Skip to main content

Bodø, Narvik, Vesterålen & Lofoten med leiebil

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Ikke vært i Nord-Norge før og ønsker en tur fullpakket med kjente steder og flott natur? Da er dette reiseruten for deg! Turen begynner i Nordlands største by Bodø og fortsetter nordover i Nordland til Narvik, bl.a. kjent for sine mange krigsminner. Videre mot Vesterålen og "den blå byen" Sortland. I Vesterålen bør man kjøre rundt naturskjønne Andøya eller besøke det tidligere fiskeværet, nå kunstnersamfunn, Nyksund. Videre til Lofoten, øyriket som er så kjent både innenfor og utenfor landets grenser. Bo i "hovedstaden" Svolvær eller på Leknes litt lenger vest og i hjertet av Lofoten. Her har du flotte baser for en mengde dagsutflukter, enten du er interessert i en aktiv ferie med sykling, kajakk, fjellturer og lignende, sightseeing, matopplevelser, kultur eller litt av alt. En reiserute med mange store opplevelser, hvor du lett kan fylle 4-14 dager - det er opp til deg!

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Bodø

  Ankomst Bodø med fly eller kanskje Hurtigruten? Innsjekk på valgt hotell i Bodø. Bodø er Nordlands største by, og Nord-Norges nest største. Besøk det storslåtte Luftfartsmuseet med Europas største utstilling, bl.a. det berømte U-2 flyet. Bli med på RIB tur til Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannstrøm, eller dra ut til det historiske handelsstedet Kjerringøy. Vil du ha en litt roligere dag så anbefaler vi å leie sykler å utforske sentrum av Bodø.

  Ankomst Bodø
 • Dag 2: Bodø - Narvik

  Dra fra Bodø på morgenen og kjør langs Saltstraumen mot Fauske, og tar så E6 nordover til Narvik (ca. 300 km). Nordland er et langt fylke og det kjenner man litt på underveis på denne første strekningen som skal ta dere opp til Narvik. Her kan man velge seg flere stopp underveis. Velger man å kjøre via Kjøpsvik istedenfor å ta fergen fra Bogenes er Kjøpsvik er flott sted og ta en stopp. Ankomst Narvik, innsjekk på valgt hotell og overnatting.

  Narvik har dramatisk krigshistorie og mektige fjell. Her får man autentiske naturopplevelser eller man kan være aktiv i område rundt Narvik, som også er en viktig industriby. Malm fra gruvene i Kiruna skipes ut fra isfri havn i Narvik. "Arctic train", også kjent som Ofotbanen, tar med gjester på en vakker togreise til Bjørnfjell stasjon 513 m.o.h., hvor man får en kort stopp før det returnerer til Narvik. Vi anbefaler også å ta Gondolbanen fra Narvik sentrum opp til Fjellheisrestauranten 656 m.o.h. og kombinere god mat med uovertruffen utsikt over byen og Ofotfjorden. Narvik er for øvrig en god kandidat til å få Alpint VM i 2027, vi krysser fingrene!

  Bodø - Narvik
 • Dag 3: Narvik - Sortland

  Dagen starter med en god frokost før reisen fortsetter videre mot Vesterålen. Dere kjører først langs Ofotfjorden over inn til Lødingen, Hinnøya (Norges største øy) og over Sortlandsbrua til Sortland (totalt ca. 180 km).
  Sortland ligger ved Sortlandssundet lengst øst på Langøya. Sortland blir ofte profilert som «den blå byen ved sundet». Dette kom etter et initiativ om å male alle bygningene i forskjellige nyanser av blått og i dag er det et tyvetalls bygninger i sentrum som er blå. På Sortland Hotell kan man besøke "Saabyes bibliotek" som ble åpnet i 2008 av forfatteren Lars Saabye Christensen, som bodde og skrev på Sortland i flere tiår.
  For en stor matopplevelse besøk Kvitnes Gård som eies og drives av Halvar Ellingsen, en av Norges fremste kokker. Her kan man også overnatte.

