Skip to main content

Advent i Heidelberg

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Det sørvestlige Tyskland er verdenskjent for sine middelalderbyer, slottsruiner og gode viner. Bli med på en stemningsfull adventstur og få med deg universitetsbyen Tübingen, storslagne Heidelberg, koselige Speyer og Neustadt og den berømte Schwarzwald.

Mandag 03.12. Ankomst Tyskland - Tübingen

Møt din Boreal Travel reiseleder på Sola flyplass for avreise. Flyavgang kl. 06:00, via København, ankomst Stuttgard kl. 09:30. Etter ankomst i Stuttgart er turens første stopp vakre Tübingen. Med en standsmessig gamleby og elven Neckar som renner gjennom byen, er stedet som tatt ut av et postkort. Trange smug, smale gater og den vakre markedsplassen, kjennertegner den nydelige universitetsbyen som ligger ca 3 mil før for Stuttgart. Bli med vår lokale ekspert på en guidet runde, og hør om byens spennende historie. Det blir også fritid i sentrum til å spise lunsj, og til å kose seg på egenhånd før reisen går i retning Heidelberg og hotellet. Innsjekk og middag på hotellet om kvelden.

 

Tirsdag 04.12. Heidelberg

Med sin romantiske beliggenhet mellom elven Neckar og Odenwald-skogen, er det ikke rart Heidelberg regnes som en av Tysklands vakreste byer. I den bratte, skogvokste siden av høyden Königsstuhl, troner slottsruinene over byen. Ta turen opp med kabelbanen, hør spennende historier fra fordums tid og nyt den fantastiske utsikten over Heidelberg. Når mørket faller på, forvandles Heidelberg til et opplyst vintereventyr. Flere markeder fyller byens åpne plasser og duften av brente mandler og tradisjonell Glühwein sørger for den perfekte førjulsstemning. Etter en opplevelsesrik dag, venter middag på en hyggelig restaurant i Heidelberg.

Onsdag 05.12. Dag til egen disposisjon / Middag i Schwetzingen

Dagen i dag er til egen disposisjon. Om kvelden tar reiseleder initiativ til samlet middag på restaurant på/ved hotellet for de som ønsker (ikke inkl.).

 

Torsdag 06.12. Schwarzwald

I dag venter den verdensberømte regionen Schwarzwald. Vi starter i kurbyen Baden-Baden, kjent som kursted for adelen. I dag trekker casinoet (rik)folk fra fjern og nær til den hyggelige byen. Bli kjent med Baden-Baden før vi reiser lenger inn i Schwarzwald til lille Wolfach. Opplev glassblåserne i Dorotheenhütte, og la deg imponere over produktene de produserer. Sent på ettermiddagen, inntar vi koselige Gengenbach. Hvert år forvandles byens rådhus til adventskalender og kl 18:00 slås lyset på og den neste døren går opp. En magisk opplevelse en kald vinterkveld! Dagen avsluttes med julemiddag før returen til hotellet.

 

Fredag 07.12. Speyer & Neustadt an der Weinstraße / hjemreise

Vi sjekker ut fra hotellet og gjør drar på sightseeing på vei til flyplassen. Grunnlagt av romerne som «Spira» , hører Speyer til en av Tysklands eldste byer. I Speyer venter nok en trivelig gamleby, og julestemningen er til å ta og føle på. Byens vakre domkirke regnes som verdens største romanske kirkebygg og har naturlig nok en velfortjent plass på UNESCO sin liste over verdensarven. Vi tilbringer formiddagen i Speyer, før turen går videre langs den tyske vinvei – «Deutsche Weinstraße». Regionen Pfalz er viden kjent for sin nydelige vin. Her produseres i dag elegante, edle dråper som står høyt i kurs også internasjonalt. Det blir naturligvis tid til en stopp på en vingård og til en liten smak! I Neustadt an der Weinstraße venter nok en romantisk, liten by med et hyggelig julemarked. Deretter går turen tilbake til Stuttgart for innsjekk og hjemreise. Flyavgang kl. 18:35, via København, ankomst Sola kl. 22:05.

 

REISEFAKTA

DATO: 03.-07.12 2018

PRIS: 9 990,- kr per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: ta kontakt!

PRISEN INKLUDERER:

*Reiseleder fra Boreal Travel AS

*Flyreise Stavanger – Stuttgart t/r

*Overnatting 4 netter på 3* ACHAT Comfort Heidelberg/Schwetzingen, inkl. frokost

*3 middager

*Vandring med lokalguide i Heidelberg og Tübingen

*Vinsmaking i Speyer

*Program og utflukter som beskrevet

*All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 4 netter: 880,- kr

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør/lokalguide

 Det tas forbehold om skrivefeil og endringer i program. Et oppdatert program med informasjon om reiseleder, flybilletter og annet vil bli sent ut ca. 3 uker før avreise.

Søk reise

 

Kart