Skip to main content

Berlin & Praha

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med og opplev 2 spennende europeiske hovedsteder!  Tsjekkias hovedstad Praha er fortsatt en av de mest populære byene å besøke i Europa. I århundrer har både turister, kunstnere og tsjekkerne selv lovpriset denne vakre byen som står på UNESCO’s verdensarvliste. Praha er en by kanskje mange har vært i – men samtidig et reisemål man aldri blir ferdig med og utforske. Tysklands hovedstad Berlin er et attraktivt reisemål, byen er blitt selve symbolet på både frihet og fredsvilje. Her opplever vi nostalgi og nyskaping. Byen har et mangfold av severdigheter å by på.

 

28.07
Turbuss fra Boreal reiser møter for avreise etter avtale. Vi ønskes velkommen av våre mannskaper Jane Edland og Gaute Espedal. Vi kjører til Kristiansand og sjekker inn på MS SuperSpeed med avgang kl. 16.30. Om bord har vi reserverte plasser i buffet restauranten. Etter ankomst Hirtshals kl. 19:45 kjører vi til Kolding for innsjekk og overnatting.

 

29.07

Frokost og avreise. Vi tar en kort stopp på grensen før vi kjører til Berlin og sjekker inn på hotellet for de neste to nettene. Etter innsjekk treffes vi til middag.

 

30.07

Frokost før vi treffes til Berlin City Sightseeing, vi opplever severdighetene i Berlin på en omfattende sightseeingtur med vår Skandinaviske lokalguide. Vi får høre dramatiske historier om Brandenburger Tor, se restene av Berlin muren, berømte TV-tårnet, vakre Museum-øya og Potsdamer Platz. Vi ender opp på den legendariske Kurfürstendamm, det er rikelig med tid til å nyte atmosfære og lunsj på egenhånd. Etter en dag full av inntrykk, samles vi til middag på vårt hotell.

 

31.07

Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot Praha. Vi unner oss en pause halvveis i "Elbe-floden", Dresden. Vandre gjennom den vakre barokke gamle byen og nyter en lunsj på egenhånd.  Videre til Tsjekkia og hovedstaden Praha. Vi sjekker inn på vårt hotell og samles til felles middag.

 

01.08

Frokost, deretter Praha City Sightseeing. Praha er full av kulturskatter og fantastisk arkitektur. Den tsjekkiske hovedstaden en fest for øyet! Vår skandinaviske lokalguide tar oss med på en reise gjennom den historiske byen. Brosteinsgater i den nydelige gamlebyen og astronomiske klokken i det gamle rådhuset, ikoniske Karlsbroen er noe av det vi får se på rundturen. Lunsj på egenhånd og ettermiddagen er til fri disposisjon i sentrum av Praha. På kvelden serveres middag på vårt hotell.

 

02.08

Frokost. I dag kan vi oppleve Praha på egenhånd eller bli med valgri heldagsutflukt til Pilsen med skandinavisk lokalguide.(Tillegg, bestilles ved påmelding) Pilsen med en mer enn 700 år gammel historie tilbyr et stort utvalg av attraksjoner og severdigheter verdt å se. Med sin pittoreske og historisk gamle-by, storslåtte bygninger og den monumentale St. Bartholomew-katedralen er det ikke rart at byen ble kåret til Europas kulturhovedstad i året 2015.Byen er selvsagt fremdeles kjent for produksjon av pilsnerøl som eksporteres til hele verden. Vi får Bryggeriomvisning, smaksprøver og lunsj i ett av de eldste bryggeriene. Pilsner Urquell bryggeri inviterer oss med på en unik tur. Vi vil oppleve eventyr og underholdning i de historiske kjellerene og lære om bryggeprosessen. Ettermiddagen kjører vi tilbake til vårt hotell før vi alle treffes til middag.

 

03.08

Etter frokost er det på tide å si farvel med Praha. Vi kjører tilbake til Tyskland og gjør en stopp i Leipzig. En by fylt av historie, kultur og den sjarmerende gamlebyen er et flott sted å nyte lit tid på egenhånd og lunsj. Videre til Hannover og innsjekk på vårt hotell. Etter innsjekk samles vi til middag.

 

04.08

Frokost og utsjekk, vi passerer Hamburg og stopper i Flensburg for Grensehandel før vi kjører til vårt hotell på jylland for innsjekk og middag.

 

05.08

Frokost og utsjekk. Vi kjører til Hirtshals og sjekker inn på SuperSpeed med avgang kl. 12.15. Om bord har vi reserverte plasser i buffetrestauranten. Mulighet for tax free handel. Etter ankomst Kristiansand kjører vi tilbake til våre hjemsteder

 

Pris kr 11 990,-

Prisen inkluderer:

Bussreisen med Gaute Espedal & Jane Edland.

Colorline, Kristiansand-Hirtshals tur/retur inkludert buffet, dessertbord og drikke.

1 natt på Comwell Kolding hotell.

1 natt på Comwell Rebild hotell, inkludert middag

2 netter på 4 * NH Potsdam konferansesenter i Kleinmachnow, inkludert middag.

3 netter på 4 * Hotel Olympik i Praha inkludert middag.

1 natt på 4 * Wyndham Hannover Atrium i Hannover, inkludert middag.

4 timers guidet tur i Berlin (skandinavisk tale)

3 timers guidet tur i Praha (skandinavisk tale)

 

Tillegg:

Singelrom kr 1 800,- pr person.

Hel dags utflukt til Pilsen inkludert bryggeriomvisning m/smaksprøving og lunsj kr 500,-

 

 

Bindende påmelding innen 1. mai 2019 til:

Jane Edland: 924 33 491 eller Gaute Espedal: 916 00 599

Hjertelig velkommen!

Søk reise