Skip to main content

Georgia & Armenia

Pris fra og med:
22 990,-
Dager:12
Avreisedato:01.10.2019
 • Reiseleder fra Boreal Reiser
 • Flyreise Stavanger – Tbilisi t/r inkl. bagasje
 • Overnatting 11 netter på 4* hotell inkl. frokost
 • Alle måltider - 10 middager og 10 lunsjer
 • Lokal reiseleder under hele oppholdet
 • Vinsmaking
 • Brandysmaking (5, 7 og 10 år gammel)
 • 1 flaske (0,5l) mineralvann per dag
 • Busstransport i egen buss iht. program
TransportType:Fly
Bestill reise

 

Georgia & Armenia                                                                               01.-12.10 2019

Georgia og Armenia er et eldorado for deg som søker spektakulære naturopplevelser. Georgias hovedstad har de siste årene blitt revitalisert og fremstår som et meget trygt reisemål og en moderne storby, gamle inntrykk kan legges bort.  Gjennom 12 dager går vår ferd gjennom storbyer og et landskap som Knut Hamsun beskrev som "Æventyrland".

Dag 1 avreise

Møt din Boreal Reiser reiseleder på Stavanger lufthavn Sola for avreise. Avgang med AirBaltic kl. 18:55 til Riga, ankomst 22:10. Videre til Tbilisi kl. 23:05, ankomst kl. 03:25(+1). Ved ankomst Tblisi venter lokalguide og innled buss som tar oss umiddelbart til Holiday Inn 4* for innsjekk 2 netter.

 

Dag 2 bysightseeing i Tbilisi

Rolig morgen til avslapping etter reisen. Lunsj på hotellet. Etter lunsj er vi klare for å utforske Georgias vakre hovedstad Tbilisi. Byen ble grunnlagt på 400-tallet av kong Vakhtang Gorgasali, ved noen varme kilder. Gamlebyen er kjent for sin fine miks av kulturer; moskeer, synagoger og romersk-katolske kirker, trehus med utskjærte balkonger. Vi går gjennom smale gater, kjører kabelbane opp til det gamle fortet, og ser byens fineste og mest kjente severdigheter. Middag på restaurant i byen.

 

Dag 3 mot Armenia

Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot grensen til Armenia. Her møter vi den armenske guiden og vår ferd i Armenia begynner. Lunsj underveis. Vi besøker den maleriske Sevan-sjøen og det berømte Sevanavank klosteret. Fotostopp på halvøyen med klosteret og tid til forevige den vakre naturen. Videre mot Jerevan, Armenias hovedstad. Middag på restaurant i byen. Innsjekk på hotell Ani Plaza 4*.

 

Dag 4 bysightseeing i Jerevan

Etter frokost skal vi gjøre oss kjent med Armenias største by og en av verdens eldste bebodde byer, grunnlagt allerede år 782 f.Kr. og dermed 29 år eldre enn Roma! Jerevan ligger ved foten av Ararat-fjellet, om lag 1000 moh. Vi ser de fleste av de beste severdigehetene med vår lokalguide, Republikkplassen, Operahuset og det moderne bysentrumet. Kaskaden er et anlegg med hager, fontener og kunstsenter og må

ses. Vi tar også turen ut av byen og besøker tempelet i Garni og Geghardklosteret som står på UNESCs verdensarvliste. Overnatting på hotell Ani Plaza.

 

Dag 5 ut på landet

Vi tar turen ut av Jerevan og skal få se mye, vakkert armensk landskap. Første stopp er ved Echmiadzin-katedralen bygget år 301-303, en av verdens aller første kristne statskirker. Vi ser ruinene fra Zvartnots-tempelet, og fortsetter ferden mot Araratregionen. Fra Khor-Virap klosteret belønnes vi med en uovertruffen utsikt mot Araratfjellet, kjent fra bibelen som fjellet Noah og hans ark grunnet på etter syndefloden.

 

Dag 6 mot Georgia

Vi forlater Jerevan for denne gangen og setter kursen mot den georgiske grensen igjen, en annen rute enn vi kom. Underveis stopper vi ved Haghpatklosteret, også dette UNESCO-listet, og omgitt av fjell over 2500 høye. Lunsj underveis. Tilbake til Tbilisi for middag og innsjekk på Holiday Inn 2 netter.

