Skip to main content

Antarktis - høydepunktene på det frosne kontinentet

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

 

ANTARKTIS - HØYDEPUNKTENE PÅ DET FROSNE KONTINENTET

Gjør deg klar for tidenes eventyr! Fra Ushuaia krysser vi Drakestredet og seiler videre mot Antarktis. Møt pingviner og ta på isfjell med dine egne hender. Om bord kan du bli med på en rekke ting, MS Midnatsol byr på et aktivitetssenter og spennende forelesninger pluss mye mer – alt for å gi deg den beste reiseopplevelsen.

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

DAG 1: Kulturelt og kult

Sted: Buenos Aires

Eventyret starter med en overnatting i Buenos Aires – Argentinas livlige hovedstad. Vi tilbyr en valgfri guidet tur gjennom byen på ettermiddagen. Nyt kvelden med å utforske ”Sør-Amerikas Paris”.

 

DAG 2: Tierra del Fuego

Sted: Buenos Aires/Ushuaia

Vi flyr tidlig til Ushuaia, hvor MS Midnatsol ligger klar til å ta deg imot. Om bord sparker vi i gang eventyret med en velkomstmiddag.

 

DAG 3-4: Vi krysser Drakestedet

Sted: Drakestredet

Forbered deg på Antarktis når vi krysser det beryktede Drakestredet. Stol på oss når vi sier at det som ligger foran oss er overveldende!  Vi viser filmer om Antarktis og tilbyr spennende aktiviteter på aktivitetssentret. Sistnevnte blir hovedbasen om bord – med forelesninger, oppsummeringer, spontane arrangementer og et sted du kan mingle og dele opplevelsene dine med andre eventyrere.

 

DAG 5-10: Antarktis….en annen verden!

Sted: Antarktis

Du befinner deg nå i et av verdens mest øde områder. Det har vært utallige muligheter for å ta flotte bilder underveis, men Antarktis er likevel noe helt for seg selv. Bli med i land for å utforske det utrolige landskapet og se pingviner og seler på nært hold. Du vil føle deg som en ekte oppdager fra første stund. Fra dekk du kan du se hvaler, og vi tar deg med tett på dyreliv, isbreer og gamle hvalfangststasjonerr. Hvert sekund av reisen byr på nye, spennende opplevelser. Et av høydepunktene på Sør-Shetlandsøyene er Deception Island. Når vi seiler inn i den naturlige havnen på denne vulkanøya, får du se den forlatte hvalfangststasjonen Hektor og en gammel britisk militærbase. Half Moon Island byr på noe av den vakreste naturen i Antarktis, og Yankee Harbour har store kolonier med Gentoo-pingviner – rundt 4000 par. Cuverville Island har også store kolonier Gentoo-pingviner. Neko Harbour ligger innerst i Andvord-bukta. Paradise Harbour fikk sitt navn fra hvalfangere i det forrige århundre. Wilhelmina Bay har også et fantastisk landskap, og blir ofte kalt ”Whale-mina Bay” på grunn av de mange knølhvalene som kan ses i området. Vi har planlagt en rekke aktiviteter for å gi deg den beste opplevelsen av Antarktis. Det kan være å gå i land for å se pingviner og høre de unike lydene fra isbreer som braker, eller å cruise gjennom et hav av is på utkikk etter leopardseler. Kanskje er en kajakktur eller en lengre fottur noe for deg. Om bord har vi også aktiviteter, tilpasset ulike interesser. Fotografen om bord vil dessuten gi grunnleggende innføring i kunsten å ta gode ekspedisjonsbilder. Bli med på samlinger hvor ekspedisjonsteamet oppsummerer dagens aktiviteter, holder presentasjoner og diskuterer morgendagens plan. 

 

DAG 11-12: Tilbake til sivilisasjonen

Sted: Drakestredet

Etter å ha utforsket dette utrolige kontinentet, setter vi kursen tilbake mot sivilisasjonen. Vi tilbringer dagen til sjøs hvor du kan oppsummere opplevelsene dine, tilbringe tid på aktivitetssentret eller bare slappe av på dekk.

 

DAG 13: Slutten på eventyret

Sted: Ushuaia/Buenos Aires

Dessverre har alle eventyr en slutt, også dette. Når vi ankommer Ushuaia er det på tide å ta farvel med mannskap og nye venner. Vi tar deg med til flyplassen, hvor flyet til Buenos Aires venter. Hvis du ikke har fått nok eventyr, har du muligheten til forlenge ferien din med vårt valgfrie etterprogram.

PRIS. Fra kr. 49.190,-

Inkludert i Prisen:

Norsktalende reiseleder fra Boreal Reiser blir med på hele reisen.

Hurtigruten’s ekspedisjonsseiling i valgt lugarkategori inkludert fullpensjon ombord
Ilandstigninger med Polarcirkel båter, utvalgte aktiviteter ombord og i land
Erfarent ekspedisjonsteam som holder foredrag, samt deltar på ilandstigninger og
    aktiviteter om bord
Explorer jakke til hver passasjer
Hotel i Buenos Aires 21.11 – 22.11.2019
Transfer fra Hotel - flyplass
Charter fly fra Buenos Aires 22.11.2019
Transfer fra Flyplass – Skip
Transfer fra Skip – Flyplass
Charter fly fra Ushuaía – Buenos Aires 03.12.2019
Alle planlagte landinger kan endres på grunn av vind og isforhold.
Endringer på dagsplanen kan forekomme.

Tillegg for:
Internasjonale fly
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter og servicetips
Bagasjeservice

Søk reise