Skip to main content

Eksotiske Georgia

Pris fra og med:
21 490,-
Dager:9
Avreisedato:15.09.2020
 • Flyreise Stavanger - Tbilisi
 • Reiseleder fra Boreal Reiser
 • Lokalguide under hele oppholdet
 • 7 overnattinger på 4* hotell + 1 overnatting på Kvareli Lake Resort inkl. frokost
 • 7 lunsjer / 6 middager
 • 1 flaske (0,5l) mineralvann per dag
 • Skyss med 4x4 biler opp til Gergeti Sameba kirken
 • Vinsmaking og Brandysmaking
 • Program og transport iht. program
TransportType:Fly
Bestill reise

Georgia og hovedstaden Tbilisi har skutt frem som et populært reisemål de siste årene, og fullt fortjent! Landet er eldorado for deg som søker spektakulære naturopplevelser, og Tbilisi er en moderne storby, med gode restauranter, shopping og en fin miks av gammelt og nytt.

REISEFAKTA

DATO: 15.-23.09. 2020

FLY UT: Stavanger 15:35 – 03:15(+1) Tbilisi (via Oslo/Istanbul)

FLY INN: Tbilisi 10:30 – 19:40 (via Istanbul/København)

PRIS: 21 490,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 14.07. 2020

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 7 netter: 3 600,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise

Dagsprogram

 • D1: 15. september: Avreise

  Møt din reiseleder på Stavanger lufthavn Sola for innsjekk og avreise. Avgang med SAS kl. 15:35, ankomst Oslo 16:25. Vi flyr videre far Oslo med Turkish Airlines kl. 17:45 til Istanbul, ankomst 22:35. Videre til Tbilisi kl. 23:55, ankomst 03:15(+1). Ved ankomst venter innleid buss og en lokal reiseleder følger oss fra ankomst til hjemreise, guider, tilrettelegger og informerer fortløpende (på engelsk). Vi bor mesteparten (6 netter) av oppholdet på Holiday Inn Tbilisi 4* som ligger sentralt i byen.

  Avreise
 • D2:: Tbilisi – Georgias hovedstad

  Vi tar en rolig morgen og hviler ut, før vi begynner med å utforske Georgias vakre hovedstad Tbilisi som ble grunnlagt allerede på 400-tallet. Siden ble den en av de sentrale byene langs Silkeveien. I dag bor det ca. 1,1 millioner innbyggere i Tbilisi. Gamlebyen er kjent for sin fine miks av kulturer; moskeer, synagoger og romersk-katolske kirker, trehus med utskjærte balkonger, og lokalguiden viser oss de fleste av de mest kjente severdighetene.

  Tbilisi – Georgias hovedstad
 • D3:: Mtskheta – Gori - Uplistsikhe

  Georgias gamle hovedstad Mtskheta ligger ca 20km utenfor Tbilisi, og var hovedstad i det georgiske riket mellom 500 f.Kr. og 500 e.Kr. Det var her georgierne mottok kristendommen på 300-tallet, og byen er i dag på UNESCOs verdensarvliste. Videre til Gori, byen som er kjent for hovedsakelig to ting: som fødebyen til Josef Stalin, og sitt store borgkompleks.Vi besøker Stalin-museet, lærer litt mer om mannen som styrte Sovjetunionen med jernhånd fra 1924 til 1953. Videre til Uplistsikhe, en helt spesiell "grotteby" fra 600-tallet f.Kr. Retur til Tbilisi.

  Mtskheta – Gori - Uplistsikhe
 • D4:: Ananuri - Kazbegi

  Etter frokost kjører vi til Kazbegi, og på veien besøker vi borgkomplekset Ananuri. Ferden går videre opp i Kaukasus-fjellene, og over Jvari-passet 2395 moh. Omgitt at gigantiske fjell er Kazbegi en pittoresk landsby ved foten av Kazbek-fjellet som med sine 5047 meter er et av de aller høyeste i Kaukasus. I følge legenden var det på dette fjellet Prometheus ble fastlenket. For de som ønsker kan man gå opp til Gergeti Sameba kirken (2150 moh), evt. bli skysset med 4WD biler. Overnatting på Rooms Kazbegi 4*.

  Ananuri - Kazbegi
 • D5:: Kazbegi – Juta - Tbilisi

  Utsjekk fra hotellet og vi kjører med firehjulsdrevne biler gjennom Sno-dalen frem til landsbyen Juta (2150 moh.), omgitt av høye fjell og spektakulær natur. Mulighet for gåturer i det vakre landsskapet hvis vær og forhold tillater det. Retur til Tbilisi.

 • D6:: Bodbe – Signaghi – Kvareli

  Ferden går østover til Kakheti, Georgias berømte vindistrikt. Her er landskapet drysset med fine, gamle kirker og vinmark etter vinmark. Første stopp er St. Ninas kloster i landsbyen Bodbe. Videre til den vakre åsbyen Signaghi, som er omgitt av gamle bymurer og med fantastisk utsikt over Alazanidalen og de østlige Kaukasusfjellene. Ta en spasertur i byen, før vi kjører til Kvareli. Her besøker vi en av de beste vingårdene i landet, og smaker georgiske kvalitetsviner. Overnatting på Kvareli Lake Resort.

