Skip to main content

Englands hager

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

En tur spesielt for alle hage- og blomsterinteresserte! I løpet av fem fulle dager i England besøker vi noen av landets flotteste hager, hovedsakelig i regionen Kent som med rette kalles "The garden of  England" (Englands hage). Vi besøker bl.a. Hever Castle, Scotney Castle, Sissinghurst Castle, Leeds Castle, Great Dixter House & Gardens, og får se praktfulle og frodige hager i mange stilarter. Det blir også tur med et historisk damplokomotiv, vinsmaking, besøk til katedralen i Canterbury og kystbyen Brighton.

Dag 1 Avreise til England

Møt din Boreal Reiser reiseleder på Stavanger lufthavn Sola for innsjekk og avreise. Avreise med Norwegian direkte til London, avgang kl. 19:45. Ankomst London Gatwick kl. 20:35, og innleid buss tar oss direkte til Crowne Plaza Hotel for innsjekk (2 netter). Middag på hotellet.

 

Dag 2 Engelske slottshager

Ut på tur for å oppleve tre forskjellige engelske slott med frodige hager. Vi begynner med Scotney Castle, et lite slott med en nydelig beliggenhet i en liten sjø. Rundt sjøen ligger et område beplanted med blomster som asalea, kalmia, blåregn og roser. På sommeren brukes hagen som kulisser for oppsettinger av Shakespeares "En midtsommernattsdrøm".  Videre til Sissinghurst Castle for å oppleve en av de mest berømte hagene i England. Siden Den ble skapt av poeten Sackville-West på 1930-tallet og består av forskjellige "rom" med ulik karakter.  Sist men ikke minst besøker vi Hever Castle sine prisbelønte hager, og rusler i Den italienske hagen, blant over 4000 rosebusker, trær og vekster som ble plantet for over 100 år siden.

 

Dag 3 Leeds Castle & Woodchurch vineyard

Utsjekk fra hotellet. I dag besøker vi et av de største og mest historierike slottene i Kent. Leeds Castle ligger  på en øy i elven Len, og har bl.a. vært eid av seks av Englands middelalderdronninger og brukt som slott av Henrik VIII og hans kone Katarina av Aragón.  I parken, hagene og vollgraven rundt yrer det av plante- og dyreliv. England har seilt opp som en anerkjent vinprodusent de siste årene, spesielt i den sørøstlige delen av øya hvor jordsmonnet er mye likt som i Champagneregionen. Vingården  Woodchurch Estatei Kent ble etablert så sent som i 2009, men har allerede vunnet flere internasjonale priser for sine førsteklasses musserende viner, som vi får smake.  Innsjekk på Holiday Inn Rochester Chatham for 3 netter.

 

Dag 4 Great Dixter House & East Sussex Railway

Great Dixter House i East Sussex har en hage som er klassifisert med "grad 1" i det nasjonale registeret for historiske parker og hager. Gartneren satser på å blande plantetyper, blomster og farger etter innfall og humør, og lar vekstene få utfolde seg og komplementere hverandre. Her er i liten grad grenser mellom en blomstertype og neste, i kontrast til de nøyaktig designede hagene vi har sett tidligere. Kent & East Sussex Railway er et historisk damptog opprinnelig åpnet i 1900. Når vi sitter på det historiske toget og tøffer oss gjennom typisk engelsk landskap og landsbyer, er det som å befinne midt i en episode av Downtown Abbey – hvor for øvrig dette toget har vært brukt.  

 

Dag 5 Canterbury

Canterbury er sete for erkebiskopen av Canterbury, primas av England, og mest kjent for den praktfulle Canterburykatedralen. Katedralen er en av de eldste kirkene i England, og har spilt en sentral rolle i kristningen av landet og andre historiske begivenheter. Like ved ligger Beaney House of Art and Knowledge, et museum og kunstgalleri for byen Canterbury. Det historiske sentrumet et lite og oversiktlig, med severdigheter, butikker, kafeer og  noe for enhver smak.

 

Dag 6 Brighton / hjemreise

På vår siste dag i England drar vi ut til kanalkysten og besøker en av de flotteste kystbyene i England. Brighton er en populær ferieby med flotte strender, mye takket være at de kongelige også ferierte her. Den kongelige paviljong  (Royal Pavilion) bygget i indisk stil er fremdeles  byens fremste severdighet og landemerke, ved siden av Brighton Palace Pier som er et populært møtested. Etter noen timer å nyte Brighton setter vi kursen mot Gatwick igjen.  Innsjekk og hjemreise med Norwegian direkte til Stavanger, avgang kl. 21:05. Ankomst Sola lufthavn kl. 23:45.

 

REISEFAKTA

DATO: 22.-27.08. 2019

PRIS: 12 250,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 30.04. 2019

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Reiser

Flyreise med Norwegian Stavanger – London t/r

5 netter på hotell inkl. frokost

2 middager (første og siste kvelden)

Lett lunsj dag 2

Te og scone på Hever Castle

Vinsmaking

Tur med damplokomotiv

Program som beskrevet, inngang til nevnte slott m.fl.

Engelsk lokalguide på alle utflukter

Transport i egen buss iht. program

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 5 netter: 1650,- kr

3 middager på hotellet: 775,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise