Skip to main content

Bodø – Narvik – Sortland – Melbu – Svolvær – Leknes – Bodø

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Er turen til Hellas avlyst? Bli med oss til Lofoten i stedet! Vannet er kaldere, men med høye topper, dype fjorder og billedskjønne fiskevær, er Lofoten et av verdens vakreste øyriker. Mulighetene er uendelige, og dere velger hva dere vil oppleve. På feriebussen kan dere lene dere tilbake og nyte den vakre naturen, mens vår sjåfør bringer dere trygt frem.

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Bodø – Narvik 300 km

  Vi starter i Bodø tidlig på morgenen, og kjører langs Saltstraumen mot Fauske, før vi tar E6 nordover. Nordland er et langt fylke, og dette merkes nok på denne strekningen som skal ta oss opp til Narvik. Vi kan velge mellom flere stopp på veien. Ønsker dere å kjøre via Kjøpsvik og ta fergen fra Bogenes, er Kjøpsvik er flott sted å stoppe på.

  Vel fremme i Narvik velger dere hva dere ønsker å oppleve. Narvik kan skilte med vakker natur med mektige fjell, en dramatisk krigshistorie og Ofotbanen, for å nevne noe. Hvis dere ønsker å se midnattssola, anbefaler vi dere å ta gondolbanen i Narvikfjellet. Banen tar dere opp til Fjellheisrestauranten, som ligger 656 meter over havet.
  Overnatting i Narvik.

  Bodø – Narvik 300 km
 • Dag 2: Narvik – Sortland 180 km

  Dagen starter med en nydelig frokost, før vi kjører videre mot Lofoten. Vi kjører langs Ofotfjorden, over til Lødingen, Hinnøya og over Sortlandsbrua til Sortland.

  Sortland ligger ved Sortlandssundet, lengst øst på Langøya, og blir ofte profilert som «den blå byen ved sundet». Dette kom etter et initiativ om å male alle bygningene i byen blå, og resultatet av dette er at det i dag er et tyvetalls bygninger i sentrum som er malt i en blånyanse.

  På Sortland kan dere besøke Sortlands Museum, eller et ekte oppdrettsanlegg. Dette er et opplevelsessenter for norsk havbruk, hvor dere vil få et unikt innblikk i produksjon av laks i en av Norges vakreste regioner.

  Overnatting på Sortland.

  Narvik – Sortland 180 km
 • Dag 3: Sortland – Melbu 43 km

  Vi fortsetter mot Melbu, men gjør et stopp på Stokmarknes på veien. Stokmarknes er by og administrasjonssentret i Hadsel, og ligger på nordsiden av Hadseløya. Midt i sentrum finner vi Hurtigrutemuseet, som står klar til å ta dere med på en tidsreise langs kysten.

  Vi kjører videre til Melbu, hvor vi skal overnatte. Melbu er en viktig fiskerihavn som ligger på sørsiden av Hadseløya, i skjæringspunktet mellom Lofoten og Vesterålen. Her kan dere velge om dere vil besøke Fiskeindustrimuseet eller Vesterålsmuseet, eller bare gå en tur og nyte de flotte omgivelsene.

  Sortland – Melbu 43 km
 • Dag 4: Melbu – Svolvær 42 km

  Vi tar fergen fra Melbu til Fiskebøl, og kjører mot Svolvær. Vi anbefaler dere å holde dere våkne, slik at dere får med dere den fantastiske naturen bussen passerer på veien.

  Svolvær er Lofotens største by, og selverklært hovedstad i øyriket. Byen er omgitt av vakre naturområder, med fjelltoppen Svolværgeita som det mest kjente landemerket. Her finnes en rekke aktiviteter for dere som vil oppleve de unike og spektakulære kontrastene naturen i Lofoten byr på. For eksempel kan dere gå for en kajakktur eller båttur i havgapet. Hvis dette ikke frister kan dere besøke et av museene – velg mellom Lofoten Krigsminnemuseum, Magic Ice Lofoten eller Nordnorsk Kunstsenter.

  Vi anbefaler noe så enkelt som en vandring i et av fjellene som omkranser byen. Nyt stillheten, og kjenn at roen senker seg.

  Vi overnatter i Svolvær.

  Melbu – Svolvær 42 km
 • Dag 5: Svolvær – Leknes 69 km

  Etter å ha opplevd mye av det Svolvær har å by på, setter vi kursen mot Leknes.
  Leknes er kommunesentret i Vestvågøy kommune, og ligger geografisk midt i Lofoten. Vi anbefaler en tur på Lofotr vikingmuseum, hvor dere kan bli bedre kjent med vikinghistorien fra Lofoten, og oppleve et vikingmåltid i gildehallen.
  Et annet alternativ er å leie sykkel og ta turen til Hauklandstranda. Stranda er kritthvit, og omgitt av turkist hav og fjelltopper. Hvis dere orker anbefaler vi dere å bestige Mannen, og få utsikt til stranda ovenfra.

  Overnatting i Leknes.

 • Dag 6: Leknes – Bodø 157 km

  Selv om vi gjerne skulle tilbrakt mer tid i dette vakre øyriket, er tiden kommet for å vende nesen hjemover. Turen går nå fra Leknes til Moskenes, men hvis dere ønsker det kjører vi helt ned til Å. Å er et gammelt, tradisjonelt fiskevær, og er endepunktet for Europavei 10. Fra Moskenes tar vi fergen til Bodø, som er denne turens siste stopp.

  Leknes – Bodø 157 km
 • Reisefakta og pakkepris


  Destinasjon:
  Bodø, Narvik, Sortland, Melbu, Svolvær, Leknes, Bodø

  Varighet:
  5 netter, 6 dager
  Vi har utarbeidet et forslag til dere, men det finnes mange flotte steder å stoppe på underveis. Sjåføren kjører dit dere vil, opplevelsene står i kø om dere ønsker det.

  Pakkepris (fra pris):
  Pris per person i enkeltrom: NOK 14.500-
  Prisen er gyldig tom 30 sept 2020

  Prisen inkluderer:
  • Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  • Transport som beskrevet med egen sjåfør
  • Frokost er inkl med overnattingene
  • Drikke med måltid (annet enn springvann) er ikke inkl i prisen, men kan kjøpes på steder.

  Bom penger og ferge er ikke inkludert i prisen.