Skip to main content

Bornholm

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

31.08.-05.09. 2020

Gaute Espedal og Jane Edland tar dere med til Bornholm, Danmarks gjestfrie solskinnsøy. Vi skal oppleve Østersjøens perle med hvite sandstrender og bor sentralt i Rønne på Griffen Hotell. Utflukter med lokalguide under oppholdet.
Bornholm er en dansk øy og kommune i Østersjøen, 170 kilometer fra København, 40 kilometer sørøst for Skåne. Øya er 588 kvadratkilometer og har 39 632 innbyggere i 2018. Bornholm har tilhørt Danmark siden 1658. Til Bornholm hører også øygruppen ErtholmeneChristiansø, Fredriksø og flere mindre ubebodde øyer. Administrasjonssenteret ligger i Rønne.
I motsetning til det øvrige Danmark er Bornholm for størstedelen (i midten og i nord) bygd av grunnfjellsgranitt, i sør finnes sedimentære bergarter av forskjellig alder. Grunnfjellet er gjennomskåret av sprekkedaler (for eksempel ved Paradisbakkerne) og danner en klippekyst i nord og nordøst. Størstedelen av det indre, som i Rytterknægten (162 meter over havet), danner en bakket, temmelig ufruktbar morenejord. Området var tidligere hede (Højlyngen), men ble plantet til med skog (Almindingen, Rø Plantage) på 1800-tallet. I den sørlige del av øya er morenelaget tykkere, mer fruktbart og vel oppdyrket. Sørøstspissen (Dueodde) består av sandklitter.

 

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Stavanger - Strømstad

  Avreise fra Stavanger og Sandnes med stopp underveis til Sandefjord. Ferge Sandefjord til Strømstad. Etter ankomst Strømstad kjører vi til vår hotell.

 • Dag 2: Strømstad - Bornholm

  Frokost og avreise. Turen går langs skjærgården mot Ysta med ferge til Bornholm. Innsjekk på Griffen Hotell. Hotellet ligger sentralt i sentrum og ved stranden. Her blir muligheter for turer langs stranden eller byens sentrum.

 • Dag 3 - 4: Bornholm

  Under oppholdet på Bornholm spiser vi frokoster og middager på hotellet. Lokalguide tar oss med på en hel dags utflukt med lunsj. Besøk i Gudhjem og Svaneke, to små pittoreske byer med bindingsverkshus. Vi besøker en rundkirke som tidligere var forsvarstårn. I tillegg tar vi en tur innom lokale kunsthåndverkere og Nord-Europas største borgruin, Hammersborg. Vi får en hel dag til å oppleve Rønne by på egenhånd, vi kan anbefale å leie sykkel, bade eller benytte hotellets spa & wellness avdeling.

 • Dag 5: Bornholm - Jylland

  Frokost og tid for å ta farvel med solskinnsøya. Ferge til Ystad. Vi kjører via København og Fyn, før vi kommer til vårt hotell på Jylland. Innsjekk og middag.

 • Dag 6: Hirtshals - Kristiansand

  Frokost og avreise til Hirtshals med innsjekk ved ColorLine. Om bord har vi reserverte plasser i buffet resturanten. Etter ankomst Kristiansand fortsetter vi til våre hjemsteder.