  Bodbe – Signaghi – Kvareli
 • D7:: halv dag i Tbilisi / Brandy-smaking

  Tilbake i Tbilisi blir det litt mer sightseeing med lokalguide og mer tid til å utforske byen på egenhånd. Vi gjør også et besøk til Sarajishvili brandy destilleri for å smake noen av Georgias beste brandyer. Destilleriet har en lang historie og fungerer også som et museum.

  halv dag i Tbilisi / Brandy-smaking
 • D8:: Kvareli – Alaverdi – Gremi - Tsinandali

  Kort sightseeing i Telavi før vi fortsetter til Alaverdi katedralen fra 1000-tallet. På vei til Kvareli stopper vi ved Gremi og det kongelige citadellet. Vi besøker også Tsinandali park og museum før retur til Tbilisi og avslutningsmiddag på en tradisjonell georgisk restaurant.

  Kvareli – Alaverdi – Gremi - Tsinandali
 • D9: 23. september: Hjemreise

  Utsjekk og transfer til flyplassen kl. 08:00 for hjemreise. Avreise fra Tbilisi kl. 10:30, ankomst Istanbul 12:05. Videre kl. 14:05, ankomst København kl. 16:50. Avreise til Stavanger kl. 18:50, og vi lander på Sola lufthavn kl. 19:40.

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
15/9Eksotiske GeorgiaMer enn 821 490,-Bestill

Utenriksdepartementets anbefalinger ved reiser til Georgia: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_georgia/id2428525/

Et utdrag: 

Sikkerhet

Sikkerheten i Georgia er relativt god så lenge man tar vanlige forholdsregler og bruker sunn fornuft.

Tbilisi var tidligere en by med mye vinningskriminalitet, men situasjonen er blitt langt bedre de siste årene. Det forekommer fortsatt mye tigging. Det er viktig å passe godt på verdisaker som penger, pass, smykker og fotoutstyr. Safen på hotellet bør benyttes. Om nettene anbefales det å ta taxi om man vurderer å gå lengre avstander.

Det er mer risiko forbundet med å bevege seg i trafikken enn man er vant med i Norge. Farten er ofte høy, og kjøretøyene dårlige. Det er lavere terskel for å ta – og utsette andre for – risiko i trafikken. Bilister stanser som regel ikke for fotgjengere.


Følgende generelle forholdsregler anbefales for kortere eller lengre opphold i landet:

 • Bruk sunn fornuft
 • Registrer deg på reiseregistrering.no
 • Ta kontakt med ambassaden i Tbilsi dersom en krisesituasjon skulle oppstå
 • Enhver som besøker Georgia, bør ha omfattende reiseforsikring
 • Lytt til lokale råd, og følg med i lokale media
 • Bær alltid legitimasjon
 • Unngå store folkemengder som politiske massemønstringer og demonstrasjoner, samt steder hvor det er varslet politiske demonstrasjoner
 • Vis aktsomhet i trafikken, der mange ulykker forekommer. 
 • Helse

  For innreise til Georgia bør man være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt og hepatitt A. Innleggelse på lokale sykehus anbefales ikke, men det finnes legesentre som det internasjonale miljøet bruker: MediClubGeorgia, Medical Center Cito og IMSS Clinic. Folketrygden dekker ikke helsetjenester ved turistopphold og det er derfor sterkt anbefalt å kjøpe en dekkende reiseforsikring ved reiser til Georgia.

  Det er mange apotek i Tbilisi der man kan få både medisinske varer, kosmetikk og lignende. Enkelte varer som man får uten resept i Norge kan ofte være reseptbelagt i Georgia. 

  Vaksine mot tyfoidfeber anbefales ved lengre opphold. Avhengig av oppholdes karakter kan ytterlige vaksiner være anbefalt.

  Hiv, tuberkulose og syfilis er en stor utfordring i Georgia som i andre land i regionen.

  For mer informasjon om vaksinasjoner se Folkehelseinstituttets nettsider.


  Praktisk informasjon

  Internasjonal telefonkode +995 (+32 for Tbilisi). GSM-dekningen er god, også utover i landet. Tidsforskjellen mellom Norge og Georgia er +to timer om sommeren og +tre timer om vinteren. 

  Georgisk er offisielt språk, med eget alfabet. Mange georgiere snakker russisk, i tillegg vil enkelte beherske engelsk, spesielt i Tbilisi.

  Majoriteten av befolkningen tilhører den georgisk-ortodokse kirken. Klesstilen er hovedsakelig vestlig, men det forventes at man dekker til beina (både for menn og kvinner) hvis man ønsker å besøke en av Georgias mange kirker. Her må kvinner også dekke til håret.

  Strøm: Hyppige og langvarige strømbrudd var tidligere vanlig, men dette er nå betydelig bedret. Spenningsvariasjonen kan være stor. Strømforsyningen er best i hovedstaden.

  Transport: Offentlig kommunikasjon er billig, men av varierende kvalitet. Mange utlendinger bruker taxi, også på lengre dagsturer utenfor hovedstaden. Det er lurt å be om pris før man setter seg inn i taxien. Taxiselskapet 009 tilbyr forhåndsbestilling og gir vanligvis fornuftige priser. I Tbilisi er appen taxify en effektiv måte å bestille taxi på. 

  Kredittkort: De fleste kort kan brukes, som MasterCard og Visa på noen av hotellene og på større supermarkeder. I vanlige butikker må kontanter benyttes. Myntenheten i Georgia er lari (GEL). I januar 2020 er kursen 1 GEL = 3.12 NOK.

  Normale åpningstider er 1000-1800. Banker: 0930 – 1730

  Nødnummer: Politi, ambulanse og brannvesen - 112