Skip to main content

Cruise på Lysefjorden med MS Sandnes

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

MS «Sandnes» var i perioden 1950-1974 et kystruteskip. Skipet gikk fast i nattruten Sandnes/Stavanger-Haugesund-Bergen. «Sandnes» var ikke bare det største og flotteste av nattruteskipene, men var også et særdeles velproporsjonert fartøy som hyppig ble omtalt som kystens vakreste skip. Etter at nattruten ble nedlagt i 1974 ble «Sandnes» solgt for bruk som losjiskip «Vikingfjord» under plattformbygging, før det i 1977 ble skoleskip «Gann» i Stavanger og fra 1995 «Sjøkurs» i Kristiansand. Da «Sjøkurs» i 2007 skulle erstattes av MS «Ragnvald Jarl» ble det gamle nattruteskipet solgt hjem til Rogaland hvor det fikk tilbake sitt gamle navn og ble oppmalt i sin originale SDA-grønnfarge. Pr.2010 er «Sandnes» erklært bevaringsverdig av Riksantikvaren og er Norges største veteranskip.

Vi møter frem på Strandkaien i Stavanger. Her går vi om bord fra kl. 11.45 og finner våre plasser. Vi skal på fjordcruise hvor vi seiler inne i fjordene, vi seiler ikke på åpent hav.

Vi nyter en behagelig fjordopplevelse med utsikt mot Gamle Stavanger med sin ærverdige hvitmalte trehusbebyggelse. Vi passerer Norsk Oljemuseum med sitt flotte bygg. Videre seiler vi under Bybroen og passerer Grasholmen og flere av bolig-prosjektene langs kaien. Turen går forbi øyer, holmer og skjær. Noen er bebodd, andre ikke.

Lysefjorden er en av Norges mektigste fjorder. Den 42 km lange fjorden er fylt med opplevelser som Prekestolen, «Fantahålå», gamle gårdsbruk, fosser, geiter, seler, idylliske øyer og storslått natur. Guiding underveis.

I løpet av turen serveres fiskesuppe med brød, smør og kaffe.

TURFAKTA:

Turens varighet: 3,5 timer

Avreise: kl. 12.00 fra Strandkaien i Stavanger

Pris: Kr 675,- pr person

Inkludert:

-Båttur med MS Sandnes

-Reiseledere  fra Boreal Reiser

-Fiskesuppe med brød og smør, kaffe

Ikke inkludert:

-Drikke til mat

 

Påmelding innen fredag  3. mai 2019 til:

Tlf: 51 82 02 10

Epost: reiser@boreal.no

 

Ved påmelding må følgende oppgis:

-For og etternavn

-Adresse, postnr og sted,

-Telefonnummer

-Epost

 

Velkommen på tur med MS Sandnes!

Søk reise