Skip to main content

England, Wales & Skottland

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

REISEFAKTA

DATO: 12.-18.06. 2020

FLY UT: Stavanger 09:20 - 11:50 Liverpool (mellomlanding)

FLY INN: Aberdeen 12:45 – 15:00 Stavanger (direkte)

PRIS: 15 390,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 10.03. 2020

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 6 netter: 2 400,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise

Dagsprogram

 • D1: 12. juni: Liverpool - Beatlesbyen

  Møt din Boreal Reiser reiseleder på Stavanger lufthavn for innsjekk og avreise. Avgang med Widerøe kl. 09:20, ankomst Bergen 09:55, videre til Liverpool kl. 10:50. Ved ankomst kl. 11:50 (lokal tid) drar vi rett på utflukt i egen buss med lokalguide og gjør oss kjent med Liverpools fremste severdigheter. Vi besøker Beatles Story Museum som viser historien til fire unge gutter fra Liverpool som ble et av verdens største band gjennom tidende. Innsjekk på 3* hotell Liverpool/Chester området for 2 netter.

  Liverpool - Beatlesbyen
 • D2: 13. juni: Wales

  Vi utforsker det lille landet Wales på vestsiden av Storbritannia. I Snowdonia Nasjonalpark ligger bl.a. fjellet Snowdon som med sine 1085m er Wales høyeste. Vi kjører Snowdon Mountain Railway (tog) de 7,6 km til toppen av fjellet. Videre til kystbyen Caernarfon, for lunsj og en titt på slottet på samme navn. Det var på Caernarfon Castle at Prins Charles ble fikk tittelen "Prince of Wales" i en
  seremoni 1. juli 1969. Vi avrunder dagen i Portmeirion ved kysten, en fotogen landsby bygd i italiensk stil som har blitt en av Wales' største turistattraksjoner.

  Wales
 • D3: 14. juni: Lake District

  Utsjekk fra hotellet og vi vender nesen nordover. Lake District National Park er viden kjent i Storbritannia for sitt flotte landskap og idylliske innsjøer. Underveis stopper vi på Lancaster Castle, et av Englands mest fascinerende historiske bygninger. Videre til innsjøen Windermere og hvor vi nyter omgivelser og tid på egenhånd i koselige Brockhole-on-Windermere. Videre til Carlisle området for innsjekk på 3* hotell og overnatting.

  Lake District
 • D4: 15. juni: Edinburgh

  Vi sjekker ut fra hotellet og kjører de om lag 160 km til Edinburgh. Her gjør vi en guidet byrunde i en av Storbritannias flotteste byer, med stopp i Georgian Town, Royal Mile, og fotostopp på Calton Hill med usikt over gamlebyen. Vi besøker også Holyrood destilleriet for omvisning og smaking. For første gang siden 1925 kan man nå besøke et single malt distilleri i hjertet av Edinburgh, i en 180 år gammel bygning. Innsjekk på hotellet i Edinburgh området.

  Edinburgh
 • D5: 16. juni: Loch Lomond

  Vi står opp litt tidlig og drar nordvest til Loch Lomond nasjonalpark, ut for å oppleve skotsk natur og landsbygd. Innsjøen med samme navn er den største på øya Storbritannia, og på denne blir vi med på et 90 minutters cruise og ser øyer, den nordlige "fjorden" og koselige landsbyer ved sjøens bredd. På ettermiddagen besøker vi et lokalt whisky destilleri og smaker på de edle dråpene Skottland er så kjent for. Innsjekk på hotell i Glasgow området.

  Loch Lomond
 • D6: 17. juni: Glasgow

  Glasgow er den største byen i Skottland, og den tredje største i Storbritannia. Byen har de siste tiårene gjennomgått en sterk modernisering, og regnes for å være Skottlands kommersielle hovedstad. Glasgow vokste seg stor på industri, bl.a. skips- og lokomotivbygging, og tiltrakk seg immigranter fra både Irland og Italia som har satt sitt preg. Vi strekker litt på føttene med en lokalguide, gjør oss kjent med hjertet av byen og lærer mer om den fascinerende historien. Innsjekk på hotell i Perth.

  Glasgow
 • D7: 18. juni: Hjemreise

  Nyt en "full skotsk frokost" på hotellet før vi setter kursen nordover mot Aberdeen for innsjekk og hjemreise. Vi flyr direkte til Stavanger med Widerøe. Avgang kl. 12:45, ankomst Sola lufthavn kl. 15:00 lokal tid.