 

Dag 7 Tbilisis Nasjonalmuseum og en smak av brandy

Etter frokost besøker vi Geogias nasjonalmuseum, og ser noen av de enorme historiske-, etnografiske- og arkeologiske samlingene. Vi rusler ned Rustaveli avenyen, ser parliamentet, operaen og teateret før vi tar Georgias svar på Fløibanen til toppen av Mtatsmindahøyden. Lunsj med utsikt, før vi drar til Sarajishvili brandy destilleri for å smake noen av Georgias beste brandyer. Brandyproduksjonen har lange tradisjoner og holder høy kvalitet, og fremstilles av druer dyrket i Ararat-dalen. Middag på restaurant.

 

Dag 8 Mtskheta – den gamle hovedstaden

Geogrias gamle hovedstad Mtskheta ligger ca 20km utenfor Tbilisi, og er vårt første besøk i dag. Mtskheta var hovedstad i det georgiske riket mellom 500 f.Kr.  og 500 e.Kr., og det var her geogierne tok imot kristendommen på 400-tallet. Videre til Gori, byen som i tillegg til sin enorme borg er kjent for å være fødebyen til Josef Stalin. Besøk til Stalin-museet, og videre til grottebyen Uplistsikhe. Overnatting på Marco Polo Gaudauri. 

 

Dag 9 Opp i Kaukasus

I dag skal vi opp i høyden, og begynner med å krysse Jvari-passet på 2395 meters høyde, før vi ankommer Kazbegi. Omgitt at gigantiske fjell er Kazbegi er pittoresk landsby ved foten av Kazbek-fjellet som med sine 5047 meter er et av de aller høyeste i Kaukasus. For de som ønsker kan man gå ca 1t15min opp til Gergeti Sameba kirken (2150 moh). Ønsker man ikke å gå kan man bli kjørt med 4x4 biler opp til kirken og ned til Kazbegi igjen (inkl. for de som ønsker). Overnatting på Holiday Inn Tblisi.

        

Georgia er et av mine yndlingsland, det er et land som har absolutt alt: I nord -ligger noen av Europas høyeste fjell, i vest kan man bade i Svartehavet, i øst finner man vingårder i verdensklasse. Legg så til gammel, nesten uberørt arkitektur – i alt fra middelalderlandsbyer hvor steintårnene står tett i tett, til noen av verdens eldste kirkebygg – et kjøkken som kan måle seg med det italienske, og et folk som ikke bare er åpent og gjestfritt, men som alltid har tid til en fest og en skål til, og der har du Georgia. Sitat: Erika Fatland i boken "Grensen"

 

Dag 10 Kakheti – vindistriktet

Kakheti er Georgias berømte vindistrikt, og ligger øst for Tbilisi. Her er landskapet drysset med fine, gamle kirker og vinmark etter vinmark. Vi gjør flere stopp underveis, bl.a. i den vakre åsbyen Sighnaghi, omgitt av gamle bymurer og med fantastisk utsikt over Alazanidalen og de østlige Kaukasusfjellene. Vi rusler litt i byen før vi fortsetter til Tsindali Park og besøker museet der. Ankomst Telavi, det administrative senteret i Kakheti, og overnatting på Chateu Mere.

 

Dag 11 Sightseeing og vinsmaking

Etter frokost gjør vi en kort sightseeing i Telavi. Utflukt til Alaverdi katedralen fra 1000-tallet, og på vei til Kvareli stopper vi ved Gremi og det kongelige citadellet. Vi ankommer Kvareli by, og en av landets beste vinprodusenter hvor vi deltar på vinsmaking, i hjertet av vindistriktet Kakheti. Retur til Tbilisi og avslutningsmiddag på en tradisjonell georgisk restaurant. Innsjekk på Holiday Inn.

 

Dag 12 hjemreise

Avreise fra Tbilisi kl. 04:10, ankomst Riga kl. 06:40 lokal tid. Boreals reiseleder organiserer transport (inkl.) inn til Riga for de som ønsker å korte ned ventetiden frem mot avreise til Stavanger. Flyavgang fra Riga kl. 17:00, ankomst Stavanger kl. 18:20.   

