Skip to main content

Dagstur i Stavanger og omegn

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med og opplev Stavanger og få høre byens historie, vandre i Gamle Stavanger, besøke Jernaldergården, tur langs Jærstrendene, en god middag ved Edeståvå og besøk ved Sandnes Garn.

Buss med sjåfør og reiseleder fra Boreal Travel AS/Sør-Vest reiser møter for avreise fra Byterminalen i Stavanger 21. mars kl. 10.00.

Vi starter turen med informasjon om Stavanger by sin historie fra grunnleggelsen i 1125 og frem til i dag. Turen går over Bybroen som fører til flere byøyer og vi ser Rosenberg. Videre langs Havneringen, Norsk Oljemuseum passeres, videre til Gamle Stavanger som består av 206 freda hus som er fra 150 til 200 år gamle. Her tar vi en spasertur.

Vi ser byens smilende øye, Bredevannet og Norges best bevarte middelalderkirke, Stavanger Domkirke.

Vi fortsetter langs Eiganesveien, hvor vi finner herskapshuset Breidablikk og kongeboligen i Stavanger, Ledaal. Vi passerer Tjensvoll, her er messeområdet, Forum Expo, mest kjent for oljemessen og flere idrettshaller.

Kort stopp ved Riksmonumentet 3 Sverd i fjell, satt opp i 1983 til minne om det store slaget som fant sted her ca. år 872 hvor Harald Hårfagre gikk av med seieren. Universitet i Stavanger med sitt mangfold av studier passeres på vei til Ullandhaugtårnet. Her ser vi Stavanger i "fugleperspektiv", det er en flott utsikt, over fjord og fjell, holmer og skjær.

Videre til Jernaldergården, her vi skal høre hvordan folk levde, spiste og bodde i Vikingtiden.

Etter oppholdet her kjører vi til Jåttavågen, hvor den første betongplattformen ble bygget. Her finner vi det Skjeve Tårn, kopi av et plattformbein. I dag er det i dette området kontorbygg, leilighetskomplekser, Vikingstadion og Jåttå videregående skole, en av de største i Rogaland.

Turen fortsetter forbi Forus mot Sola. Vi ser Stavanger lufthavn Sola, Sola Flyhistorisk museum, Sola Ruin kirke og Solastranden, en av Norges lengste og flotteste sandstrender. Videre til Ølberg, hvem har vel ikke spist vårens første softis her?

Vi kjører forbi Byberg og Hellestøstrendene.

Ved Edeståvå på Klepp venter dagens middag på oss, komle med tilbehør, dessert og kaffe.

Vi tar en stopp ved fabrikkutsalget til Sandnes garn på Foss-Eikeland.

Alt har en slutt og mette av inntrykk er vi tilbake ved utgangspunktet ca. kl. 17.00.

 

Pris:   KR 1075,- pr person

 

Inkludert:

Bussreisen

Reiseleder  fra Boreal Travel AS/Sør-Vest reiser

  • Komlemiddag med tilbehør, kaffe og dessert på Edeståvå.

  • Besøk på Jernaldergården

     

  • Tillegg:

  • Drikkevarer til middag

    Påmeldingsfrist: Tirsdag 13.mars 2018

Søk reise