Skip to main content

Nordlysjakt med bobil i Finnmark

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bobilturen trenger ikke bare å gjøres på sommeren. Vinteren i vår Arktiske del av landet, Finnmark med det fantastiske lyset og opplevelsene står i kø. Den endeløse vidda hvor du kan jakte nordlyset uforstyrret. Gjør stopp underveis hvor du lærer med om kulturen og historien i vår vakre landsdel.

Ta kontakt med oss for uforpliktende tilbud, mer informasjon og pris! 

Dag 1 Ankomst

Ankomst i Alta, og bobilen står klar på lufthavn slik at etter en gjennomgang med utleier, så kan turen starte.

Første natten tilbringes i Alta og på kvelden kan dere nyte en deilig 3-retters middag hos Trasti & Trine. På kjøkkenet her lages det mat som står i stil med naturen og kulturen de blir omgitt av, storslått, men samtidgi ekte og naturlig. Stedet ligger ca 11 km utenfor Alta Sentrum, idyllisk til omgitt av furuskog, og her vil dere også kunne stå parkert for natten.

 

Dag 2       (mulighet for å inkl frokost hos Trasti & Trine)

Ca 10:15-12:30 Blir det smak av hundekjøring.

Med hjelp av guidene vil du gjøre ditt eget team av hunder klar, og du vil dele slede sammen med en annen og dra ut på tur i skogen. En erfaren guide er sammen med deg hele tiden. Tilbake ved hundegården venter varm drikke og hjemmebakt kake, sammen med historier om hvordan det er å leve, jobbe og konkurrere i Finnmarksløpet som vi gjør hvert år med disse fantastiske firbente idrettsutøverne.

Så går turen ut av Alta og over Finmarksvidda mot Kautokeino. På turen kan dere gjøre et stopp ved Suolovuopmi Fjellstue. Fjellstua ligger rolig til og har en lang og rik historie, den ble etablert i 1843 og har vært i drift siden. Her kan dere ta dere en kaffekopp og noe å bite i.

Vel fremme i Kautokeino, så anbefaler vi besøk til Juhls Sølvsmie. Her i dette iøynefallende bygget, lager de koftesølv og smykker inspirert av vegetasjonen og lyset som omgir dem.

 

Dag 3

Turen går denne dagen tilbake over vidda med stopp i Maze. I Maze vil dere møte reindriftsfamilien som driver Sautso Safari til. Samene, som er urfolket i Norge og Lappland, har en levende og fargerik kultur både fra fortid og nåtid. Denne turen gir dere mulighet til å lære mer om hvordan de levde i gamle dager, men også nå i dag. Dere vil og møte noen av reinsdyrene deres, som tar dere med på en liten sledetur.

Så vil dere tilbringe tid rundt bålet i en tradisjonell lavvo mens dere får høre joik og får en smakebit av samisk snacks og varm drikke. Natten står dere i Maze.

 

Dag 4

Kjøreturen går tilbake til Alta hvor dere leverer tilbake bilen. Har dere tid før flyet går, så anbefaler vi besøk til Alta Museum, Nordlyskatedralen og nordlysattraksjonen BorealisAlta. Her her det også mulig å få guidet omvisning.

Søk reise