Skip to main content

India, en eksotisk og fargerik opplevelse

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

En rundreise i India er en eksotisk og fargerik opplevelse for oss nordmenn. Vi gjør en rundreise i Indias gylne triangel, fra hovedstaden New Delhi, via Agras berømte Taj Mahal og dyrerike nasjonalparker, til Rajasthans rosa by Jaipur samt mye mer!   

DAG 1 Avreise fra Stavanger

Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking. Avreise med fly kl. 08:20 , via Oslo og Istanbul, ankomst Delhi kl. 04:35 (+1). Ved ankomst drar vi umiddelbart til hotellet for innsjekk (2 netter) og avslapping etter reisen.

 

DAG 2 Delhi & New Delhi

Etter å ha brukt formiddagen til avslapping på hotellet er vi klare for å bli kjent med India! Vi skal utforske Delhi, Indias nest største by. Byen er delt i den gamle delen Delhi, og den nyere delen New Delhi som ble bygget av britene  på 1900-tallet og i  dag er hovedstaden i landet. På vår rundtur ser vi de mest kjente landemerkene som Raj Gat (minnesmerke etter Mahatma Gandhi), India Gate, Humayun Tomb og en rekke regjeringsbygg. På ettermiddagen besøker vi lokal indisk familie for en kulinarisk opplevelse, med matlaging og tips for hvordan lage ekte, indisk mat.

DAG 3 Agra

Etter frokost setter vi kursen mot Agra, den tidligere hovedstaden til mogulene ved Yamuna-elvens bredd. I byen som sies å ha en behagelig og avslappet atmosfære drar vi på sightseeing til Agra fort også kjent som "Røde fort". Her bodde stormogulene (herskerne) i luksus på 1600-tallet, og de fantastiske utsmykningene og bygningene har gitt det 2,5km lange fortet UNESCO status. Overnatting i Agra.

DAG 4 Taj Mahal

Vi begynner tidlig for å oppleve soloppgangen ved Indias mest kjente severdighet  – Taj Mahal. Det overdådig vakre mausoleet ble bygget i hvit marmor av stormogulen Shah Jahan til minne om hans yndlingskone Mumtaz Mahal. Mausoleet kombinerer elementer fra indisk, islamsk, persisk og tyrkisk arkitektur til noe helt unikt som ikke kan oppleves andre steder. Senere på formiddagen drar vi videre til Ranthambore, en av landest største og mest kjente nasjonalparker. Innsjekk og overnatting (2 netter).

DAG 5 Ranthambore nasjonalpark

Ranthambore har et rikt dyreliv og er først og fremst kjent for sin bestand av indisk tiger. Vi drar på sightseeing i en av de spesialbygde, åpne bilene både på formiddagen og ettermiddagen. På denne måten er sjansen størst for å oppleve flest mulig av utallige forskjellige fugler, hovdyr, reptiler, rovdyr og annet  i aktivitet, på en behagelig og trygg måte. 

 

DAG 6 til Jaipur

Frokost og transfer til Jaipur, den største byen i delstaten Rajasthan. Jaipur er kjent som "den rosa byen" på grunn av fargen på mange av bygningene i gamlebyen. Byen er relativt ung,  designet av byplanleggeren Bhattacharya på 1700-tallet basert på gamle hinduistiske byggetradisjoner. Jaipur har mange tradisjonelle butikker som selger antikviteter og handverk, og disse kan vi utforske på ettermiddagen.

DAG 7 Jaipur

I dag besøker vi Jaipurs største severdigheter. Fort Amber ble bygd i 1592 av rød sandstein og hvit marmor, og for å komme opp til det på toppen av åsen blir vi transportert av elefanter – slik de kongelige i Rajastathan en gang ble.  Hawa Mahal palasset er selve ikonet på Jaipur, det bikube lignende bygget har 953 vinduer slik at damene ved hoffet kunne følge med på hverdagslivet utenfor. På ettermiddagen blir det tur med rickshaw (sykkeltaxi) gjennom Jaipurs travle gater og markeder.

DAG 8 til Bikaner

Etter frokost setter vi kursen til Bikaner. Byen er ligger i ørkenen og kjent for å ha noen av de ypperste kamelene i verden. Her finnes mange flotte palasser og templer i rød og gul sandstein. Innsjekk på hotellet for to netter.

DAG 9 Bikaner - Mandawa

Vi begynner med se hva Bikaner kan by på en guidet byrunde. Junagarh fortet har aldri blitt erobret siden det ble bygget i 1593, og byen Bikaner ble bygget rundt fortet. Ferden fortsetter til Mandawa, en liten by beliggende i Shekhawati regionen av Rajastan.  Denne regionen kalles gjerne for et utendørs museum pga. sine mange fargerikt dekorerte hus kalt "havelis".

DAG 10 Mandawa – Dehli

Vi bruker formiddagen til å se oss rundt i Mandawa og de mange, vakre havelis. De flotte husene har mange og svært varierte motiver, alt fra guder og dyr, til mer moderne motiver av biler og telefoner. Etter sightseeing fortsetter vi til Delhi og sjekker inn på hotellet. På kvelden tar vi del i et forrykende Bollywood show inkl. middag. Restauranten Kingdom of Dreams beskrives som Indias svar på Paris' Moulin Rouge, med et show som holder absolutt ypperste klasse.

DAG 11 Hjemreise

Vår utforsking av eksotiske India er ved veis ende. Transfer til flyplassen for hjemreise, avgang fra Delhi kl. 06:15, via Istanbul og Oslo, ankomst Stavanger kl. 20:25. 

 

REISEFAKTA

DATO: 17.-27.10 2018

PRIS: 24 900,–  kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 13.09. 2018

PRISEN INKLUDERER:

*Reiseleder fra Boreal Reiser

*Flyreise Stavanger – Delhi t/r

*Overnatting 9  netter på hotell inkl. frokost

*9 middager

*9 lunsjer

*Engelskspråklig lokalguide som følger oss under hele oppholdet

*Safari i Ranthambore med åpen minibuss

*Elefant / Jeep tur Fort Amber i Jaipur

*Rickshaw tur i Jaipur

*Bollywood Show inkl. middag

*Program og utflukter som beskrevet

*All transport med egen buss med air-condition iht. til programbeskrivelse

*Tips til guider, sjåfør og andre iht. program

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 9 netter: 3 290,- kr

Turistvisum: ca 500,- kr (kan ordnes selv)

Drikke på måltidene

Søk reise

 

Kart