Skip to main content

Dublin & Belfast

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Den grønne øya i vest har siden vikingtiden lokket nordmenn over havet. På innholdsrike dager opplever vi storbyene Belfast og Dublin, og koselige Kilkenny. Det blir også god tid til å utforske den irske hovestaden på egenhånd, samt mulighet for en herlig "Irsk Aften" med tradisjonell mat, riverdance, allsang og livlig musikk.

 

REISEFAKTA

DATO: 02.-06.10. 2020

Pris: kr 11 950,-

Påmeldingsfrist:  03.07. 2020 

 

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Reiser

Flyreise Stavanger - Dublin t/r med SAS

Overnatting 4 netter på 4* hotell utenfor Dublin, inkl. frokost

1 middag på hotellet D2

Utflukter som beskrevet, inkl. skandinavisktalende lokalguide 3 dager

Inngang/billett til: Guinness Storehouse, Titanic Experience, Kilkenny Castle, Smithwicks Experience

All transport i Irland med egen buss iht. til programbeskrivelse

 

IKKE INKLUDERT:

Irsk Aften inkl. 3-retters middag: 590,- kr

Enkeltromstillegg 4 netter: 1250,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise

Dagsprogram

 • 02. oktober: Avreise / Dublin sightseeing

  Møt din reiseleder fra Boreal Reiser på Sola lufthavn for innsjekk og avreise. Avgang med SAS kl. 09:00, via Oslo, ankomst Dublin kl. 12:15. Her venter innleid buss og skandinavisktalende lokalguide og vårt irske eventyr er i gang. På begge sider av elven Liffey får vi se landemerker som Phoenix Park, O'Connell Street, Custom house, General Post Office, Merrion Square og gågaten Grafton Street. Det blir også besøk til Guinness Storehouse hvor det berømte mørke ølet fremstilles. Turen gjennom utstillingen avsluttes på Gravity Bar i toppen av bygningen, hvor man får nyte en Guinness med flott utsikt utover byen.
  Innsjekk på Green Isle Hotel 4* for fire netter. Hotellet ligger 12km utenfor Dublin sentrum, med perfekt beliggenhet for å få minst mulig kjøretid til alle våre flotte utflukter.

  Avreise / Dublin sightseeing
 • 03. oktober: Belfast – Nord-Irlands hovedstad

  Vi kjører nordover, til Belfast. Få byer har en så spennende og til dels dramatisk nyere historie som Belfast. Vi husker tiden som kalles "the Troubles" hvor det var nesten daglige sammenstøt mellom den protestantiske og katolske delen av befolkningen, helt frem til fredsavtalen ble underskrevet på slutten av 90-tallet. Siden det har Belfast blitt en av Europas tryggeste byer. Vi gjør en guidet rundtur og ser de fascinerende politiske veggmaleriene, byens flotte sentrum, samt hovedattraksjonen "Titanic Belfast", besøkssenteret viet det berømte skipet som ble bygget på verftene her. Lunsj på egenhånd, middag på hotellet.

  Belfast – Nord-Irlands hovedstad
 • 04. oktober: Kilkenny

  En drøy time sørover ligger Kilkenny, kalt "marmorbyen" etter den karakteristiske lokale sorte steinen. Vi besøker Kilkenny Castle, bygget i 1195 og et symbol på normannernes innflytelse. Et annet landemerke i byen er Smithwicks destilleriet, "det andre" mørke ølet landet er så kjent for. Vi kjenner kanskje ølet bedre under navnet Kilkenny, som det blir solgt som utenfor Irlands grenser. Tid til å utforske det koselige sentrumet og spise lunsj på egenhånd.

  Kilkenny
 • 05. oktober: Fritid i Dublin

  Innleid buss tar oss med inn til sentrum av Dublin slik at vi kan nyte den herlige byen på egenhånd. Gå i den populære handlegaten Grafton Street, og ta bilde med den kjente Molly Malone statuen. Spis en ekte "carvery roast" eller irsk stuing til lunsj på en av de mange pubene, og se den berømte "Book of Kells" som er utstilt på Trinity College. Bussen henter oss utpå ettermiddagen og kjører tilbake til hotellet.

  Fritid i Dublin
 • Irsk Aften på Taylors Three Rock

  På kvelden kan du delta på en skikkelig Irsk Aften med levende musikk, riverdance, allsang og god 3-retters middag. Taylors Three Rock er selvutnevnt det beste musikk/dans showet i Dublin, og får svært gode tilbakemeldinger. En flott avslutning på oppholdet i Irland!

  Irsk Aften på Taylors Three Rock
 • 06. oktober: Hjemreise

  Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og setter kursen mot flyplassen for innsjekk og hjemreise. Avreise med SAS fra Dublin 12:40, ankomst Oslo kl. 15:55. Avreise fra Oslo kl. 16:55, ankomst Stavanger kl. 18:05.

  Hjemreise