Skip to main content

Færøyene

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

REISEFAKTA

DATO: 14.-18.09. 2020

PRIS: 14 950,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 14.06. 2020

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 4 netter:1 620,- kr

4 middagsbuffeter på hotellet: 1 690,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise

Dagsprogram

 • D1: 14. september: Ankomst - Tórshavn

  Møt din Boreal Reiser reiseleder på Stavanger lufthavn for innsjekk og avreise med SAS. Avgang kl. 06:00 til København, ankomst 07:10. Videre til Tórshavn kl. 11:00, ankomst 12:15. Ved ankomst venter egen buss og lokalguide, og vårt eventyr på Færøyene begynner. Vi kjører fjellveien fra flyplassen og får flott utsikt over de grønne øyene. Innsjekk på Hotel Brandan ca. kl. 14:00 for fire netter. Kl. 16:00 møtes vi i resepsjonen og gjør en guidet tur til fots i den gamle bydelen Ùti á Reyn, Tinget, domkirken og havnen. Turen tar ca. 2 timer. Middag på egenhånd på kvelden.

  Ankomst - Tórshavn
 • D2: 15. september: Kirkjubø

  På formiddagen kan du rusle i Tórshavn på egenhånd og utforske det lille sentrumet, handle suvenirer, besøke den gamle bokhandelen og det grafiske verkstedet i havnen. Butikkene åpner kl. 10:00. Lunsj på egenhånd.
  Kl. 13:00 kommer lokalguide og buss og henter oss på hotellet og vi kjører til vandrestien. Alle får utlevert en flaske vann og et stykke sjokolade fra guiden. På den første delen av turen har man flott utsikt over Tórshavn og hele Nólsoy. Ved å følge vardene kommer man til en talerstol av stein, her har det vært avhold folkemøter i 120 år. Underveis får vi storslått utsikt mot øyene Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar. Gåturen er ca. 7km og vi regner med å være fremme kl. 15:00, de som ikke ønsker å gå blir kjørt i buss. Vårt endelige mål er Kongsgården Kirkjubøur som har tilhørt samme familie i 17. generasjoner. Her ser vi bl.a. den 900 år gamle Roykstovan, St. Magnus katedralen og Ólavskirken fra år 1111, og får servert kaffe og kake. Retur til hotellet med buss.

  Kirkjubø
 • D3: 16. september: Færøyenes høydepunkter – nordøyene og Eysturoy

  I dag kjører vi til nordøyene, hvor vi besøker Christianskirken og ser flott kunst av den lokale kunstneren Edward Fuglø. Vi går fra kirken til Nólsoyar Páll’s museum og hører historien om eventyreren. Etter kort omvisning i bygden kjøres vi til den sydlige delen av Eysturoy, og har hjemmekoselig lunsj i Søldarfjørður. Videre til den nordligste bygda på Eysturoy, Gjógv, hvor vi har rusler rundt i denne sjarmerende omgivelsene, besøker naturhavnen og Prinsesse Mary’s benk. Fra Gjógv til Tórshavn passerer vi Færøyenes høyeste fjell og ser flott, dramatisk natur.

  Færøyenes høydepunkter – nordøyene og Eysturoy
 • D4: 17. september: Vágar & Vestmanna

  Kl. 10:00 drar vi fra Tórshavn til øya Vágar, nærmere bestemt bygden Sandavágur. Vi tar en gåtur langs elven til kirken i Sandavágur, som ligger helt ut mot havet. Vi besøker kirken og ser en runestein fra vikingetiden med inskripsjonen ”Thorkild Onundarsonur, østerlending fra Rogaland, var den første til å bosette seg her”. Fra kirken går vi til kaféen Fiskastykkið hvor vi får serveret suppe m/brød og kaffe/te. Kaféen har også en interessant historie, det var her man tørket fisk i gamle dager. Fra Sandavágur kjører vi til fastlandet og bygden Vestmanna for en spektakulær naturopplevelse! Vi drar med båt til en av de største turistattraksjoner på Færøyene, og seiler gjennom smale sund, inn i grottene formet av havets brenninger igjennom millioner av år, og ser opp på de 600 meter høye lodrette klippeveggene. Båtturen tar ca. 2 timer, og etterpå returnerer vi til Tórshavn med ankomst ca. kl. 17:00.

  Vágar & Vestmanna
 • D5: 18. september: Hjemreise

  Utsjekk fra hotellet og avreise til flyplassen. Ankomst 1½ time før avreise, avgang til København kl. 13:05, ankomst 16:10. Vi flyr videre fra København kl. 20:55, ankomst Stavanger lufthavn 22:05.