Skip to main content

Et opera-eventyr i Praha

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Majestetiske kirker, brostensbelagte gater, historiske monumenter – Praha er ikke bare en by, det er verdens største utendørs museum. En storslått by kombinert med intet mindre enn tre høy-kvalitets operaforestillinger i noen av de vakreste konsertsalene i Europa gir deg musikalske opplevelser du sent vil glemme.

 

DAG 1 (ankomst) Praha & Don Giovanni

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking. Avreise med Norwegian kl. 07:30, via Oslo , ankomst Praha kl. 11:30. Ved ankomst drar vi til Embassy Hotel 4* for innsjekk og lunsj, før vi begir oss ut på en guidet runde i hjertet av Gamlebyen. Gamlebytorget, Det astronomiske uret, Det jødiske kvarteret – fantastisk arkitektur og handverk hvor hen du ser.

På kvelden går vi på vår første av tre forestillinger: "Don Giovanni" på Statsteateret. På akkurat dette teateret hadde Mozarts opera om casanovaen Giovanni premiere i 1787, og den settes fremdeles opp til fulle hus – vi kommer til å oppleve historie!

 

DAG 2 Prahaborgen & Tryllefløyten

Vi besøker i dag Praha-borgen, verdens største historiske slott. Vi skal beskue St. Vitus-katedralen med sin utpreget gotiske arkitektur og 33 meter høye midtskip, i tillegg til å lære om viktige politiske hendelser som påvirket Europa’s historie – visste du at tsjekkere har en trang til å kaste folk ut av vinduet? Fra borgen rusler vi nedover til den berømte Karlsbroen. Ettermiddagen står til fri disposisjon, mens på kvelden samles vi på Statsteateret for en ny forestilling, denne gang Mozarts "Tryllefløyten". Forbered deg på en fortryllende opplevelse! Lunsj inkl.

 

DAG 3 Karlstejn & La Traviata

Etter å ha sett hvor de bøhmiske kongene bodde, er det på sin plass å se hvor de ferierte, og i dag skal vi på tur ut av byen for å besøke Karlstejn. Dette herskapelige slottet ble grunnlagt av Karl IV på 1300-tallet, og oppbevarer blant annet de bøhmiske kronjuvelene. Når man står inne i slottet og ser utover det harmoniske landskapet skjønner man godt at kongene ønsket seg hit! På kvelden beveger vi oss til Nasjonalteateret og dagens forestilling – Giuseppe Verdis "La Traviata". Nasjonalteateret regnes som selve episenteret i den tsjekkiske nasjonale oppvåkningen på slutten av 1800-tallet, og dette ser man på utsmykningen både inni og utenpå – de sparte ikke på noe! Lunsj og middag inkl.

 

DAG 4 Hjemreise

Etter dager med mange store kulturelle og musikalske opplevelser er det på tide å vende hjem. Avreise fra Praha med Norwegian kl. 12:00, via Oslo, ankomst Stavanger kl. 16:10.

 

REISEFAKTA

DATO: 01.-04.02. 2019

PRIS: 9 690,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 31.08. 2018

 

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Reiser

Flyreise Stavanger – Praha t/r med Norwegian

Overnatting 3 netter på 4* hotell i Praha, inkl. frokost

Billett til Don Giovanni på Statsteateret

Billett til Tryllefløyten på Statsteateret

Billett til La Traviata på Nasjonalteateret

1 middag

3 lunsjer på utflukt

Program og utflukter som beskrevet

All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 3 netter: 900,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise