Skip to main content

5 dager i Alta inkl. Nordkapp

Midnattssolens rike er et fantastisk reisemål om sommeren. På denne turen er det er utvalg av aktiviteter og sightseeing hvor du får se noe av den vakre naturen rundt Alta. Det er også her lagt inn en dagstur til Nordkapp hvor du kan jakte på midnattssolen.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Velkommen til Alta!

  Ankomst til Alta lufthavn. Etter at bagasjen er utlevert så er det taxi til hotel i Alta Sentrum.

 • Dag 2: 09:00-11:30 Utforsk Altafjorden og en privat guidet tur i Alta

  Denne turen starter med en gjennomgang av sikkerheten og utlevering av utstyr for å utforske Altafjorden på en trygg måte. Det er transport ned til havnen hvor båten ligger. Det vil være fokus på historiefortelling fra de første bosetninger i Alta frem til i dag. Vi kjører forbi plasser med mye historie og vakker natur i indre Altafjord. Vi vil komme nærme det lokale dyrelivet, noe som kan være havørn, sel og forskjellige fugler.

  09:00-11:30 Utforsk Altafjorden og en privat guidet tur i Alta
 • 14:00 – 17:00 Guidet tur i Alta, inkl Alta Museum, Nordlyskatedralen og BorealisAlta

  Fordyp deg i lokal kultur i sentrum av Alta. Besøk Nordlyskatedralen, en ny kirke som allerede har blitt et kjent ikon og symbol på byen. Fotomuligheter venter både ute og inne når du besøker kirken som kombinerer åndelige og naturlige elementer i design og kunst.

  Deretter kan du ta turen til første etasje under kirken til BorealisAlta, en morsom og fascinerende utstilling med et nordlys-tema. Lære om vitenskapen bak dette fenomenet og ta litt ekstra tid å danse og synge med nordlyset på morsomme interaktive stasjoner.

  Alta Museum, museet ligger ved siden av det berømte feltet med helleristninger som ble oppdaget av lokalbefolkningen i 1973. Uteområdet til museet der ristningene ligger kan besøkes på sommeren. Inne finner du også permanente steiner med helleristninger og hellemalinger.
  De andre av museets permanente utstillinger er inndelt i ulike tema, blant annet samisk før-kristen religion, nordlys og sportsfiske i Alta.

  14:00 – 17:00 Guidet tur i Alta, inkl Alta Museum, Nordlyskatedralen og BorealisAlta
 • 19:00 – Nyt en deilig middag med lokale smaker

  Opplev en deilig middag på en lokal restaurant i sentrum. Brasseriet Alta er en restaurant som spesialiserer seg på lokale ingredienser og nye måter å tilberede tradisjonelle smaker på. Ingredienskilden for hver rett er listet opp rett på menyen - det er morsomt å se hvor nær mange av leverandørene er. Og maten i seg selv er frisk og interessant - kjente smaker, men ikke den "samme gamle maten"!

 • Dag 3: 17:30 – ca 03:30 Privat guidet tur til Nordkapp hvor vi jakter på midnattssolen

  Nordkapp, det nordligste punktet i Europas er et veldig populært reisemål for reisende fra hele verden. Men det er ikke det enkleste stedet å komme til, spesielt for folk som planlegger aktiviteter i Alta, Tromsø eller andre byer i nord. Denne turen gir deg et luksuriøst alternativ til å ta busser for offentlig transport for å nå dette avsidesliggende målet. Mer praktisk og mye morsommere!
  Turen starter fra Alta med din egen guide og en privat bil hvor dere kjører gjennom de skogkledde dalene rundt Alta, før der kommer opp på Finnmarksvidda. Turen vil ta deg gjennom det tynt dekkede landet med bølgende åser til kysten, og underveis dit kan guiden din bremse eller stoppe for et og annet bilde. Og selvfølgelig er guidene våre fulle av historier og informasjon for å få reisen til å gå raskere.
  Når dere kommer til Nordkapp så vil du motta et sertifikat som bevis på at du har vært på Europas nordligste punkt, stemplet med Nordkapps eksklusive segl og et glass musserende vin for å feire. Det vil være god tid til å utforske besøkssenteret der, og vandre ut til den store «jernkloden». Se deg rundt og se mot det åpne hav ... det føles virkelig som starten eller slutten på hele verden! Når besøket er fullført, vil guiden din bringe deg trygt tilbake til Alta igjen.

  17:30 – ca 03:30 Privat guidet tur til Nordkapp hvor vi jakter på midnattssolen
 • Optional 13:00 – 16:30 Privat guidet tur til Alta Canyon og demningen

  Guidet til fra Alta og turen går gjennom Tverreldalen og opp gjennom Stilladalen. Vakker natur og mulighet for fotostopp underveis. Underveis vil guiden prate om livet i Alta, natur og næringsliv som har forbindelser til dalen og elva og historien om demonstrasjonene rundt byggingen av demningen. Etter ca en times kjøretur kommer dere til Sautso, Nord-Europas største canyon.
  Det vil være fotostopp med fantastisk utsikt over canyon før turen går videre mot demningen. Selv om anlegget for tiden genererer strøm, blir alle operasjoner fjernstyrt, så du og guiden din vil sannsynligvis være det de eneste menneskene i det enorme anlegget! Du kommer ned gjennom en tunnel til besøkssenteret inne i klippen, ser en kortfilm produsert av kraftselskapet, og deretter drar ut for å gå over selve demningen.

  Optional 13:00 – 16:30 Privat guidet tur til Alta Canyon og demningen
 • Dag 4: 13:30-17:30 Vandretur til Orvvosfossen

  Turen går med guide fra Alta Sentrum og opp til Gargia. Der går det sti som går gjennom en av de eldste skogene i området og på veien opp mot fossen, og underveis passerer vi hekkeplasser for både ugle og falk. Dette området er også hjemsted for skogens konge, rev og hare. Etter ca 2 km vandretur kan vi nyte utsikten mot Orvvosfossen. Vi fortsetter over fossen hvor det er fantastisk utsikt over Gargia og dalen. Vi tar en pause og nyter medbrakt lunsjpakke og noe å drikke før vi starter på hjemturen igjen.

 • Dag 5: Hjemreise

  Transport til Alta lufthavn for innsjekk og avreise.

 • Pakkepris

  Pris per person i enkeltrom, inkl. tur til Nordkapp NOK 19.798,-
  Pris per person i enkeltrom, inkl. til Alta Canyon NOK 16.274,-

  Pris per person i dobbeltrom, inkl. tur til Nordkapp NOK 14.599,-
  Pris per person i dobbeltrom, inkl. tur til Alta Canyon NOK 12.099,-
  Priser er gyldige t.o.m 30 sept. 2020