hovedstad Tbilisi. Byen ble grunnlagt på 400-tallet av kong Vakhtang Gorgasali, ved noen varme kilder. Gamlebyen er kjent for sin fine miks av kulturer; moskeer, synagoger og romersk-katolske kirker, trehus med utskjærte balkonger. Vi går gjennom smale gater, kjører kabelbane opp til det gamle fortet, og ser byens fineste og mest kjente severdigheter. Middag på restaurant i byen.

 

Dag 3 mot Armenia

Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot grensen til Armenia. Her møter vi den armenske guiden og vår ferd i Armenia begynner. Lunsj underveis. Vi besøker den maleriske Sevan-sjøen og det berømte Sevanavank klosteret. Fotostopp på halvøyen med klosteret og tid til forevige den vakre naturen. Videre mot Jerevan, Armenias hovedstad. Middag på restaurant i byen. Innsjekk på hotell Ani Plaza 4*.

 

Dag 4 bysightseeing i Jerevan

Etter frokost skal vi gjøre oss kjent med Armenias største by og en av verdens eldste bebodde byer, grunnlagt allerede år 782 f.Kr. og dermed 29 år eldre enn Roma! Jerevan ligger ved foten av Ararat-fjellet, om lag 1000 moh. Vi ser de fleste av de beste severdigehetene med vår lokalguide, Republikkplassen, Operahuset og det moderne bysentrumet. Kaskaden er et anlegg med hager, fontener og kunstsenter og må

ses. Vi tar også turen ut av byen og besøker tempelet i Garni og Geghardklosteret som står på UNESCs verdensarvliste. Overnatting på hotell Ani Plaza.

 

Dag 5 ut på landet

Vi tar turen ut av Jerevan og skal få se mye, vakkert armensk landskap. Første stopp er ved Echmiadzin-katedralen bygget år 301-303, en av verdens aller første kristne statskirker. Vi ser ruinene fra Zvartnots-tempelet, og fortsetter ferden mot Araratregionen. Fra Khor-Virap klosteret belønnes vi med en uovertruffen utsikt mot Araratfjellet, kjent fra bibelen som fjellet Noah og hans ark grunnet på etter syndefloden.

 

Dag 6 mot Georgia

Vi forlater Jerevan for denne gangen og setter kursen mot den georgiske grensen igjen, en annen rute enn vi kom. Underveis stopper vi ved Haghpatklosteret, også dette UNESCO-listet, og omgitt av fjell over 2500 høye. Lunsj underveis. Tilbake til Tbilisi for middag og innsjekk på Holiday Inn 2 netter.

 

Dag 7 Tbilisis Nasjonalmuseum og en smak av brandy

Etter frokost besøker vi Geogias nasjonalmuseum, og ser noen av de enorme historiske-, etnografiske- og arkeologiske samlingene. Vi rusler ned Rustaveli avenyen, ser parliamentet, operaen og teateret før vi tar Georgias svar på Fløibanen til toppen av Mtatsmindahøyden. Lunsj med utsikt, før vi drar til Sarajishvili brandy destilleri for å smake noen av Georgias beste brandyer. Brandyproduksjonen har lange tradisjoner og holder høy kvalitet, og fremstilles av druer dyrket i Ararat-dalen. Middag på restaurant.

 

Dag 8 Mtskheta – den gamle hovedstaden

Geogrias gamle hovedstad Mtskheta ligger ca 20km utenfor Tbilisi, og er vårt første besøk i dag. Mtskheta var hovedstad i det georgiske riket mellom 500 f.Kr.  og 500 e.Kr., og det var her geogierne tok imot kristendommen på 400-tallet. Videre til Gori, byen som i tillegg til sin enorme borg er kjent for å være fødebyen til Josef Stalin. Besøk til Stalin-museet, og videre til grottebyen Uplistsikhe. Overnatting på Marco Polo Gaudauri. 

 

Dag 9 Opp i Kaukasus

I dag skal vi opp i høyden, og begynner med å krysse Jvari-passet på 2395 meters høyde, før vi ankommer Kazbegi. Omgitt at gigantiske fjell er Kazbegi er pittoresk landsby ved foten av Kazbek-fjellet som med sine 5047 meter er et av de aller høyeste i Kaukasus. For de som ønsker kan man gå ca 1t15min opp til Gergeti Sameba kirken (2150 moh). Ønsker man ikke å gå kan man bli kjørt med 4x4 biler opp til kirken og ned til Kazbegi igjen (inkl. for de som ønsker). Overnatting på Holiday Inn Tblisi.