 

REISEFAKTA

DATO 01.-12.10 2019

PÅMELDINGSFRIST 26. juni 2019

PRIS kr 22 990,-

INKLUDERT

Reiseleder fra Boreal Reiser

Flyreise Stavanger – Tbilisi t/r inkl. bagasje

Overnatting 11 netter på 4* hotell inkl. frokost

Alle måltider - 10 middager og 10 lunsjer

Lokal reiseleder under hele oppholdet

Skyss med 4x4 biler opp til Gegeti Sameba kirken

Vinsmaking på Kvareli

Brandysmaking (5, 7 og 10 år gammel)

1 flaske (0,5l) mineralvann per dag

Busstransport i egen buss iht. program

 

TILLEGG

Enkeltromstillegg 11 netter: 3 950,-

Drikke til måltidene

Evt. Tips til sjåfør/lokalguide

Mat på flyet

 

Man trenger ikke visum til Georgia og Armenia

 

Obs! PÅ Regjeringen.no står det:

For innreise til Georgia bør man være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt og hepatitt A. 

Det er på ingen måte påbudt å vaksinere seg, og det blir opp til hver enkelt i samråd med sin fastlege å avgjøre hvilke vaksiner man ønsker å ta før turen – om noen.

For fullstendige reiseråd for Georgia og Armenia se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

 

Spørsmål om turen – ta kontakt med meg!

Vennlig hilsen / Best regards


Glenn H. Walberg
Turansvarlig Georgia & Armenia
Tel | +47 415 85 230
E-mail | glenn.walberg@boreal.no
Web | www.borealreiser.no

Boreal Travel AS
Treskeveien 5 | 4043 Hafrsfjord | Norway
Tel | +47 51 59 90 60

Org NO | 942 962 568

 

Søk reise

 

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
1/10Georgia & Armenia422 990,-Bestill

REISEINFORMASJON HENTET FRA REGJERINGEN.NO

For fullstendige reiseråd for Georgia og Armenia se: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Georgia - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Aserbajdsjan

Sikkerheten i Georgia er relativt god så lenge man tar vanlige forholdsregler og bruker sunn fornuft.

Sikkerhet

Sikkerheten i Georgia er relativt god så lenge man tar vanlige forholdsregler og bruker sunn fornuft.

Tbilisi var tidligere en by med mye vinningskriminalitet, men situasjonen er blitt langt bedre de siste årene. Det forekommer fortsatt mye tigging. Det er viktig å passe godt på verdisaker som penger, pass, smykker og fotoutstyr. Safen på hotellet bør benyttes. Om nettene anbefales det å ta taxi om man vurderer å gå lengre avstander.

Det er mer risiko forbundet med å bevege seg i trafikken enn man er vant med i Norge. Farten er ofte høy, og kjøretøyene dårlige. Det er lavere terskel for å ta – og utsette andre for – risiko i trafikken. Bilister stanser som regel ikke for fotgjengere.

Langs den administrative grenselinjen til utbryterrepublikken Abkhasia bør man være oppmerksom på landminer. Det oppfordres til å utvise stor aktsomhet langs den administrative grenselinjen mot utbryterrepublikken Sør-Ossetia. Grenselinjen er ikke alltid synlig og det har forekommet tilfeller der personer som ubevisst har krysset denne har blitt anholdt av sør-ossetiske de-facto myndigheter.

Skal man ferdes i fjellene i nord, anbefales det å ha følge av kjentfolk, samt ha med bra utstyr. Været i fjellene skifter svært brått. Ved enkelte landsbyer i fjellene kan det forekomme kriminell aktivitet på tvers av grensen mellom Georgia og Russland.

Generelt bør man forhøre seg med kjentfolk angående dyreliv eller andre forhold man må være oppmerksom på før man legger ut på reiser i naturen i Georgia.

Politiske demonstrasjoner finner sted jevnlig, spesielt i Tbilisi, og sammenstøt mellom politi og demonstranter forekommer. Det anbefales å unngå områder der politiske demonstrasjoner finner sted.

Georgia ligger i et jordskjelvutsatt område. Store jordskjelv har forekommet i nabolandene Tyrkia og Armenia. Regionen Adzjara ved svartehavskysten er til tider flomutsatt. Jordras forkommer også tidvis i utsatte strøk, særlig etter store
nedbørsmengder.
 
