Skip to main content

Telemarkskanalen & Sørlandet Rundt

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Reis på Norgestur med BT-fordel! Med buss og dyktig reiseleder besøker vi bl.a. Telemarkskanalen, det herlige sørlandet med Kristiansand, amerikanske Lista, Stavanger og "tropeøya" Flor og Fjære på denne innholdsrike rundturen.

Prisen inkluderer:

 •  Reiseleder fra Boreal Adventure
 •  All transport i turbuss fra Boreal under hele reisen
 •  Overnatting 5 netter i flotte hoteller inkl. frokost
 •  5 middager på hotellet
 •  Reise på Telemarkskanalen Lunde - Ulefoss
 •  Lunsj og inngang på Lindesnes fyr
 •  Kaffe og kaffemat fra bussens kjøkken i Sogndalstrand

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 5 netter: kr 2 200,-
 • Besøk til Flor & Fjære inkl. båtreise t/r, lunsj og omvisning: kr 1550,- (må forhåndsbestilles)
 • Evt. inngangsbilletter

 

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043  Hafrsjord

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Depositum kr. 1500,- forfaller 7 dager fra påmelding, restbeløp innbetales senest 60 dager før avreise.  

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise

  Oppmøte for avreise på Bergen rutebilstasjon. Reiseleder fra Boreal Adventure og innleid turbuss ønsker velkommen og vi setter kursen sørøst, via vakre Jondal i Hardanger og under Folgefonna til Odda. Vi har også stopp i Røldal før vi kjørerer over Haukelifjell til Vrådal i Telemark. Her sjekker vi inn for 2 netter på ærverdige Straand Hotel, som med sine flotte fasiliteter og 150 år med historie legger til rette for god trivsel. Middag på hotellet.
  Nettside hotellet:
  Straand Hotel

 • Dag 2: Tur på Telemarkskanalen

  I dag skal vi oppleve den velkjente Telemarkskanalen, med sin store variasjon og særpreg fra fjell til kyst. Vi stiger om bord i båten ved Lunde sluse kl. 13:25 og blir med på en behagelig og interessant seiling langs elven, den smale innsjøen og det intrikate slusesystemet på Vrangfoss og Ulefoss. Slusene og kanalen stod ferdig i 1892 og ble den gang kalt "Hurtigruten mellom Østlandet og Vestlandet". Retur til hotellet. Middag.
  Nettside:
  Telemarkskanalen

  Tur på Telemarkskanalen
 • Dag 3: Sørlandet

  Utsjekk fra hotellet og vi legger kursen mot sør. Vi følger hovedveien gjennom de dype skogene ned mot idylliske Lillesand, en skikkelig perle med hvite trehus og en koselig havn. Etter lunsjtopp fortsetter vi til Sørlandets hovedstad. Vel fremme i Kristiansand sjekker vi inn på Clarion Hotel Ernst, et steinkast fra den velkjente gågata "Markens gate" i hjertet av byen. Her er det kort vei til alt byen har å by på. Bli med reiseleder på en vandring til Bystranda eller velg en tur med sjåføren til Møvik fort og se monsterkanonen som under krigen skjøt halveis til Danmark.
  Nettside:
  Lillesand
  Kristiansand
  Clarion Hotel Ernst

  Sørlandet
 • Dag 4: Lindesnes og amerikanske Lista

  Vi fortsetter vår Sørlandsrunde ut til Norges sørligste punkt. Lindesnes fyr er også Norges eldste fyr, allerede i 1656 ble Norges første fyrlys tent her. En tur opp i det 16m høye fyrtårnet er selvskreven, og ellers er det et mylder av bunkerser fra krigens dager, samt flere spennende utstillinger og en koselig museumsbutikk. Her har vi en lett lunsj inkludert.
  Fra Lindesnes kjører vi "over fjellet" mot Lyngdal og videre til "amerikanske Lista". På Lista-halvøya er det en lang historie med utvandring til Amerika og det er få steder i Norge den amerikanske tilknytningen står så sterkt som her, godt synliggjort med amerikanske gatenavn, biler, hus, bakeri og butikken "Trunken". Vi svinger bortom velkjente Lista fyr for en fotostopp før innsjekk på Farsund Fjordhotell i trivelige Farsund. Middag på hotellet.
  Nettside:
  Lindesnes fyr
  Det amerikanske Lista
  Lindesnes fyr
  Lista fyr
  Farsund Fjordhotell

  Lindesnes og amerikanske Lista
 • Dag 5: Sogndalsstrand, Egersund og Jærstrendene

  Sørvestlandet ligger foran oss, og vårt første besøk er på "Helleren" i Jøssingfjorden, og ser de to gamle trehusene som har søkt ly under det utstikkende fjellet. Videre til idylliske Sogndalsstrand, opprinnelig et gammelt ladested fra seilskutetiden, i dag ett av tolv fredede kulturmiljøer i landet. La deg sjarmere av de flotte trehusene langs elva Sokno. Vi har kaffe og kaffemat i trehusmiljøet. Egersund ble i 2007 kåret til 'Norges vakreste småby', og i gågaten anbefales et besøk til Egersund Chokoladefabrik. Siste etappe går langs den ville og vakre Jærkysten, hvor kritthvite sandstrender og digre bondegårder ligger tett. Innsjekk og middag på Clarion Hotel Energy.
  Nettside:
  Helleren og Jøssingfjorden
  Sogndalsstrand
  Egersund
  Clarion Hotel Energy

  Sogndalsstrand, Egersund og Jærstrendene
 • Dag 6: Stavanger / Flor & Fjære

  I dag kan man være med ut til øya Sør-Hidle, og en "smak av paradis" i eventyrlige Flor & Fjære (ikke inkl.). Hurtigbåt tar oss med ut til denne lille øya som man skulle tro lå i mye sydligere strøk, med et utall blomster, trær og andre planter fra fjern og nær. Sightseeing og en nydelig lunsj er også inkludert på et besøk som er helt unikt i Norge.
  Alternativt kan man tilbringe dagen i 'oljebyen' Stavanger, besøke oljemuseet, Gamle Stavanger og de det livlige området rund Vågen. Retur til Bergen, beregnet ankomst Bergen bussterminal 22:00-23:00. Takk for denne gang!
  Nettside:
  Flor & Fjære
  Stavanger

  Stavanger / Flor & Fjære