Skip to main content

Alicante - litt mer sommer

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Lyst på litt mer sommer? Fly direkte fra Stavanger og tilbring to uker i herlig klima i Altea, ca. 50 km nord for Alicante, på Spanias Middelhavskyst. Hotel Cap Negret 4* ligger ved sjøen, og ble totalrenovert i 2018. Hotellet er anerkjent som et av de beste i Altea, med flere forskjellige restauranter, underholdning og musikk flere dager i uken, samt basseng, trimrom og andre flotte fasiliteter.

Det er ikke med reiseleder fra Boreal Reiser på turen, men under oppholdet har vi norskpråklig lokalguide på alle busstransfere og utflukter. Utenom dette kan du ta kontakt med reiseansvarlig Glenn Walberg hos Boreal Reiser på tlf. 415 85 230. Han vil også være tilstede på Stavanger lufthavn på avreisedagen for å bistå med innsjekk og dele ut reisedokumenter.

 

26. oktober

Møt reiseansvarlig fra Boreal Reiser i innsjekkingshallen på Sola lufthavn mellom kl. 05:30-06:15 for å motta flybilletter og sjekke inn. Vær ute i god tid og gi beskjed hvis du skulle bli forsinket/være forhindret fra å reise.

Avreise med SAS direkte til Alicante kl. 07:20, ankomst kl. 10:45. Ved ankomst venter en norskspråklig lokalguide med "Boreal Reiser" skilt som tar dere med til hotellet i innleid buss. Innsjekk og middag.

28. oktober

Avreise sammen med lokalguide på heldagsutflukt til Tabarca-øya. Kanskje en av Costa Blancas ukjente perler? I havnen i Santa Pola går vi om bord i fergen som tar oss med ut til Tabarca. Ved ankomst besøker vi bl.a. det nye museet som viser øyas historie og arkeologiske utgravninger. Vi fortsetter gjennom koselige gater med arkitektur typisk for Middelhavsområdet, og når San Pedro og San Pablo kirken. Etter den lille guidede runden blir det fritid i Tabarca til ca. 15:00.

01. november

Vi tar en liten tur i Altea sammen med lokalguiden og besøker lokale barer hvor vi smaker på typisk spanske tapas og tilhørende drikke, mens vi lærer mer om kulturen og gastronomien på Costa Blanca.

 

06. november

Heldagsutflukt til Valencia sammen med lokalguiden. Valencia er Spanias tredje største by, etter Madrid og Barcelona, og opphavssted til paellaen. Beliggenheten på Spanias Middelhavskyst gjorde den tidligere sentral i korridoren som knøt sammen Nord-Afrika og Sørøst-Europa, og byen bærer preg av å være påvirket av flere ulike kulturer. Ved ankomst i Valencia gjør vi en guidet runde og ser de mest kjente severdighetene som gamlebyen, katedralen, basilikaen, Jomfruplassen, Palau de la Generalitat, Serranostårnene, Carmen kvarteret, sentralmarkedet og Lonja (silkebørsen). Vi fortsetter til Vitenskapsparken med sine spektakulære modernistiske/futuristiske bygninger. Lunsj inkludert.

 

08. november

I dag skal vi besøke en vinkjeller i den koselige landsbyen Costa Blanca sammen med lokalguiden. Spania har lange tradisjoner for å produsere gode viner, og nå skal vi få lære mer om de lokale vinene, og selvfølgelig smake.

 

09. november

Tidlig frokost og utsjekk fra hotellet. Busstransfer til Alicante flyplass for innsjekk og hjemreise med SAS. Avgang kl. 10:50 direkte til Stavanger, ankomst Sola lufthavn kl. 14:25. Takk for turen og vel hjem!

Oppdatert program med klokkeslett for utfluker og annet vil bli delt ut på flyplassen. Alle dager utenom nevnte er til egen disposisjon.

 

Hotellet ligger ca. 900 meter å gå fra hjertet av Altea.

 

Altea er en typisk spansk turistby, med flotte strender, hvitkalkede hus og et nettverk av små gater. Strandpromenaden er pyntet med palmer og flott å spasere langs. Kirketorget Plaza de la Iglesia regnes som hjertet av byen, og i området rundt og ellers i gamlebyen finner du mange restauranter og små butikker.

I gatene rundt Plaza del Ayunamento, som Avenida Rey Jaume I og La Mar, finner du alle typer butikker, noen originale og unike for Altea; sko-, klær-, dekorasjoner-, bok-, gave-, pynt- og lekebutikker, for å nevne noen.

I samme området ligger Municipal markedet hvor lokale og besøkende daglig kan kjøpe fersk og lokal mat, frukt, grønnsaker mm. På tirsdager er det marked i to forskjellige områder:

Garanges området, mellom Camino del Algar (gaten) og Plaza del Ayunamiento: klær, sko, accessorier etc.

Calle Filarmónica: frukt, grønnsaker, blomster etc.

Kilde: www.visitaltea.es

 

Hotel Cap Negret

Hotel Cap Negret ble totalrenovert i 2018, og har ligget ved Alteas sjøfront i over 40 år. Hotellet får svært gode tilbakemeldinger av sine kunder, og har et bredt spekter av fasiliteter:

 • Buffet restaurant

  La Pedera - á la carte restaurant

  …terrassebar, kafeteria/Bernia café med fler.

  Basseng (oppvarmet)

  Solterrasse

  Treningsrom

  Skjønnhetssalong (massasje, manikyr, pedikyr etc.)

  Gratis Wifi

 • For en ekstra kostnad er det også mulig å leie bil, sykkel, vaske klær og ta solarium.

  Det er ikke minibank på hotellet, men i sentrum av Altea. Man kan betale med bankkort/kredittkort i alle hotellets restauranter, barer etc.

  Nettside: https://en.hotelcapnegret.es/ 

  På hotellets nettside finnes det en "chat" funksjon hvor man kan chatte med hotellet og få svar på spørsmål man måtte ha.

 

REISEFAKTA

DATO: 26.10 – 09.11  2019

PRIS: 14 490,–  kr per person i dobbeltrom

PRISEN INKLUDERER:

Fly Stavanger – Alicante t/r

14 netter på Hotel Cap Negret 4*, inkl. frokost

14 middager på hotellet inkl. ¼ flast vin og ½ vann

Skandinaviskspråklig lokalguide på flyplasstransfer og utflukter

Full dags utflukt til Vanlencia inkl. lunsj

Full dags utflukt til Tabarca-øya

Halv dags vintur i Costa Blanca med smaking

Tapasutflukt i lokalområdet (Altea)

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 14 netter: 3 300,- kr

Oppgradering til rom med sjøutsikt 14 dager: 1400,- per person

Drikke på måltidene unntatt som spesifisert

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise