Skip to main content

En dag med familieaktiviteter i Alta

Det er uendelige mange muligheter for hva man kan finne på i Alta. Vakker natur med fjord, fjell og vidde som bare venter på å bli utforsket av deg.    

Dagen i dag starter i Øvre Alta på en lokal ranch for uteaktivitet, innom Sentrum (mulighet for lunsj) og en interaktiv opplevelse i Laksens hus. Avslutt dagen med å teste fiskelykken på Altafjorden.   

Søk reise

Dagsprogram

 • Ridetur: 10:00-12:30

  Bli med ut på en ekte lokal ranch! Flatmoen gård ligger ca 10 minutter fra Alta Sentrum i flotte omgivelser.
  Ved ankomst så vil du bli fortalt om og få møte de forskjellige hestene og hvilke bruksområder de har. Guiden spørre om du har ridd før og hvilke nivå du er på.
  Så begynner moroa! Avhengig av ridenivå vil vi dra ut i skogen og enten gå, trave eller galoppere. Turen går langs stien som er omgitt av store trær og den eneste lyden som høres er hestens hover og pust. Underveis vil det bli stopp ved en gapahuk for å nyte drikke og hjemmelagede kanelsnurrer.
  Disse skogene er kjent for sin elgbestand, så hvis du er heldig får vi kanskje et glimt av "skogens konge".

 • Laksens Hus: 14:00-15:00

  Besøk Laksens Hus og få historien om hvordan den verdifulle villaksen i regionen ble grunnlaget for en ny næring, et kvalitetsprodukt som etterspørres over hele verden. Hvorfor og hvordan, spør du? Disse svarene og mye mer finner du her. Kunnskapen gir et godt grunnlag for dialog og diskusjon. Senteret tilbyr praktisk informasjon og morsomme aktiviteter relatert til ulike temaer rundt lakseoppdrett. Vi viser deg utfordringene vi jobber med, samt hvordan vi kan løse disse i fremtiden.

 • Fiske i Altafjorden: 18:00-20:00

  Bli med en lokal turistfiskebåt som tar deg med på tur på Altafjorden. Vakker natur, dyreliv med masse fugler, og er vi heldige kan vi se både havørn og niser på turen. På denne fisketuren kan du fange torsk, sei, hyse, uer, kveite, og har du fiskelykken med deg kan du også få laks. Snack og drikke vil bli servert underveis på turen. Evt. fisk du fanger kan du pakke og ta med når du forlater båten.

  18:00-20:00
 • Pris

  Pris per barn (12 år og under), aktiviteter som beskrevet NOK 1.345,-
  Pris per voksen, aktiviteter som beskrevet NOK 2.540,-
  Pris gyldig tom 30. sept. 2020

 • Prisen inkluderer:

  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer og måltid som beskrevet