Skip to main content

Bornholm

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

06.07.-11.07. 2020 

Bornholm er Danmarks gjestfrie solskinnsøy. Vi skal oppleve Østersjøens perle med hvite sandstrender og bor sentralt i Rønne på Griffen Hotell. Utflukter med lokalguide under oppholdet.
 

Øya har form som en rombe eller firkant der hver side er ca. 30 km lang, noe som gjør den til et egnet utfluktsmål med sykkel. De tidligere bornholmske jernbaners gamle traséer er nemlig tilrettelagt som sykkelstier og snor seg fint gjennom terrenget med svake stigninger.

Alle større byer på øya ligger ved kysten og har en havn, med ett unntak: Aakirkeby.
Den største byen på øya heter Rønne og ellers følger HasleAllingeSandvigGudhjemSvaneke og Nexø.Øyas høyeste punkt Rytterknægten er med sine 162 meter over havet Danmarks sjuende høyeste punkt.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Stavanger - Strømstad

  Avreise fra Stavanger og Sandnes med stopp underveis til Sandefjord. Ferge Sandefjord til Strømstad. Etter ankomst Strømstad kjører vi til vår hotell.

  Stavanger - Strømstad
 • Dag 2: Strømstad - Bornholm

  Frokost og avreise. Turen går langs skjærgården mot Ysta med ferge til Bornholm. Innsjekk på Griffen Hotell. Hotellet ligger sentralt i sentrum og ved stranden. Her blir muligheter for turer langs stranden eller byens sentrum.

  Strømstad - Bornholm
 • Dag 3 - 4: Bornholm

  Lokalguide tar oss med på en hel dags utflukt med lunsj. Besøk i Gudhjem og Svaneke, to små pittoreske byer med bindingsverkshus. Vi besøker en rundkirke som tidligere var forsvarstårn. I Under oppholdet på Bornholm spiser vi frokoster og middager på hotellet. tillegg tar vi en tur innom lokale kunsthåndverkere og Nord-Europas største borgruin, Hammersborg. Vi får en hel dag til å oppleve Rønne by på egenhånd, vi kan anbefale å leie sykkel, bade eller benytte hotellets spa & wellness avdeling.

  Bornholm
 • Dag 5: Bornholm - Jylland

  Frokost og tid for å ta farvel med solskinnsøya. Ferge til Ystad. Vi kjører via København og Fyn, før vi kommer til vårt hotell på Jylland. Innsjekk og middag.

  Bornholm - Jylland
 • Dag 6: Hirtshals - Kristiansand

  Frokost og avreise til Hirtshals med innsjekk ved ColorLine. Om bord har vi reserverte plasser i buffet resturanten. Etter ankomst Kristiansand fortsetter vi til våre hjemsteder.

  Hirtshals - Kristiansand