Skip to main content

Bodø, Narvik, Vesterålen & Lofoten med leiebil

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Øyriket Lofoten blir ofte omtalt i mediene som Verdens vakreste øyrike. Øyene har fått mange priser som reisemål og er et sted man bare må oppleve. Naturopplevelse kommer som perler på en snor og man må være våken og følge med, man har rett og slett nesten ikke tid til å kjøre. Her er et hav av opplevelser og vill natur, så det er bare å sette seg ned og sjekke hva man har på ønskelisten for hva man ønsker å oppleve denne sommeren.  Dette området har helt garantert akkurat det du vil ha.   Kanskje når man ikke over alt man vil denne gang, men da er det bare å vende tilbake på et senere tidspunkt.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Bodø - Narvik

  Turen starter i Bodø tidlig på morgenen og man kjører langs Saltstraumen mot Fauske og tar så E6 nordover til Narvik (ca. 300 km). Nordland er et langt fylke og det kjenner man litt på underveis på denne første strekningen som skal ta dere opp til Narvik. Her kan man velge seg flere stopp underveis. Velger man å kjøre via Kjøpsvik istedenfor å ta fergen fra Bogenes er Kjøpsvik er flott sted og ta en stopp.

  Overnatting i Narvik.

  Narvik har dramatisk krigshistorie og mektige fjell. Her får man autentiske naturopplevelser eller man kan være aktiv i område rundt Narvik, som også er en viktig industriby. Malm fra gruvene i Kiruna skipes ut fra isfri havn i Narvik. Ofotbanen som frakter malmen ned til Narvik kan også ta gjester med opp til svenskegrensen. Narvik har søkt på Alpin VM 2027.

  Bodø - Narvik
 • Dag 2: Narvik - Sortland

  Dagen starter med en god frokost før man igjen starter ut på en fantastisk reise videre mot Vesterålen. Dere kjører først langs Ofotfjorden over inn til Lødingen, Hinnøya (Norges største øy) og over Sortlandsbrua til Sortland (totalt ca. 180 km).

  Sortland ligger ved Sortlandssundet lengst øst på Langøya. Sortland blir ofte profilert som «den blå byen ved sundet». Dette kom etter et initiativ om å male alle bygningene i forskjellige nyanser av blått og i dag er det et tyvetalls bygninger i sentrum som er blå.

  På Sortland kan man besøke Sortland Museum eller et ekte oppdrettsanlegg. Dette er et opplevelsessenter for norsk havbruk, der du får et unikt innblikk i produksjon av laks i en av Norges vakreste region. Overnatting på Sortland.

  Narvik - Sortland
 • Dag 3: Sortland - Melbu

  Når man kjenner at man har fått sett nok av Sortland setter man seg i bilen og kjører til Melbu (ca. 43 km) men før man kommer dit kan man stoppe på Stokmarknes. Her må man passe på å ha kamera oppe til enhver tid, da det er fantastisk natur så langt øye kan se.

  Stokmarknes er by og administrasjonssentret i Hadsel på nordsiden av Hadseløya. Fiskeri er viktig industri og der finnes også Hurtigrutemuseet midt i sentrum. Det var her i denne idylliske byen at hurtigruten ble grunnlagt av Richard With i 1893.

  Så går turen til Melbu hvor det er overnatting. Kjør gjerne "yttersiden" av Hadseløya mellom Stokmarknes og Melbu for mer vakker natur.

  Melbu er en viktig fiskerihavn, og ligger på sørsiden av Hadseløya og i skjæringspunktet mellom Lofoten og Vesterålen.

  Her kan man besøke Fiskeindustrimuseet eller Vesterålsmuseet. Eller man kan bare senke skuldre og gå turer rundt i den flotte omgivelsen.

  Sortland - Melbu
 • Dag 4: Melbu - Svolvær

  Nå kjenner man at tiden nesten står stille og man ønsker egentlig bare å sitte å nyte den nydelige utsikten som er uansett hvor man snur seg. Ferden fortsetter mot Svolvær (ca. 42 km). Turen starter med ferge fra Melbu til Fiskebøl over vakre Hadselfjorden, og på klare dager kan fjellet Møysalen skimtes til venstre. Møysalen er med sine 1262 meter det høyeste i Lofoten og Vesterålen. Ferden fortsetter langs fjell og fjorder på Austvågøy, til Svolvær, Lofotens "hovedstad".

  Svolvær ligger som naturlig er, i tilknytning til havet og avgrenset av havneområdet og vakre naturområder med fjellene Svolværgeita, Fløya, Blåtind, Kongstinden og Tjeldbergtinden. Svolvær er det største tettstedet i Lofoten og ligger solrikt til, og har ikke lang tid uten sol på vinteren. Her fins en rekke aktiviteter man kan være med på og naturen har unike og spektakulære kontraster og derfor er det flott å ta en kajakktur, Havørnsafari båttur til berømte Trollfjorden. Hvis det ikke frister kan man besøke Lofoten Krigsminnemuseum, Magic Ice Lofoten, Nordnorsk Kunstnersenter eller en av de andre attraksjonene som finnes.

  Her og mange vandreturer man kan velge blant om man bare ønsker å komme seg ut, nyte stillheten, fjellene og roen.
  Overnatting i Svolvær.

  Melbu - Svolvær
 • Dag 5: Svolvær - Leknes

  Etter å ha opplevd mye av det som Svolvær har å tilby går turen videre mot vest i dette flotte øyriket, over Gimsøy til Vestvågøy og Leknes (ca. 69 km). Bare en halv time fra Svolvær ligger idylliske Henningsvær, kanskje Norges mest kjente fiskevær, og er absolutt en anbefalt avstikker.

  På Borg kan man bli bedre kjent med Lofotens vikinghistorien. Et besøk på Lofotr Vikingmuseum på er å anbefale. Her kan man spise suppe kokt i gryta over bålet i gildehallen. Besøk gjerne Aaland Gård (ca. 8km fra Vikingmuseet) og opplev dyr, smak lokal ost og se urtehagen.
  En annen avstikker vel verdt er til Unstad, som har fått verdensry som attraktiv surfedestinasjon.
  Overnatting på Leknes.

  Svolvær - Leknes
 • Dag 6: Leknes - Bodø

  Turen går videre mot vest fra Leknes til Moskenes, og naturen blir villere og vakrere dess lengre ut i Lofoten man beveger seg. Underveis kan man stoppe og oppleve fantastisk handverk og kunst på Glasshytta på Vikten, eller hos Smeden i Sund. Man kan kjøre helt ut så langt man kommer i Lofoten, til stedet som kort og godt heter "Å", før man tar fergen fra Moskenes tilbake til Bodø. En tur igjennom dette magiske øyriket har satt seg godt inn i minnet og man vet at man bare må tilbake. Total kjøring ca. 157 km.

  Leknes - Bodø
 • Pakkepris (fra pris)

  Pris per person i enkeltrom NOK 7 040,-
  Prisen er gyldig tom 30 sept. 2020

  Prisen inkluderer:
  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Transport som beskrevet
  Overnatting inkl. frokost

  Bompenger, ferge og måltider er ikke inkludert i prisen.

  Pakkepris (fra pris)