Følgende generelle forholdsregler anbefales for kortere eller lengre opphold i landet:

 • Bruk sunn fornuft
 • Registrer deg på reiseregistrering.no
 • Ta kontakt med ambassaden i Baku (som er akkreditert til Georgia) dersom en krisesituasjon skulle oppstå
 • Enhver som besøker Georgia, bør ha omfattende reiseforsikring
 • Lytt til lokale råd, og følg med i lokale media
 • Bær alltid legitimasjon
 • Unngå store folkemengder som politiske massemønstringer og demonstrasjoner, samt steder hvor det er varslet politiske demonstrasjoner
 • Vis aktsomhet i trafikken, der mange ulykker forekommer
 • Helse

  For innreise til Georgia bør man være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt og hepatitt A. Innleggelse på lokale sykehus anbefales ikke, men det finnes legesentre som det internasjonale miljøet bruker: MediClubGeorgia, Medical Center Cito og IMSS Clinic. Folketrygden dekker ikke helsetjenester ved turistopphold og det er derfor sterkt anbefalt å kjøpe en dekkende reiseforsikring ved reiser til Georgia.

  Det er mange apotek i Tbilisi der man kan få både medisinske varer, kosmetikk og lignende. Enkelte varer som man får uten resept i Norge kan ofte være reseptbelagt i Georgia. 

  Vaksine mot tyfoidfeber anbefales ved lengre opphold. Avhengig av oppholdes karakter kan ytterlige vaksiner være anbefalt.

  Hiv, tuberkulose og syfilis er en stor utfordring i Georgia som i andre land i regionen.

  For mer informasjon om vaksinasjoner se Folkehelseinstituttets nettsider.


  Praktisk informasjon

  Internasjonal telefonkode +995 (+32 for Tbilisi). GSM-dekningen er god, også utover i landet. Tidsforskjellen mellom Norge og Georgia er +to timer om sommeren og +tre timer om vinteren. 

  Georgisk er offisielt språk, med eget alfabet. De fleste georgiere snakker russisk, i tillegg vil enkelte beherske engelsk, spesielt i Tbilisi.

  Majoriteten av befolkningen tilhører den georgisk-ortodokse kirken. Klesstilen er hovedsakelig vestlig, men det forventes at man dekker til beina (både for menn og kvinner) hvis man ønsker å besøke en av Georgias mange kirker. Her må kvinner også dekke til håret.

  Strøm: Hyppige og langvarige strømbrudd var tidligere vanlig, men dette er nå betydelig bedret. Spenningsvariasjonen kan være stor. Strømforsyningen er best i hovedstaden.

  Transport: Offentlig kommunikasjon er billig, men av varierende kvalitet. Mange utlendinger bruker taxi, også på lengre dagsturer utenfor hovedstaden. Det er lurt å be om pris før man setter seg inn i taxien. Taxiselskapet 009 tilbyr forhåndsbestilling og gir vanligvis fornuftige priser. I Tbilisi er appen taxify en effektiv måte å bestille taxi på. 

  Kredittkort: De fleste kort kan brukes, som MasterCard og Visa på noen av hotellene og på større supermarkeder. I vanlige butikker må kontanter benyttes. Myntenheten i Georgia er lari (GEL). I juli 2016 er kursen 1 GEL = 0.42 USD.

Armenia - reiseinformasjon

I krise og nødsituasjon: Ta kontakt med ambassaden i Moskva på +7 499 951 10 00

Norges honorære konsulat i Armenia
Adresse: Tamanyan Street 6, apartment 14, Jerevan, Armenia 
Telefon: +374-91-401623
Honorær konsul i Armenia: Timothy David Straight
E-post: norwegianconsulateyerevan@gmail.com

Nødtelefoner: Brann 101, politi 102, ambulanse 103, gasslekkasje 104.

De fleste reiser til Armenia gjennomføres uten spesielle problemer. Ved utenlandsreiser er det alltid en mulighet for at man kan bli utsatt for ubehagelige overraskelser, vold og annen kriminalitet. Vær likevel oppmerksom på grenseområdene mot Aserbajdsjan og Nagorno-Karabakh.

