Skip to main content

Terrengsykling i Finnmark

Pris fra og med:
22 990,-
Dager:4
Avreisedato:02.09.2022
 • Fly Stavanger – Alta t/r
 • Transport Alta lufthavn – GLØD t/r
 • Overnatting i DBL Canvas Dome 3 netter
 • Alle måltider som beskrevet i program
 • Terrengsykkel og sykkelprogram beskrevet ledet av sykkelguide
Bestill reise

Terrengsykling i Finnmark er helt annerledes enn alt annet du har opplevd fra sykkelsetet. Terrenget er enormt, Altadalen frodig og vakker og Finnmarksvidda er lavt bølgene. Bli med lokalkjente sykkelguider på skreddersydde turer med førsteklasses utstyr og få mange storslagne naturopplevelser fra sykkelsetet.

 

REISEFAKTA

Dato:  02.-05.09  2022

Pris: kr 22 990,-

Påmeldingsfrist:  30.05. 2022

PRISEN INKLUDERER: 

 • Fly Stavanger - Alta t/r
 • Transport Alta lufthavn – GLØD t/r
 • Overnatting i DBL Canvas Dome 3 netter
 • Alle måltider som beskrevet i program
 • Terrengsykkel, hjelm og sykkelprogram som beskrevet, ledet av sykkelguide fra GLØD

 

IKKE INKLUDERT:

 • Drikke

Overnatting kun i dobbeltrom, ingen enkeltrom tilgjengelige.

For spørsmål om syklene, etapper, og programmet generelt kan GLØD kontaktes direkte på:

Telefon 997 94 256 / Epost: post@glodexplorer.no

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043 Hafrsjord

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

Siste informasjon om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Det er ingen reiseleder med på flyturene, innsjekk og reise på eget ansvar. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Alta - stisykling

  Oppmøte i god tid på Stavanger lufthavn Sola for individuell innsjekk og avreise med Norwegian kl. 07:30, ankomst Gardermoen 08:20. Videre kl. 09:20, ankomst Alta 11:20. På Alta flyplass blir du tatt imot av vertskapet fra GLØD som vil ta seg av deg under hele oppholdet. Transport til GLØD sitt hovedkvarter ca. 7km fra Alta sentrum. Innsjekk i Canvas Dome, overnatting tett på naturen, fra senga kan du se rett opp på ekorn og småfugler i tretoppene. Hver dom har et lite bad med toalett, dusj og badstu finnes inne i GLØD-bygningen om lag 30 meter unna. Tilpasning av sykkel og ut på tur for å ta for oss av Alta-dalens utallige muligheter! Her finnes flytstier og mer tekniske utfordringer i skjønn forening. Er vi i skikkelig form benytter vi sjansen til å prøve Offroadfinnmarks første etappe som går i en sving oppom vidda sørvest for Alta. Gode alternativer er stier som Sonja Kristins Cocktail, Jorra Jungle, Baddomella, Sandfallet, Kaffemokka, Cover Trail og Dollarsvingen.
  Dette blir en kremdag der også kaffekjelen er med! En dag med 100% ren sti-nytelse.
  Tilbake ved Glød HQ blir det dusj og badstue. Vi går gjennom planene for de to neste dagene før middag.
  Sykling: 3 timer, ca 30 km. Middag. Åpen Single Track Pub.

  Ankomst Alta - stisykling
 • Dag 2: Fra Masi til Jotka Fjellstue

  Etter frokost kjører vi sørover til Same-bygda Masi, der etappen over Finnmarksvidda starter. Starten er ganske utfordrende med relativt kraftig motbakke og serpentin-svinger. Men likevel ikke verre enn at alt er syklebart. Etterhvert flater terrenget ut, og vi kan nyte den typiske Finnmarksvidda. Lavt bølgende terreng så langt øyet kan se. Foran oss ligger nydelig sykling langs firehjuling veier, tråkk og stier mot nord. Vi stopper underveis og lager lunsj over bål. Etter lunsj vil vi etterhvert begynne å se fjellene på kysten av Finnmark mot nord, før vi dreier mot øst og tar sikte på dagens mål – ultrakoselige Jotka Fjellstue!
  Denne etappen er identisk med en av etappene på sykkelrittet Offroad Finnmark. Etter en lang dag på sykkelsetet smaker “komme-frem-pilsen” helt ok!På Jotka nyter vi badstue og så nydelig middag. Overnatting på Fjellstuas koselige hytter. Sykling: 6-8 timer, 50 km.

  Fra Masi til Jotka Fjellstue
 • Dag 3: Dag 3 Vidda, Altadalen og langs Altaelva

  Etter Lisa sin fantastiske frokost vender vi nesen nordover, mot Alta. Også idag følger vi en trase fra sykkelrittet Offroad Finnmark, men også den som brukes i hundekjørerkonkurransen i mars, Finnmarksløpet.
  Terrenget er relativt lettsyklet, og har vi vinden i ryggen denne dagen, blir alt en fryd! Flyt, flyt, og atter flyt! Dagen avsluttes med en fantastisk singel track ned til Altadalen og videre langs østsiden av Altaelva ned til GLØD Headquarters.
  Sykling: 6-8 timer, 45 km
  Innsjekk Aurora Canvas Dome. Badstue og dusj. Middag og åpen pub.

  Dag 3 Vidda, Altadalen og langs Altaelva
 • Dag 4: Hjemreise

  Frokost og utsjekk. Vertskapet transporterer deg til Alta flyplass for innsjekk og hjemreise. Avgang til Oslo med Norwegian kl. 11:50, ankomst Gardermoen kl. 13:50. Videre til Stavanger kl. 15:00, ankomst Sola lufthavn kl. 15:50.

  Hjemreise
 • Aurora canvas dome: I ett med naturen rundt

  I ett med naturen rundt

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
2/9Terrengsykling i FinnmarkMer enn 822 990,-Bestill