Skip to main content

LYSE kundetur: Istanbul - én by to verdensdeler

Pris fra og med:
12 290,-
Dager:6
  • *Reiseleder fra Boreal Travel AS / Sør-Vest reiser
  • *Flyreise Stavanger – Istanbul t/r
  • *Overnatting 5 netter på 4* Grand Durmaz Hotel, inkl. frokost
  • *2 lunsjer og 4 middager som beskrevet, bl.a:
  • Middagscruise på Bosporos inkl. drikke
  • "1001 natt" middagsshow
  • *Program og utflukter som beskrevet
  • *Engelskspråklig lokalguide under hele oppholdet
  • *All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse
  • *Turistvisum til Tyrkia
Transporttype:Fly
Bestill reise

Vi besøker den historiske verdensbyen Istanbul, byen hvor øst møter vest. Istanbul har vært hovedstad i tre forskjellige riker, som gjenspeiles i storslåtte byggverk og en rik historie. Variert og spennende program!  

 

DAG 1 ankomst Istanbul

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking. Avreise med fly kl. 09:50, via København, ankomst Istanbul kl. 17:05. Ved ankomst drar vi umiddelbart til hotellet for innsjekk på Grand Durmaz hotell 4* for 5 netter. Middag på hotellet. 

 

DAG 2 Istanbul bysightseeing & middagscruise på Bosporos

På vår første dag skal vi se flere av Istanbuls mest berømte landemerker.  Hagia Sofia ble bygget på 500-tallet og er det største monumentet fra den bysantiske perioden.  Opprinnelig kirke, siden omgjort til moske og i dag museum. Sultan Ahmed-moskeen er mest kjent som Den blå moskeen, siden den er kledt i blå teglstein. Grand basar kalles "verdens største kjøpesenter", det du ikke kan kjøpe her finnes nesten ikke. Topkapipalasset var residensen til de osmanske sultanene, her levde de i sus og dus og det enorme området var som en by i byen.

Vi avslutter en innholdsrik dag med et middagscruise på Bosporos. Nyt god mat og drikke, musikk og dans med utsikt mot Istanbuls spektakulære kystlinje med illuminerte byggverk.

 

 

DAG 3 To kontinenter

På første stopp får luktesansen boltre seg. I krydderbasaren har man i tillegg til et rikt utvalg av krydder og tyrkiske søtsaker (lokum), tørket frukt, smykker og suvenirer av alle slag. Etterpå blir det en guidet båttur på stredet som skiller Europa og Asia, hvor vi ser palasser, festninger, fiskehavner og fartøyer i alle størrelser. Vi spiser lunsj, og får en unik mulighet til å gå fra et kontinent til et annet på Bosporosbroen, samt se utsikten fra det høyeste punktet i byen og shoppe handverk i Bedesten. Middagen spiser vi på en tradisjonell tyrkisk restaurant.

 

 

DAG 3 Bursa – den osmanske hovedstaden

I dag forlater vi Istanbul og kjører sørover. Her skal vi besøke byen ved Uludagfjellets fot som var hovedstad i Det osmanske riket frem til i 1365. Bursa kalles også ofte den "grønne Bursa" på grunn av sine mange frodige hager, parker og skoger.  Vi tar kabelbanen til toppen av Uludag og belønnes med fantastisk utsikt, spiser lunsj og ser de fremste severdighetene i Bursa før vi returnerer til hotellet.

 

DAG 4 Det gylne horn & middagsshow

Det gylne horn kalles en sigdformet gren av Bosporosstredet der dette møter Marmarahavet. På den smale halvøyen som dannes ligger den eldste delen av Istanbul, og den naturlige skjermede havnen har blitt brukt av greske, romerske, bysantiske og osmanske handelsskip i tusenvis av år.  Fra Loti-høyden har man uovertruffen utsikt over stredet og Eyüp Sultan moskeen.  Miniatürk er en av verdens største miniatyrparker. I parken kan man se 122 modeller av byggverk i og rundt Tyrkia i skala 1:25. Turen avsluttes med "1001 natt" middagsshow med musikk og dans på typisk tyrkisk vis.

 

DAG 5 Hjemreise

Vi nyter en sen frokost før vi sjekker ut og setter kursen mot flyplassen. Avreise fra Istanbul kl. 14:25, via Oslo, ankomst Stavanger kl. 20:30.

 

 

 

REISEFAKTA

DATO: 10.02.2019

PRIS: 12 290,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 06.12. 2018

PRISEN INKLUDERER:

*Reiseleder fra Boreal Travel AS / Sør-Vest reiser

*Flyreise Stavanger – Istanbul t/r

*Overnatting 5 netter på 4* Grand Durmaz Hotel, inkl. frokost

*2 lunsjer og 4 middager som beskrevet, bl.a:

         - Middagscruise på Bosporos inkl. drikke

         - "1001 natt" middagsshow

*Program og utflukter som beskrevet

*Engelskspråklig lokalguide under hele oppholdet

*All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse

*Turistvisum til Tyrkia

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 5 netter: 1 050,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

Søk reise

 

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
10/2Istanbul - én by to verdensdelerMer enn 812 290,-Bestill