        

Georgia er et av mine yndlingsland, det er et land som har absolutt alt: I nord -ligger noen av Europas høyeste fjell, i vest kan man bade i Svartehavet, i øst finner man vingårder i verdensklasse. Legg så til gammel, nesten uberørt arkitektur – i alt fra middelalderlandsbyer hvor steintårnene står tett i tett, til noen av verdens eldste kirkebygg – et kjøkken som kan måle seg med det italienske, og et folk som ikke bare er åpent og gjestfritt, men som alltid har tid til en fest og en skål til, og der har du Georgia. Sitat: Erika Fatland i boken "Grensen"

 

Dag 10 Kakheti – vindistriktet

Kakheti er Georgias berømte vindistrikt, og ligger øst for Tbilisi. Her er landskapet drysset med fine, gamle kirker og vinmark etter vinmark. Vi gjør flere stopp underveis, bl.a. i den vakre åsbyen Sighnaghi, omgitt av gamle bymurer og med fantastisk utsikt over Alazanidalen og de østlige Kaukasusfjellene. Vi rusler litt i byen før vi fortsetter til Tsindali Park og besøker museet der. Ankomst Telavi, det administrative senteret i Kakheti, og overnatting på Chateu Mere.

 

Dag 11 Sightseeing og vinsmaking

Etter frokost gjør vi en kort sightseeing i Telavi. Utflukt til Alaverdi katedralen fra 1000-tallet, og på vei til Kvareli stopper vi ved Gremi og det kongelige citadellet. Vi ankommer Kvareli by, og en av landets beste vinprodusenter hvor vi deltar på vinsmaking, i hjertet av vindistriktet Kakheti. Retur til Tbilisi og avslutningsmiddag på en tradisjonell georgisk restaurant. Innsjekk på Holiday Inn.

 

Dag 12 hjemreise

Avreise fra Tbilisi kl. 04:10, ankomst Riga kl. 06:40 lokal tid. Boreals reiseleder organiserer transport (inkl.) inn til Riga for de som ønsker å korte ned ventetiden frem mot avreise til Stavanger. Flyavgang fra Riga kl. 17:00, ankomst Stavanger kl. 18:20.   

 

REISEFAKTA

DATO 01.-12.10 2019

PÅMELDINGSFRIST 26. juni 2019

PRIS kr 22 990,-

INKLUDERT

Reiseleder fra Boreal Reiser

Flyreise Stavanger – Tbilisi t/r inkl. bagasje

Overnatting 11 netter på 4* hotell inkl. frokost

Alle måltider - 10 middager og 10 lunsjer

Lokal reiseleder under hele oppholdet

Skyss med 4x4 biler opp til Gegeti Sameba kirken

Vinsmaking på Kvareli

Brandysmaking (5, 7 og 10 år gammel)

1 flaske (0,5l) mineralvann per dag

Busstransport i egen buss iht. program

 

TILLEGG

Enkeltromstillegg 11 netter: 3 950,-

Drikke til måltidene

Evt. Tips til sjåfør/lokalguide

Mat på flyet

 

Man trenger ikke visum til Georgia og Armenia

 

Obs! PÅ Regjeringen.no står det:

For innreise til Georgia bør man være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt og hepatitt A. 

Det er på ingen måte påbudt å vaksinere seg, og det blir opp til hver enkelt i samråd med sin fastlege å avgjøre hvilke vaksiner man ønsker å ta før turen – om noen.

For fullstendige reiseråd for Georgia og Armenia se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

 

Spørsmål om turen – ta kontakt med meg!

Vennlig hilsen / Best regards


Glenn H. Walberg
Turansvarlig Georgia & Armenia
Tel | +47 415 85 230
E-mail | glenn.walberg@boreal.no
Web | www.borealreiser.no

Boreal Travel AS
Treskeveien 5 | 4043 Hafrsfjord | Norway
Tel | +47 51 59 90 60

Org NO | 942 962 568

 

Søk reise