Helse

Sykehusene holder lav standard sammenliknet med europeiske forhold. Det anbefales ikke å drikke vann direkte fra springen. Flaskevann er lett tilgjengelig, og maten er jevnt over av bra kvalitet.

Ingen vaksinasjon er påkrevet for å reise til Armenia. Ved mindre sykdom kan hotellene oftest anbefale en lege. Ved alvorlig sykdom bør man kontakte forsikringsselskap og vurdere transport til utlandet. Det er derfor svært viktig å være forsikret før avreise. Det er kommet et bedre sykehus i Jerevan, Nairi Hospital, med engelsktalende leger som man eventuelt kan ta kontakt med i samråd med forsikringsselskap.

For offisielle helsefaglige reiseråd henvises det til Folkehelseinstituttets hjemmesider.


Praktisk informasjon

Armensk er det offisielle språket i landet. Russiskkunnskaper er utbredt,   og i Jerevan behersker de fleste fra den yngre generasjone engelsk. Armenia tilhører tidssonen UTC+4, og det veksles ikke mellom sommer- og vintertid

Telefonsystemet er kraftig utbedret de siste årene. GSM er tilgjengelig i Armenia og dekker nå stort sett hele landet. Dekningen på mobilt internett kan være varierende, spesielt i distriktene. Det anbefales å sjekke prisene for bruk av mobiltelefoni og roaming. Telefontjenester på hotellene er svært dyre. Wi-fi er tilgjengelig på de aller fleste kafeer, restauranter og hoteller.

Den nasjonale valuta er dram. Se dagens kurs her.

Armenia benytter 220V med standard europeisk støpsel.

Bankene har åpningstid 09.00–15.00 på hverdager. Offentlige kontorer er åpne 10.00–18.00 på hverdager. Butikker holder åpent 10.00–20.00, matbutikker gjerne noe lenger. Mange matmarkeder er åpne hver dag hele året.

Klimaet om sommeren er nesten tropisk, ofte over 40°C. Vinteren er kald. Gjennomsnittstemperaturen om vinteren er ­-5°C, og +25°C om sommeren.

Nasjonale helligdager: 1.-2. januar (nyttår), 6. januar (armensk ortodoks nyttår), 8. mars (kvinnedagen), 7. april (morsdag), 24. april («Minnedag for det armenske folkemordet»), 1. mai (arbeidernes dag), 9. mai (seiersdagen), 28. mai («Den første republikkens dag»), 5. juli (grunnlovsdagen), 21. september (uavhengighetsdagen/nasjonaldagen), 7. desember («Minnedag for jordskjelvet i 1988»).

Flere vestlige bilutleiefirmaer har etablert seg i Armenia. Vær oppmerksom på at veinettet utenfor sentrale strøk kan holde dårlig standard, og at skiltingen kan være mangelfull (og kun på armensk). Kjørekulturen kan oppleves som uvant. Bil med sjåfør kan leies via de fleste hoteller i Jerevan. Drosjer er lett tilgjengelige i Jerevan og i de fleste andre byer. Pruting er nokså vanlig, særlig for lengre turer. Taxi-apper (GG Taxi, Yandex Taxi, m.fl.) er tilgjengelige på engelsk, og deres biler er utstyrt med taksameter. Offentlig transport kan oppleves som overfylt/ukomfortabel og holder ikke alltid rutetabellen.

Den nasjonale kirken er en viktig institusjon i Armenia. Konservative holdninger er utbredt. Høyt alkoholkonsum kan av mange oppleves som upassende. Armenere er generelt meget gjestfrie og inviterer ofte gjester på middag, sightseeing osv.

Det finnes mange minibanker i Jerevan som aksepterer blant annet Visa, American Express og MasterCard. Minibankene betaler kun ut armenske dram (AMD). Det er mulig å veksle USD i vekslekiosker i byen men disse kan være vanskelige å finne. Enkelte restauranter og butikker i Jerevan aksepterer betaling med kredittkort. På tross av at priser ofte oppgis i USD, er det ulovlig å betale med USD.

Det er strenge straffer for bruk og besittelse av narkotika. Forholdene i fengslene er svært forskjellige fra i Norge.

Promillegrensen i Armenia er satt til 0,0.