Skip to main content

Aktiv ferie i Slovenia

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Lyst på en aktiv ferie og kanskje oppleve et nytt land i samme slengen? Slovenia har fantastisk natur fra strendene ved Adriaterhavet til ruvende fjell i De juliske Alper. Vi kombinerer aktiviteter som sykling, fjellvandring og rafting med vinsmaking, sightseeing og bybesøk bl.a. i den vakre hovedstaden Ljubljana i et variert og kjekt program.

 

Reisefakta

Dato:  05.-11.06  2022

Pris: kr 19 900,-

Påmeldingsfrist:  24.03. 2022 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 7 netter: kr. 3 360,-
 • Evt. tips til lokalguide, sjåfør eller andre
 • Drikke til måltidene
 • Middager

Informasjonsbrev om turen sendes ut 7-10 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise / Trieste

  Avreise med KLM fra Stavanger Lufthavn Sola kl. 06:20, via Amsterdam, ankomst Venezia flyplass kl. 10:50. Etter ankomst transfer med egen buss til Trieste, en italiensk by med en spesiell historie og miks av Balkan, Italia og habsburgernes innlytelse. Trieste regnes også som kaffehovedstaden i Italia. Vi tar en runde med en lokalguide og får tid på egenhånd til å nyte kafeene før vi fortsetter over grensen til Slovenia. Innsjekk på Grand Hotel Koper 4* i kystbyen Koper for 2 netter.
  Nettside: https://www.grandkoper.com/en/hotel/

  Avreise / Trieste
 • Dag 2: På sykkelsetet langs Middelhavskysten

  Etter en god frokost drar vi til Portorož, hvor vi setter oss på syklene og følger "Parenzana veien", en lett sykkelvei langs den vakre kysten. Vi sykler ca. 22km (kan forlenges). På ettermiddagen spaserer vi gjennom landskapet fra Fiesa til Piran, byen hvor komponisten Giuseppe Tartini ble født. Arkitekturen levner ingen tvil om at byen var en del av Det østerrisk-ungarske rike i sin tid. Fra St. Georgkirken får vi uovertruffen utsikt over kysten og alpene. På returen til Koper stopper vi også innom en liten kirke i Hrastovlje som er kjent for sine fantastiske freskoer.

  På sykkelsetet langs Middelhavskysten
 • Dag 3: Škocjan-grottene & rafting

  Etter frokost sjekker vi ut og setter kursen til Škocjan-grottene, en av de største naturattraksjonene i Slovenia. Grottesystemet er enormt, med store underjordiske haller og en av de største kjente underjordiske canyoner i verden. Videre til Vipavadalen og hjemmelagd lunsj og lokale produkter, før vi ankommer den maleriske dalen med Soča-elven. Den turkise elven innrammes vakkert av frodig vegetasjon. Her møter vi det profesjonelle teamet som skal ta oss med på en av de beste raftingelvene i Europa. Vi rafter 8-10km av den mest attraktive delen av elva. Raftingen er på et nivå som egner seg for de fleste. Innsjekk på Hotel Soča 4* (Deluxe rom). Nettside: https://www.hotelsoca.si/en

  Škocjan-grottene & rafting
 • Dag 4: De juliske alper og innsjøen Bled

  Vi kjører langs den naturskjønne veien som krysser De juliske alper og Triglav Nasjonalpark, mot den kjente innsjøen Bled. Vi vandrer langs elven (ca. 45 min) på den populære Soča-stien og ser det spesielle elvegjelet som elven har skapt gjennom årtusener. Videre med buss og vi gjør flere fotostopp underveis i det flotte landskapet. Når vi ankommer innsjøen Bled stiger vi om bord i en "pletna" båt som tar oss med ut til den barokke kirken som ligger på den berømte og særdeles fotogene lille øyen. Vi avslutter ved Bled slott hvor man får en spektakulær utsikt over sjøen, før vi kjører videre til Bohinj. Innsjekk 2 netter på Hotel Bohinj 4*. Nettsted: www.hotelbohinj.si/en/

  De juliske alper og innsjøen Bled
 • Dag 5: Breinnsjøen Bohinj & fjellvandring

  Bohinj er den største breinnsjøen i Slovenia og en del av Triglav Nasjonalpark, kjent for sitt krystallklare vann, store skoger og rike flora og fauna. Vi tar på oss fjellskoene og vandrer langs stien fra hotellet til Mostnica elvegjel. Videre opp til Vogar, en topprygg over den nordlige delen av innsjøen. Utsikten over De julianske alpene og Bohinjsjøen er den beste belønningen man kan få! Resten av dagen slapper vi av på hotellet.

  Breinnsjøen Bohinj & fjellvandring
 • Dag 6: Hovedstaden Ljubljana

  Vi legger naturen bak oss og setter kursen mot hovedstaden. Ljubljana er en arkitektonisk perle med en miks av barokkstil og moderne Art Noveau. Vi tar heisen opp til slottet og får full oversikt over byen og området rundt. Vi bor sentralt på Hotel Lev 4* (premier rom) og i gåavstand fra det meste i det koselige og oversiktlige senturmet. Tid på egenhånd til å utforske kafeer, restauranter, butikker og alt byen har å tilby.
  Nettsted: www.uhcollection.si/hotel-lev

  Hovedstaden Ljubljana
 • Dag 7: Vinområdet Goriška Brda / hjemreise

  Frokost og utsjekk fra hotellet. Vi skal besøke vinområdet Goriška Brda, hvor vinranker, frukttrær og små kirker pryder de utallige åsene. Vårt mål er
  den lille landsbyen Šmartno som ligger på toppen av en ås bak gamle festningsverk. Hele byen har status som kulturmonument og er vernet. Nok en gang får vi fantastisk utsikt, fra alper til Adriaterhav. Vår runde i Slovenia avrundes på en av de lokale vingårdene med smaking av noen av de beste vinene i landet, før vi setter kursen mot Venezia flyplass for hjemreise. Innsjekk og avreise med KLM kl. 17:35, via Amsterdam, ankomst Sola lufthavn kl. 22:25.

  Vinområdet Goriška Brda / hjemreise