  Narvik - Sortland
 • Dag 4: Utforsk Vesterålen

  Fra Sortland har du et perfekt utgangspunkt for å utforske Vesterålen.
  På Stokmarknes på Hadseløya ligger det flotte Hurtigrutemuseet, med den gamle Hurtigruten MS Lofoten restaurert til fordums glans og innkapslet i glass. Det var her hurtigruten ble grunnlagt av Richard With i 1893. Kjør gjerne "yttersiden" av Hadseløya mellom Stokmarknes og Melbu for mer vakker natur, samt et stopp hos på Galleri Uver for gode kaker og lokal kunst.
  I Øksnes kan du gå den kjente "Dronningruta" i nydelig kystlandskap fra Stø til Nyksund. I Stø kan man bli med på Selsafari med RIB og se et rikt dyreliv og kanskje til og med småhval og niser. Det gamle fiskeværet Nyksund stod og forfalt før tyske kunstnere i sin tid blåste liv i det. I dag finner du en koselig havn med restauranter, kafeer, gallerier og mye annet.
  Andøya er en perle, og rundtur på øya vil gi deg mange høydepunkter. Maleriske Bleik er blitt godt kjent gjennom diverse tv-program, den kritthvite stranden med fuglefjellet utenfor har blitt foreviget tusenvis av ganger av turistene. På Andenes kan man delta på en av verdens aller beste hvalsafarier, og nesten være garantert å se hval som spekkhogger, spermasett eller knølhval.
  Det spørs om det holder med bare en overnatting i Vesterålen?
  Foto Hurtigrutemuseet: Tom Holdø

  Utforsk Vesterålen
 • Dag 5: Sortland - Svolvær

  Din eventyrreise fortsetter og peiles inn mot Lofotfjellene i det fjerne. Kjør til Melbu og ta fergen til Fiskebøl og videre til Svolvær, eller kjør "Lofast" veien som ble åpnet i 2007 og ga Lofoten fastlandsforbindelse. Underveis ser du Møysalen som med sine 1262 meter er det høyeste fjellet i Lofoten og Vesterålen. Ferden fortsetter langs fjell og fjorder på Austvågøy, til Svolvær, Lofotens "hovedstad".
  Svolvær er en verdensby i miniatyr. Her finner du attraksjoner og servicer i toppklasse, og problemet er snarere å velge. Lofoten Krigsminnemuseum har en meget omfattende utstilling og ildsjeler som viser deg rundt, og isutstillingen Magic Ice ligger sentralt og i gåavstand.
  Delta på havørnsafarien som legger fra kai midt i byen, som også stikker innom berømte Trollfjorden. Vil du ut på Lofothavet å prøve fiskelykken er også det lett å få til. Verdens mest berømte fiskevær Henningsvær ligger kun 30 minutter kjøring unna, helt unikt beliggende på små holmer og skjær ute i havgapet – et sted du ikke vil glemme.
  På kvelden spiser du førsteklasses sjømat på en av de mange restaurantene i byen, og nyter folkelivet på torget og langs havnen.

  Sortland - Svolvær
 • Dag 6: Svolvær - Leknes

  Videre mot vest langs Lofotens mange øyer. Rekk du det ikke dagen før, så stopp innom Henningsvær aller først. Bare det å rusle rundt havnen vil gi det mange gode fotomuligheter. Stikk innom Aalan Gård og smak førsteklasses ost og opplev dyr og se urtehagen På Borg ruver Lofotr Vikingmuseum i landskapet, spesielt langhuset som er en kopi av huset som utgravninger viser stod her for 1000 år siden. Her kan man spise suppe kokt i gryta over bålet i gildehallen og se utstillingene i museet.
  En annen avstikker vel verdt er til Unstad, som har fått verdensry som attraktiv surfedestinasjon. Den lille bygda ligger ytterst i en u-formet dal, som i en gryte, med storhavet som pisker store bølger kontinuerlig inn mot sandstranden. En helt spesiell plass.
  Videre er det ikke langt til Leknes for overnatting på Scandic Leknes.

  Svolvær - Leknes
 • Dag 7: Leknes - Bodø

  Turen går videre mot vest fra Leknes til Moskenes, og naturen blir villere og vakrere dess lengre ut i Lofoten man beveger seg. Underveis kan man stoppe og oppleve fantastisk handverk og kunst på Glasshytta på Vikten, eller hos Smeden i Sund. De spreke har kanskje lyst å gå "sherpatrappene" til toppen av Reinebringen og ta det ikoniske utsiktsbildet mot Reine som man har sett så mange ganger i media. Man kan kjøre helt ut så langt man kommer i Lofoten, til stedet som kort og godt heter "Å", besøk Tørrfiskmuseet og spis Lofotens beste kanelboller på kafeen. Ferge fra Moskenes tilbake til Bodø. Ankomst Bodø og en spektakulær rundreise er fullendt. Total kjøring ca. 157 km.

  Leknes - Bodø
 • For program, tilbud og pris - ta kontakt.