Skip to main content

Amsterdam - Bergen med Hurtigruten

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Amsterdam – Bergen med MS Midnatsol                 23.-30.04  2019

Bli med på en flott vårtur med Hurtigruten!

Nå får du sjansen til å bli med MS Midnatsol på en annerledes tur! Opplev vakre fjorder og byer som Hurtigruten vanligvis ikke besøker. Stig om bord i kanalbyen Amsterdam, besøk øya Helgoland i Nordsjøen. I Norge besøker vi Kragerø før vi  seiler videre til Farsund. I Rogaland besøker vi Lysefjorden med utsikt til Prekestolen og vi får med oss Rosendal i Hardanger før ankomst Bergen. Ekspedisjonsteamet tar deg med på spennende utflukter underveis, slik at du får mest mulig ut av turen!

 

DAG 1: Fly fra Oslo, Stavanger, Bergen eller Trondheim til Amsterdam

Ved ankomst venter egen buss som tar deg med direkte til havnen i Amsterdam.. Nederlands hovedstad er full av severdigheter. Museer som Van Gogh museet, Rijksmuseum og Anne Franks hus er det mest besøkte. Å se Amsterdam fra vannet i en kanalbåt er en fin måte å se mye av byen på kort tid. Dessuten er kanalene en del av byens identitet, og bør absolutt oppleves. Hvis du bare vil nyte bylivet, bør du ta turen innom Leidseplein. Albert Cuyp Market er et av Europas største og travleste utendørsmarkeder – det er også helt klart verdt et besøk. Etter du har utforsket byen, går du om bord på MS Midnatsol og lar eventyret til sjøs begynne.

 

DAG 2: Helgoland - små øyer med stor historie

Langt ute i Nordsjøen ligger Helgoland, to små øyer med unik natur og yrende dyreliv. Lummenfelsen er Tysklands minste naturreservat og består av én stein. Den huser til gjengjeld tusenvis av sjøfugler som bruker steinen som hekkeplass. Helgoland har en spennende historie. Opprinnelig ble den grunnlagt av frisere, og i middelalderen var det en havn for pirater. Danskene erobret øya, men så ble den erobret av engelskmenn et par år senere. Senere tok tyskerne over, da britene byttet den mot Zanzibar. Under andre verdenskrig bombet britene øya sønder og sammen, og la husene i grus. I dag brukes øyene stort sett som feriested. Kom i land for å utforske denne fascinerende og smale øya med den spennende historien.

 

DAG 3: Slapp av med sjøutsikt

En dag til sjøs betyr at du kan slappe av på dekk, i panoramasalongen eller bli med på spennende forelesninger. MS Midnatsol har også et velutstyrt trimrom med panoramautsikt og boblebad på dekk – det er bare å nyte dagen på den måten du selv vil. 

 

DAG 4: Kragerø - en sjarmerende perle i Telemark

Sjarmerende Kragerø har en unik skjærgård med over 490 øyer, skjær og holmer. På land kan vi si at atmosfæren i byen er en attraksjon i seg selv. Her ligger massevis av kunstutstillinger vegg i vegg med antikkutsalg og hyggelige spesialforretninger. Theodor Kittelsen, den kjente tegneren og maleren, vokste opp i Kragerø. Kittelsenhuset ligger sentralt i byen.  

 

DAG 5: Kaperbyen Farsund

Farsund har lenge vært kjent som Kaperbyen. Grunnen til dette går tilbake til Napoleonskrigene (1807-1814). Danmark-Norge erklærte krig mot England i 1807. Som et ledd i krigføringen ble det utstedt såkalte kaperbrev til lokalbefolkningen, slik at de lovlig kunne angripe og kapre fiendtlige fartøyer. Kulturlandskapet er unikt, med store kontraster og spor helt tilbake til yngre steinalder. Kommunen er en av landets rikeste på antall kulturminner. Området har også et interessant fugle- og planteliv. 

 

DAG 6: Lysefjorden – nydelig fjordlandskap

Denne 40 km lange fjorden har fascinerende fjell som ble formet av de massive isbreene som dekket landet under istiden. Lysefjorden skiller seg fra de andre fjordene i Rogaland, med sin ville og relativt uberørte natur. Fjellene rager høyt langs store deler av Lysefjorden, det høyeste rager mer enn 1000 meter over havet. Kos deg på dekk med utsikten til mektige fjell, Kjerag, Preikestolen, fossefall, kolonier av steinkobber, geiter og avsidesliggende gårder.

 

DAG 7: Rosendal – et lite slott i fjordmunningen

Rosendal er kanskje mest kjent for Baroniet, som er Skandinavias minste slott. Selv om det er veldig lite, er det en av de største attraksjonene på Vestlandet. Rundt slottet ligger en storslått landskapspark med rosehage. Like ved ligger også Kvinnherad Kirke, som er en middelalderkirke i stein fra 1200-tallet. Skipet Gjøa, som Roald Amundsen brukte da han seilte gjennom Nordvestpassasjen, ble også bygget her. 

 

DAG 8: Ankomst Bergen, ekspedisjonen avsluttes. Fly tilbake til utgangspunktet.

 

Dette er inkludert:

*Ekspedisjon med MS Midnatsol i valgt lugarkategori inkludert helpensjon

*Flyreise Norge -Amsterdam

*Busstransport mellom flyplass/skip  i Amsterdam

*Ilandstigninger med småbåter, aktivitieter om bord og på land

*Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og er tilstede på utflukter/aktiviteter

*Gratis kaffe og te

 

Lugarkategorier:                                            

I-lugar, innvendig lugar                                                              

J-lugar, utvendig lugar, begrenset utsikt            

N-lugar, utvendig lugar, dekk 4                                               

O-lugar, utvendig lugar, dekk 4                                               

P-lugar, utvendig lugar, dekk 6                                

U-lugar, utvendig lugar, dekk 7 og 8      

 

FRA KR. 12.340,-

For påmelding ta kontakt Boreal Reiser : TLF 51 82 02 10

Epost: booking@boreal.no

Søk reise