Skip to main content

Israel - en før-påske tur!

Pris fra og med:
23 350,-
Dager:8
  • Reiseleder fra Boreal Travel AS / Sør-Vest reiser
  • Flyreise Stavanger – Tel Aviv t/r
  • Overnatting 7 netter på 4* hoteller, inkl. frokost
  • 7 middager på hotellet
  • Israelsk (engelskspråklig) reiseleder under hele oppholdet i Israel
  • Program og utflukter som beskrevet, inkl. flere inngangsbilletter
  • Lunsj D2
  • Omvisning på vingård inkl. vinsmaking
  • Lyd og lysshow på David museet
  • All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse
Transporttype:Fly
Bestill reise

På denne rundturen i Israel har vi litt ekstra fokus på hendelsene som ligger til grunn for vår påskefeiring. Forøvrig blir det flott natur, bading i Dødehavet, god mat og vin, samt innblikk i dagens Israel. Påskefeiringen vil aldri bli den samme etter du har opplevd Jerusalems gamleby med egne øyne.

 

DAG 1 ankomst Tel Aviv

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking. Avreise med fly kl. 06:00, via København og Istanbul, ankomst Tel Aviv kl. 21:35. Ved ankomst drar vi umiddelbart til hotellet for innsjekk og avslapping etter en lang reise. Overnatting i Tel Aviv (1 natt).

 

DAG 2 fra Caesarea til Haifa

Vi kjører langs kystslettene til Caesarea, den gamle romerske hovedstaden i regionen. Vi ser den romerske havnen, akvedukten, og amfiteateret som har blitt restaurert. Videre til Megiddo, som i bibelen nevnes som stedet hvor "det endelige slaget"  Harmagedon skal stå. Vi stopper innom druser-byen Daliyat al-Karmel før vi ankommer kystybyen Haifa. Vi får panoramisk utsikt over Haifabukten, Baha'i hagene og Den gylne kuppelen.  Overnatting Tiberias (2 netter).

 

DAG 3 fra Golanhøyden og vinsmaking

Etter frokost drar vi til Safed, en by som ligger 990 m.o.h. og med det er den mest høytliggende byen i landet. Legenden vil ha det til at det var en sønn av Noah som grunnla Safed etter syndefloden. Videre til Golanhøyden for å se gamle syriske bunkere, og byen Quneitra som ble erobret av israelerne under seksdagerskrigen. Vi besøker også Golan vingård for smaking, omvisning og en multimediepresentasjon om historien til området.

 

 

DAG 4 Galilea og Nasaret

Vi begynner dagen med et besøk i Nasaret, den største og mest moderne arabiske byen i Israel. Bebudelseskirken minner om et fyrtårn og er Midtøstens største kirke,  og er synlig på lang avstand. Det var i Nasareth Jesus vokste opp og erkeengelen Gabriel viste seg for jomfru Maria, i følge bibelen. Vi besøker også klippen hvor Jesus skal ha holdt sin bergpreken. Ferden fortsetter vi Beit Shean og Beit Alfa for å se restene av den antikke synagogen. Innsjekk på hotell i Jerusalem (4 netter).

 

 

DAG 5 Jerusalem (nybyen)

Jerusalem har stor religiøs og historisk betydning innenfor religionene jødedom, islam og kristendom. Vi begynner med besøk til Israel museum, stedet hvor de berømte Dødehavsrullene stilles ut. Vi fortsetter med omvisning i Knesset, den israelske nasjonalforsamlingens tilholdssted, og Yad Vashem – det offisielle minnesmerket for Holocaust. Vi kjører gjennom Mea Shearim, og lærer om det unike levesettet til de ultra ortodoxe. Etter middag blir det et spektakulært lys og lydshow ved Davids tårn som viser Jerusalems historie.

 

DAG 6 Jerusalem (gamlebyen)

Dagen begynner med en fantastisk utsikt fra Oljeberget, høyden med oliventrærne ligger rett overfor Getsemanehagen.  Resten av dagen skal vi utforske gamlebyen. Vi besøker kong Davids grav og rommet hvor Jesus og disiplene hadde det berømte siste måltidet. Vandring gjennom det nyrestaurerte jødiske kvarteret og det som var byens hovedgate for 1500 år siden, via Dolorosa, til Den hellige gravs kirke. Kirken ligger på Golgata og inneholder graven hvor Jesus ble lagt etter sin død. Vi fortsetter til Betlehem og ser bl.a. Fødselskirken, stedet for Jesu fødsel.

 

DAG 7 Masada og Dødehavet

Ferden går gjennom den judeiske ørkenen mot Dødehavet, det laveste punktet på kloden, nesten 400 meter under havet. Vi stopper på Qumran for å besøke stedet Dødehavsrullene ble funnet, og kjører videre langs Dødehavets bredd til Masada. Vi fraktes med kabelbane til festningen hvor Selotene forgjeves kjempet sin siste kamp mot romerne. Til slutt bader vi i Dødehavets mineralrike og helsebringende vann, en opplevelse utenom det vanlige.

 

DAG 8 Hjemreise

Tidlig avreise til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv for insjekk. Avreise kl. 08:55, via Istanbul og Oslo, ankomst Stavanger kl. 19:10.

 

 

 

REISEFAKTA

DATO: 10.-17.03. 2019

PRIS: 23 350,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 07.01. 2019

PRISEN INKLUDERER:

*Reiseleder fra Boreal Travel AS / Sør-Vest reiser

*Flyreise Stavanger – Tel Aviv t/r

*Overnatting 7 netter på 4* hoteller, inkl. frokost

*7 middager på hotellet

*Israelsk (engelskspråklig) reiseleder under hele oppholdet i Israel

*Program og utflukter som beskrevet, inkl. flere inngangsbilletter

*Lunsj D2

*Omvisning på vingård inkl. vinsmaking

*Lyd og lysshow på David museet

*All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 7 netter: 4 640,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør (3$ per dag) og lokalguide (5$ per dag). Samles inn på slutten av turen.

 

Norske borgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er derfor ikke nødvendig med forhåndsvisum.

Søk reise

 

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
10/3Israel - en før-påske tur!Mer enn 823 350,-Bestill