Skip to main content
Pris fra og med:
19 490,-
Dager:4
Avreisedato:15.03.2024
 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Stavanger – Lakselv t/r
 • Busstransport Lakselv – Karasajok tur-retur
 • 3 overnattinger på Engholm Husky
 • 3 frokoster, 3 middager, 3 lunsjer
 • Hundesledetur
 • Besøk hos reidriftsutøvere
Bestill reise

Reisemålet for de eventyrlystne som ønsker å oppleve naturen i Indre Finnmark på sitt beste. Hvor samisk kultur og hundesledekjøring står i fokus i sitt naturlige element.  

Vi skal bo på Engholm Husky lodge i Karasjok, hvor grunnleggeren Sven Engholm hadde en drøm og visjon om å leve nært naturen og dele dette eventyret med andre. Tømmerhyttene som Sven selv har designet og bygget med naturmaterialer er en opplevelse i seg selv. Sven Engholm var også med å starte Finnmarksløpet og har selv vunnet løpet 11 ganger og vært blant de ti beste i Iditarod.

Du vil få kjøre med hundespann gjennom snødekte furuskoger og langsmed elva i Karasjok som virker som en eventyrferd som vil skape uforglemmelige minner. Å være omgitt av den stille naturen, kun høre lyden av potene i snøen og pusten fra hundene, er en opplevelse i seg selv. Vi vil også besøke reindriftsutøvere på vidda, komme nært flokken på deres vinterbeite og bli bedre kjent med flyttsamenes tradisjonelle levevis og kultur.

Opplevelse blir minneverdige, og du vil garantert bære med deg disse gode minnene lenge etter at eventyret er over!

Generell informasjon

Et rimelig nivå av kondisjon, konsentrasjon og en følelse av balanse er de viktigste egenskapene som trengs. Du vil ha din "egen" slede og ansvar for 4 -6 hunder. For deltakere som har erfaring med hundekjøring er det vanlig å kjøre hundespann. Med deltakere uten tidligere erfaring med hundekjøring kjører tandemspann med 2 sleder og 8 - 10 hunder. Du deler et hundespann med en partner eller guiden.

Det er mulighet å få en koselig vedoppvarmet badstue og utendørs badestamp for de som ønsker (tillegg i prisen) og kanskje med nordlys over.velse

 

 

 

Reisefakta

 

Dato:     15. - 18. mars 2024

Pris:        kr 19490,-

 

PRISEN INKLUDERER: 

 

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Stavanger – Lakselv t/r
 • Busstransport Lakselv – Karasajok tur-retur
 • 3 overnattinger på Engholm Husky i hytter 2-6 personer per hytte.3 frokoster, 3 middager, 3 lunsjer
 • Hundesledetur
 • Besøk hos reidriftsutøvere

 

IKKE INKLUDERT: 

 

 • Enkeltromstillegg kr 1500 ,-

 

 

 

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • DAG 1: Stavanger -Lakselv -Karasjok

  Avreise med SAS fra Stavanger Lufthavn Sola kl. 07:40, via Oslo til Lakselv. Ved ankomst kjører vi det lille stykke til Verde Hotel hvor vi spiser lunsj, før turen går videre til Karasjok. Ved ankomst Karasjok stopper vi for en omvisning på Samtinget. Det første Sameting ble åpnet av Hans Majestet Kong Olav V den 9. oktober 1989. Sametinget er det samiske folkets folkevalgte parlament i Norge og er et selvstendig folkevalgt organ. Etter omvisningen kjører vi det lille stykke til Engholm Husky hvor vi får tildelt våre hytter. Til avtalt rid samles vi til informasjon om de neste dagers opplevelser og til felles middag.

  Stavanger -Lakselv -Karasjok
 • DAG 2: Hundekjøring

  Vi skal på hundesledetur! Hundekjøring er ikke bare en spennende og fartsfylt aktivitet, men også en flott måte å oppleve naturen på en helt unik måte. Hundespannet blir som en liten familie der man blir avhengig av hver enkelt hunds unike egenskaper og samarbeidet med dem for å oppnå en vellykket tur. Med varme klær og sko blir opplevelsen enda mer behagelig, og det gir deg muligheten til å nyte den vakre naturen og dyrelivet. På dagsturen vil vi kjøre i variert terreng, utenfor allfarvei og muligheten for å se elg er tilstede. Vi stopper for en lunsjpause rundt åpen ild før turen går tilbake til Engholm Husky.

  Hundekjøring
 • DAG 3: Besøk hos samisk reindriftsutøvere

  I dag blir vi med reingjeterne på deres daglige tur ut for å se etter reinflokken. Vi blir hentet på Engholm Husky med snøscooter og fraktet i slede til flokken. Vi vil få innsikt i deres daglige liv og gjeting av reinsdyr som vil gi oss en dypere forståelse for deres forhold til naturen og hvordan de tilpasser seg det barske vinterlandskapet og klimaendringene som merkes spesielt godt i nord. En opplevelse hvor vi tar med oss alle inntrykkene vi får underveis.

  Besøk hos samisk reindriftsutøvere
 • DAG 4: Lakselv – Stavanger

  Vi avslutter vårt hyggelige opphold på Engholm Husky med en god frokost før det blir transfer til Lakselv. Avreise med SAS fra Lakselv kl. 12:35, via Oslo med ankomst Stavanger kl. 16.30. Takk for turen!

  Lakselv – Stavanger

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
15/3Engholm Husky «A different place»!Mer enn 819 490,-Bestill