Skip to main content

Oman - det fredelige sultanatet

Pris fra og med:
27 290,-
Dager:9
  • Reiseleder fra Boreal Reiser
  • Turistvisum (30 dager) til Oman
  • Flyreise Stavanger – Muskat t/r
  • Overnatting 8 netter som beskrevet i program, inkl. frokost
  • 7 lunsjer og 7 middager (D2-D8)
  • Program og utflukter som beskrevet
  • All transport iht. til programbeskrivelse
Transporttype:Fly
Bestill reise

Oman har seilt opp som et av de mest populære reisemålene de siste årene. Vår rundreise inkluderer alt fra hvite strender og moderne fasiliteter i Muskat, høye fjell og landsbyer, tur med firehjulsdrevne biler ut i ørkenen og alle måltider.

 

DAG 1 ankomst Oman

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking.  Avreise med fly kl. 06:05 , via Oslo og Doha, ankomst Muskat kl. 22:10. Ved ankomst sjekkes visum og pass, før vi  drar til Al Falaj hotell i Muskat  for innsjekk og avslapping etter en lang reise.

 

DAG 2 Muskat

Etter en god natts søvn skal vi gjøre oss kjent med Muskat, hovedstaden i Oman og en av de eldste byene i Midtøsten. Her går gammelt og nytt hånd i hånd. Den store moskeen er en vakker bygning som stod ferdig i 2001, og med sine vakre detaljer er den et yndet foto objekt. Vi fortsetter til Bail Al Zubair-museet og hører om Omans opprinnelse, og kjører langs havnefronten og besøker souken (markedet). Vi ser også det offisielle palasset til Hans Majested Sultan Qaboos, som ligger mellom to gamle, portugisiske fort.

På ettermiddagen drar vi ned til havnen og stiger ombor d i en tradisjonell omansk dhow for en kveldsseiling  langs Muskats kyst.

 

DAG 3 Opera og parfyme

Dagens første stopp er et besøk til det storslåtte operahuset i Muskat. Det stod ferdig i 2011 og er fremdeles det eneste operahuset på Den arabiske halvøy, og viser sultanens forkjærlighet for kultur og musikk. Utenfor Muskat besøker vi parfymehuset Amouage, som de siste 35 år har blitt en ledende aktør i sin bransje. Her, i deres hovedkvarter, blandes dyre oljer og  ingredienser med eksotiske navn  som olibanum og arabisk rav til eksklusive parfymer som selges i varehus verden over.  På deres besøkssenter får vi se,lære, lukte og prøve.

 

DAG 4 Jabrin

Utsjekk fra hotellet i Muskat og kursen settes innover i landet, ikke lenger med buss, men med firehjulsdrevne biler. Første besøk er Jabrin, et av de fineste omanske slottene, bygd på slutten av 1600-tallet. Takmaleriene og de detaljerte treskjæringene er en fryd for øyet. Videre tar vi et fotostopp på Bahla fortet, før vi besøker en keramikklandsby hvor vi får muligheten til å lage egen keramikk sammen med lokale handverkere. Siste stopp er den vakre fjellandsbyen Misfah før vi sjekker inn på Sama Hotel i Jebel Akhdar.

 

DAG 5 Jebel Akhdar

En rolig start på dagen med besøk til et senter som lager produkter av lokale planter. Etter lunsj vandrer vi i et flott høyfjellslandsskap med eng og jordterrasser i flotte farger. Jebel Akhdar betyr "det grønne fjellet" og er en del av Omans høyestefjellkjede, med topper på opptil 3000 meter. Dette området regnes for å ha den mest spektakulære naturen i hele Oman.

 

DAG 6 Et ørkeneventyr

I dag kjører vi til det berømte Rundtårnet som ble bygget på 1600-tallet, og besøker souken som er kjent for møysommelig håndgraverte "Khanjars" (dolker), sølv-pynt og smykker. Turen fortsetter østover, via Izki og Al Mudaybi, inn i ørkenområdet kjent som Wahiba-sanden. Til tross for at det regnes som ørken, har det blitt dokumentert et meget rikt dyre- og planteliv her. Etter lunsj besøker vi et beduinhus i sanddynene.

På ettermiddagen sjekker vi inn på "1000 nights camp", et unik ørken "leir" med komfortable fasiliteter midt i ørkenen. Boenhetene er designet som telt, men har egen sittegruppe inne og ute, soverom og bad. Alle er utstyrt med elektrisitet, varmtvann, aircondition, kjøleskapt og kaffe- og tefasiliteter. Middagen blir grillmat rundt bålet, etterfulgt av en kort kameltur rundt området i solnedgangen.

 

DAG 7 Wadi

Vårt eventyr fortsetter gjennom ørkenen til Wadi Bani Khalild, et område med pene, små fjellandsbyer og wadier (daler) med strømmende, blått vann. Vi ser blant annet en dhow-fabrikk, fiskebrygger, fort, oldtidsbyen Qalhat og Bibi Mayrams mausoelum. Det blir også stopp i Fins for en svømmetur på stranden. På veien mot Muskat stopper vi ved Bimah og det spektakulære kalksteinkrateret fylt med klart vann. Ringen er sluttet med innsjekk på Al Falaj hotell igjen.

 

DAG 8 Avslapping i Muskat

Den siste dagen i Oman bruker vi til å avslappe, og forhåpentligis nyte varmt klima og solstrålene før vi vender hjem til vinteren på vestlandet. Hotellet ligger sentralt i byen med kort vei til det meste.  Hotellet har bl.a. Wi-Fi, treningssenter, svømmebasseng, frisør, suvenirbutikk, cafe og restaurant.  

Ekstra utflukt: Delfinsafari

Hvis man ønsker er det mulig å bli med på delfinsafari på formiddagen. Utenfor kysten av Muskat kan man se ville delfiner og noen ganger hvaler boltre seg i sjøen. Å oppleve disse dyrene i sitt rette element er en flott opplevelse, og uansett hvor mange man ser (ingen garanti) er en båttur på Omanbukten ikke noe man har mulighet til å være med på hver dag.  

 

DAG 9 Hjemreise

Tidlig avreise fra hotellet til flyplassen for innsjekk og hjemreise. Avreise fra Muskat kl. 06:15, via Doha og Oslo, ankomst Stavanger kl. 15:55.

 

REISEFAKTA

DATO: 10.-18.01. 2019

PRIS: 27 290,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 07.11. 2018

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Reiser

Turistvisum (30 dager) til Oman

Flyreise Stavanger – Muskat t/r

Overnatting 8 netter som beskrevet i program, inkl. frokost

7 lunsjer og 7 middager (D2-D8)

Program og utflukter som beskrevet

All transport iht. til programbeskrivelse

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 8 netter: 3 440,- kr

Ekstra utflukt Delfinsafari: 650,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise

 

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
10/1Oman - det fredelige sultanatetMer enn 827 290,-Bestill